Bereid dit eenvoudige koekenpandiner van gemalen kalkoentaco’s voor een bevredigend (en betaalbaar) diner dat gemakkelijk genoeg is om op een drukke doordeweekse avond te bereiden.
Gemalen Turkije Taco’s
Ik ben altijd op zoek naar bevredigende opties voor taco-avond in ons huis, en hoewel we die maaltijd vaak vegetarisch houden door te vertrouwen op bonen, nemen we soms minder dure eiwitten op, zoals gemalen kalkoen voor ons taco-vlees.
Deze maaltijd komt gemakkelijk samen in een koekenpan, heeft een veggie in de mix en heeft veel smaak (zonder te veel te zijn voor de kinderen). Het is geweldig in tacoschelpen, of je kunt het zelfs serveren met rijst.
Het vlees is ook gemakkelijk voor kleine kinderen om op te pakken als hapjes of om te eten met een lepel of een vork.
Ingrediënten die je nodig hebt
Hier is een blik op de ingrediënten die je nodig hebt om dit eenvoudige taco-recept te maken.
- Gemalen kalkoen: dit is een zeer magere vleesoptie en is meestal erg goedkoop. Je kunt ook gehakt of kip ruilen als je dat liever hebt.
- Zoete aardappel: Ik ben dol op de smaak van zoete aardappel in Mexicaanse gerechten.
- Ui: Ik vraag zelden om uien in mijn recepten te hakken, omdat ik weet dat het moeilijk kan zijn met kleine kinderen onder de voeten, maar het gebruik van een hier voegt een mooie smaak toe.
- Tomatensaus: een klein blikje hiervan voegt vocht toe om ervoor te zorgen dat de groenten zacht en gaar zijn, en op smaak.
- Komijnchilipoeder, knoflookpoeder: deze drie kruiden voegen smaak toe aan het taco-mengsel.
We hebben deze meestal met zachte maïs- of bloemtortilla’s en klassieke taco-toppings, waaronder geraspte sla, kaas, guacamole en/of zure room.
Stapsgewijze instructies
Hieronder lees je hoe je dit recept maakt, zodat je weet wat je kunt verwachten. Scroll naar beneden naar de volledige instructies aan het einde van dit bericht wanneer je klaar bent om te koken.
- Schil en snijd de zoete aardappel en ui in blokjes. De zoete aardappel moet vrij klein zijn om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig gaart.
- Voeg de olie toe aan de pan om op te warmen en voeg dan de kalkoen, groenten en kruiden toe.
- Koken, breken met een houten lepel en af en toe roeren.
- Serveer met tortilla’s en eventuele taco toppings naar keuze.
Veel Gestelde Vragen
Hoe voeg je smaak toe aan gemalen kalkoen?
In dit recept voegen we smaak toe met ui, zoete aardappel en tomatensaus. Plus kruiden zoals komijn, oregano en knoflookpoeder.
Zijn kalkoentaco’s beter dan rundvlees?
Gemalen kalkoen is erg mager en meestal zeer betaalbaar. Je kunt ook rundergehakt gebruiken als je dat wilt en je kunt ook een mager rundergehakt kiezen als je dat liever hebt. Veel hiervan komt voor mij neer op smaak en prijs, die kunnen variëren.
Hoe op te slaan?
Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Of vries in een bewaardoos in voor maximaal 6 maanden.
Beste tips voor succes
- Snijd de zoete aardappel fijn om ervoor te zorgen dat hij gaar is.
- Gebruik maïs- of bloemtortilla’s, zoals je wilt. Verwarm ze een beetje voor het serveren.
- Probeer het taco-vlees met rijst als burrito-kommen.
- Serveer ze gedeconstrueerd voor jongere kinderen voor gemakkelijk eten.
Ik zou graag je feedback op dit bericht horen, dus reageer hieronder om te delen.
- Voeg de olijfolie toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, kalkoen en zoete aardappel toe en roer om te coaten, kook gedurende 4 minuten. Gebruik een houten lepel om het vlees te breken.
- Roer de tomatensaus, ¼ kopje water, komijn, chilipoeder, oregano en zout erdoor. Dek af, zet het vuur middelhoog en laat 12-16 minuten sudderen, of tot de kalkoen gaar is en de zoete aardappel erg zacht is als je er met een vork in prikt.
- Serveer met tortilla’s en gewenste taco-toppings.
- Om tortilla’s op te warmen, leg je de stapel op een vochtige papieren handdoek. Wikkel keukenpapier om de tortilla’s. Magnetron gedurende 1 minuut, de stapel halverwege omdraaien. Wikkel in een schone theedoek om warm te blijven.
- Snijd de zoete aardappel fijn om ervoor te zorgen dat hij gaar is.
- Gebruik maïs- of bloemtortilla’s, zoals je wilt. Verwarm ze een beetje voor het serveren.
- Probeer het taco-vlees met rijst als burrito-kommen.
- Serveer ze gedeconstrueerd voor jongere kinderen voor gemakkelijk eten.
- Ruil in gemalen kip of rundvlees als je dat liever hebt.
- Voeg indien gewenst 1-2 kopjes pinto bonen toe.
Calorieën: 354kcal, Koolhydraten: 42g, Eiwit: 25g, Dik: 10g, Verzadigd vet: 2g, Meervoudig onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g, Trans vet: 0,01g, cholesterol: 42mg, Natrium: 624mg, Potassium: 500mg, Vezel: 6g, Suiker: 6g, Vitamine A: 5583IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 138mg, Ijzer: 3mg