Het handhaven van een goede darmgezondheid is essentieel, vanaf de geboorte.
Gemaakt voor
De meesten van ons denken nooit aan de biljoenen micro-organismen (ook wel microbiota genoemd) die grotendeels in onze darmen leven. Maar ze doen alles, van het stimuleren van ons immuunsysteem en voorkomen dat we ziek worden tot het synthetiseren van vitamines, zodat ons lichaam ervan kan profiteren. De waarheid is dat we aan onze darmgezondheid moeten denken – en er alles aan moeten doen om onze microbiota te beschermen, zodat ze ons – en onze kinderen kunnen beschermen.
Steeds meer onderzoeken onthullen de rol die goede darmbacteriën kunnen spelen. In juli 2021 vonden onderzoekers van de Universiteit van Alberta een verband tussen gunstige darmbacteriën en geavanceerde cognitie en taalvaardigheden bij jonge jongens. In april 2022 ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Helsinki dat zelfs een enkele antibioticakuur het delicate evenwicht van het microbioom van een baby (de verzameling microben, zoals bacteriën, schimmels, virussen en hun genen, die van nature op en in onze lichamen). Een van de beste manieren om een gezonde darmflora te behouden en de mogelijk verstorende effecten van antibiotica te voorkomen, is door een dagelijkse dosis probiotica te nemen.
Een goede darmgezondheid is vanaf dag één belangrijk
“De darmflora maakt je speciaal”, zegt Dr. Gianluca Ianiro, gastro-enteroloog en onderzoeker. “We delen meer dan 99,9 procent van het menselijk genoom met andere mensen, maar we delen slechts 10 tot 20 procent van het genoom van de darmbacteriën. Darmmicrobiota is wat ons uniek maakt.” Dat unieke microbioom kan worden beïnvloed vanaf het moment dat we worden geboren, zegt Ianiro. Alles, van bevalling – vaginaal of keizersnede – en borst in vergelijking met flesvoeding kan de microbiota van een baby veranderen. “In de eerste twee levensjaren wordt de zogenaamde ‘native core microbiota’ vastgesteld en die nemen we de rest van ons leven mee.”
Een gezond microbioom is cruciaal voor zowel de metabole als de immuunfunctie, zegt Ianiro. Daarom is het belangrijk om de microbiota van kinderen vanaf jonge leeftijd te beschermen. “Als de darmflora uit balans is, verandert deze om te overleven”, zegt hij. Een van de grootste stressoren die onevenwichtigheden kan veroorzaken, is het gebruik van antibiotica, dat alle bacteriën doodt, goede en slechte. “We hebben gegevens waaruit blijkt dat antibioticagebruik in de eerste twee levensjaren kan leiden tot een verhoogd risico op de toekomstige ontwikkeling van inflammatoire darmaandoeningen, gewichtstoename en obesitas.”
Hoe probiotica helpen?
Probiotica zijn levende micro-organismen die de gevoelige darmflora in balans kunnen houden. Een dagelijkse probiotica, zoals Florastor, ondersteunt niet alleen de algemene gastro-intestinale gezondheid en helpt bij de behandeling van acute infectieuze diarree, maar vermindert ook het risico op antibiotica-gerelateerde diarree en onbalans. “Antibiotische diarree treft een op de vier mensen die antibiotica gebruiken”, bevestigt Ianiro. Florastor biedt veilige, klinisch bewezen probiotica voor alle leeftijden, inclusief baby’s vanaf drie maanden oud. Het is het enige probioticum dat Saccharomyces boulardii CNCM I-745 bevat, dat van nature resistent is tegen alle geteste antibiotica.
De Saccharomyces boulardii CNCM I-745-stam is een veilig en effectief gistprobioticum dat voor het eerst werd ontdekt in Indochina in de vroege jaren 1900 uit de schil van twee tropische vruchten: lychees en mangostans. De stam is sindsdien onderzocht in meer dan 100 klinische onderzoeken over de hele wereld en bevordert al 65 jaar de darmgezondheid bij volwassenen en kinderen.
Ga voor meer informatie over het gezond en gelukkig houden van uw darmen naar Florastor.ca
Probiotica voor kinderen en baby’s
Florastor probiotica zijn GMO-vrij, glutenvrij en vegetarisch. Ze zijn ook handig omdat ze, in tegenstelling tot veel andere probiotica, geen koeling nodig hebben. Het beste van alles is dat Florastor-probiotica tegelijkertijd met antibiotica kunnen worden ingenomen om het risico op antibiotica-gerelateerde diarree te verminderen tot 80 procent bij kinderen en 84 procent bij volwassenen.
Florastor Baby: Vanaf drie maanden kunnen deze poederzakjes worden gemengd met babyvoeding, moedermelk of flesvoeding om de spijsvertering en het immuunsysteem te ondersteunen, diarree te behandelen en braken te verminderen.
Florastor Kinderen: Het is speciaal samengesteld om een gezonde spijsvertering bij kinderen te bevorderen in een kindvriendelijke tutti-frutti-smaak.