Probeer dit eenvoudige Butternut Squash Hummus-recept voor een vegetarische dip of spread om te serveren met crackers, groenten of brood. Het is zo gemakkelijk te maken, kan dagenlang goed worden bewaard en is rijk aan natuurlijke zoetheid, eiwitten, vezels en vitamine C.
Pompoenpompoen Hummus
Het is zo gemakkelijk om extra voedingsstoffen aan hummus toe te voegen, en het toevoegen van pompoen geeft ook een lichtzoete smaak. Win, win! Voor mij maakt dit het een perfecte spread of dip voor kinderen om te combineren met crackers, gesneden groenten of een andere favoriete dipper.
We zijn er ook dol op als vegetarische spread voor op de boterham of als onderdeel van een Snack Dinner.
Dit recept is goed om van tevoren te maken en de hele week te serveren als je van meal preppen houdt.
Ingrediënten die je nodig hebt
Om dit recept te maken heb je nodig:
- Kikkererwten: U kunt beginnen met kikkererwten uit blik, een doos of droog gekookt. (Kikkererwten worden vaak ook kekerbonen genoemd.)
- Geroosterde flespompoen of gepureerde flespompoen: beide opties werken hier.
- Tahini: dit is een klassiek hummus-ingrediënt en voegt smaak, gezonde vetten en eiwitten toe.
- Citroensap: Ik ben dol op het toevoegen van citroen aan hummus, omdat het de smaken mooi opfleurt.
- Komijn
- Zout
TIP: Je kunt gepureerde butternutpompoen uit blik gebruiken, of je kunt de pompoen van tevoren roosteren zoals ik hier deed. Hoe dan ook werkt.
Stapsgewijze instructies
Hier leest u hoe u dit eenvoudige hummusrecept maakt. Scroll naar het einde van dit bericht voor de volledige informatie.
- Bepaal welk type pompoen je gaat gebruiken (gepureerd of geroosterd) en kook het indien nodig.
- Voeg alle ingrediënten toe aan een voedsel verwerker of blender.
- Mengen.
- Voeg indien nodig een beetje water toe om een romige consistentie te krijgen. Breng op smaak met zout.
TIP: Met behulp van een blender zal een iets zachtere uiteindelijke hummus creëren, maar je moet misschien de meegeleverde stok gebruiken om de ingrediënten te verplaatsen.
Waar moet ik dit bij serveren?
We hebben dit graag op sandwiches of op toast of als dip met groenten, crackers of broodstengels. Mijn meisjes kregen regelmatig hummus op het kinderdagverblijf, dus ze eten het graag als dipsausje… hoewel het bekend is dat mijn peuter het met een lepel eet!
Kan ik dit ook zonder kikkererwten maken?
Natuurlijk kun je witte bonen gebruiken in plaats van kikkererwten als je dat liever hebt.
Kan ik dit ook zonder tahini maken?
Ja, gebruik in plaats daarvan gewone Griekse yoghurt.
Hoe op te slaan?
Opslaan in een luchtdichte container tot 5 dagen in de koelkast. Roer voor het serveren om als er vloeistof is afgescheiden.
Beste tips voor succes
- Gebruik ingeblikte of zelfgekookte kikkererwten. Als u ingeblikt gebruikt, overweeg dan om te spoelen en af te tappen om overtollig zout te verwijderen.
- Gebruik gepureerde butternutpompoen uit blik, zelfgemaakte gepureerde butternutpompoen of geroosterde butternutpompoen.
- Laat de gekookte pompoen afkoelen voordat je aan de hummus begint.
- Om dit zonder tahini te maken, gebruik je een gelijke hoeveelheid Griekse yoghurt.
- Om dit zonder kikkererwten te maken, gebruik je een gelijke hoeveelheid witte bonen.
- Gebruik in sandwiches of als spread voor toast. Probeer als een dip met groenten zoals komkommers of erwtjesof met crackers.
Gerelateerde recepten
Ik hoor graag je feedback over dit recept als je het probeert, dus reageer hieronder om te delen!
- Combineer alle ingrediënten in een keukenmachine.
- Verwerk tot een gladde massa, voeg zoveel water toe als nodig is om een lichte en luchtige hummus te maken.
- Pas het zout aan indien nodig.
- Serveer als dip of spread op toast of brood.
- Gebruik ingeblikte of zelfgekookte kikkererwten. Als u ingeblikt gebruikt, overweeg dan om te spoelen en af te tappen om overtollig zout te verwijderen.
- Gebruik gepureerde butternutpompoen uit blik, zelfgemaakte gepureerde butternutpompoen of geroosterde butternutpompoen.
- Om squash te braden, snijd je in blokjes (of koop je voorgesneden) en meng je met olijfolie. (Een middelgrote pompoen maakt ongeveer 4 kopjes blokjes en moet worden gegooid met 1 eetlepel olijfolie.) Rooster 16-20 minuten op een met folie beklede bakplaat op 400 graden F of tot ze zacht zijn.
- Laat de gekookte pompoen afkoelen voordat je aan de hummus begint.
- Om dit zonder tahini te maken, gebruik je een gelijke hoeveelheid Griekse yoghurt.
- Bewaar in een luchtdichte verpakking tot 5 dagen.
- Gebruik in sandwiches of als spread voor toast. Probeer als dip met groenten zoals komkommers of doperwtjes, of met crackers.
- Gebruik witte bonen in plaats van kikkererwten voor een witte bonen dip.
- Probeer gepureerde geroosterde zoete aardappel in plaats van pompoen.
Calorieën: 73kcal, Koolhydraten: 10g, Eiwit: 3g, Dik: 3g, Verzadigd vet: 1g, Meervoudig onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Natrium: 101mg, Potassium: 141mg, Vezel: 3g, Suiker: 2g, Vitamine A: 1252IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 26mg, Ijzer: 1mg
Dit bericht is voor het eerst gepubliceerd in oktober 2019.