Maak een partij van het gemakkelijkste bananenijs om met de kinderen te delen met slechts twee ingrediënten en de meest romige textuur! Het duurt ongeveer 5 minuten, er zijn vier lekkere smaakopties (inclusief zelfgemaakte chocoladeschelp) en het is gewoon zo goed.
Bananenijs
Er zijn zoveel dingen die we kunnen doen met een overvloed aan rijpe bananen (of overgebleven bananen die de kinderen hebben besloten niet te eten) en hoewel we dol zijn op bananenbrood, bananenbroodmuffins, bananenkoekjes en bananencake, zijn we dol op dit bananenijs Room.
Soms staat dit bekend als “nice cream”, maar ik hou niet van de implicatie dat ander ijs potentieel “mean cream” is (kinderen zijn letterlijk, wat kan ik zeggen!), dus ik noem het gewoon een meer directe naam.
Het is ook letterlijk bananen en room, dus dat is een goede uitleg voor mij.
Ingrediënten die je nodig hebt
Om dit recept te maken heb je nodig:
- Zeer rijpe bevroren bananen: je kunt bananen gebruiken die je in de winkel hebt gekocht of bananen die je zelf hebt ingevroren. Ik vries ze meestal in tweeën, wat prima werkt, hoewel plakjes iets sneller kunnen versmelten.
- Room: Ik heb hier gewone slagroom gebruikt, maar je kunt ook half en half, kokosroom of zelfs Griekse yoghurt gebruiken als je dat toevallig hebt.
- Optionele invoegtoepassingen: om meer smaak toe te voegen, kunt u toevoegen pindakaas, ahornsiroopeen scheutje vanille-extractof je kunt het afmaken met een snelle zelfgemaakte chocolade Magic Shell.
Stapsgewijze instructies
Hieronder lees je hoe je dit recept maakt, zodat je weet wat je kunt verwachten. Scroll naar het einde van het bericht voor alle details, bedragen en timing.
- Voeg de bevroren bananen toe aan een voedsel verwerker.
- Sluit het deksel en begin op LAAG te malen. Ga door en stop af en toe om de zijkanten af te schrapen als dat nodig is.
- Voeg de room toe en blijf malen, werk op HOGE snelheid naarmate het mengsel glad wordt.
- Serveer, of stop in de vriezer om uit te harden als het te zacht is om op te scheppen.
Dit heeft meestal de textuur van zacht serveren, dus het is het beste om het direct na het maken te eten of je kunt het bewaren voor later in de vriezer.
Smaakvariaties voor bananenijs
Je kunt gewoon bananenijs maken met mijn basisrecept, of je kunt een van de volgende smaakopties maken:
Hoe op te slaan?
Deze softijs met banaan is het lekkerst direct na het maken – het heeft de textuur van softijs of sorbet – of je kunt het tot 3 maanden invriezen in een vriezer-veilige container (of kleine containers). Het bevriest hard, dus je moet het een beetje laten zacht worden op kamertemperatuur voordat je het uit de vriezer serveert.
Je kunt van dit idee ook bananenijsjes maken.
Beste tips voor succes
- Gebruik zeer rijpe bevroren bananen voor de beste smaak.
- Wees geduldig bij het malen in de voedsel verwerker want het duurt een paar minuten om de bananen af te breken.
- Voeg naar wens een optionele smaaktoevoeging toe.
- Top met zelfgemaakte Magic Shell zoals je wilt. (Zie de opmerkingen aan het einde van het recept).
- Serveer direct na het maken of bewaar in de vriezer voor later.
- Gebruik het mengsel om ijslolly’s te maken.
Gerelateerde recepten
Ik hoor graag je feedback op dit bericht, dus reageer hieronder om het te delen!
- Voeg de bevroren bananen toe aan de kom van een keukenmachine. Sluit af en begin met malen op LAAG, stop af en toe om langs de zijkanten van de kom te schrapen. Ga door tot de banaan in kleine stukjes is die op grof zand lijken.
- Voeg de room en eventuele optionele add-ins toe. (Zie de opmerkingen hieronder voor opties.)
- Blijf op LAAG malen tot het mengsel er romig uitziet, schakel dan over naar HOOG om een glad en romig bananenijs te maken.
- Serveer onmiddellijk.
Banaan-vanille-ijs: Voeg 1 theelepel vanille-extract toe aan het mengsel.
Banaan-esdoorn: Voeg een scheutje ahornsiroop toe (of je kunt honing gebruiken voor kinderen ouder dan 1 jaar).
Bananenijs met Magic Shell: Smelt ½ kopje chocoladeschilfers en 1 eetlepel kokosolie in een hittebestendige kom in de magnetron in stappen van 30 seconden, tussendoor roeren. Laat 10-20 minuten afkoelen (zodat het niet zo heet is dat het ijs onmiddellijk smelt) en besprenkel het ijs dan voor zelfgemaakte chocoladeschelp die hard wordt bij koud voedsel. Bewaar restjes in een bakje in de koelkast en warm ze op om opnieuw te gebruiken.
- Deze softijs met banaan is het lekkerst direct na het maken – het heeft de textuur van softijs of sorbet – of je kunt het tot 3 maanden invriezen in een vriezer-veilige container (of kleine containers). Het bevriest hard, dus je moet het een beetje laten zacht worden op kamertemperatuur voordat je het uit de vriezer serveert.
- Zuivelvrij: Gebruik volle kokosroom.
- Gebruik zeer rijpe bevroren bananen voor de beste smaak.
- Wees geduldig bij het malen in de keukenmachine, want het duurt een paar minuten om de bananen af te breken.
- Voeg naar wens een optionele smaaktoevoeging toe.
- Top met zelfgemaakte Magic Shell zoals je wilt. (Zie de opmerkingen aan het einde van het recept.
- Serveer direct na het maken of bewaar in de vriezer voor later.
- Gebruik het mengsel om ijslolly’s te maken.
Calorieën: 184kcal, Koolhydraten: 35g, Eiwit: 2g, Dik: 6g, Verzadigd vet: 4g, Meervoudig onverzadigd vet: 0.3g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, cholesterol: 17mg, Natrium: 6mg, Potassium: 551mg, Vezel: 4g, Suiker: 19g, Vitamine A: 315IU, Vitamine C: 13mg, Calcium: 17mg, Ijzer: 0,4mg