Huishouden | Would you rather -tag

Okee. Ik beken. Ik heb een ontzettende haat-liefde verhouding. Met het huishouden doen! Pffff, iedere week komt dit toch weer terug. Soms tot vervelens toe. Toch ben ik altijd weer trots op mijzelf als het me (met hier en daar wat hulp) weer gelukt is. Kun jij ook zo genieten van een heerlijk opgeruimd en schoon huis? 

Hoe kan ik van een alledaags, saai onderwerp toch een leuk artikel maken? Al struinend met deze vraag kwam ik een tag op de site van Willemijn en Martine tegen. Zij hebben een variant op de Would You Rather tag bedacht, een bekende tag in beauty- en fashionland.

Weliswaar stamt dit YT-filmpje op 2WMN al uit 2015, de vragen blijven uitdagend! Om originele antwoorden te geven heb ik het filmpje niet bekeken, maar wel de vragen overgenomen die in het artikel vermeld stonden. Bedankt voor deze creativiteit meiden, ik neem de tag graag van jullie over!

Huishouden

Photo: Catt Liu, StockSnap

Would You Rather – Household tag

 1. Nooit meer mogen stofzuigen of nooit meer mogen afstoffen?
  Direct een makkelijke! Ik kies voor nooit meer stofzuigen! Kan ik direct een geheimpje aan jullie verklappen, ik stofzuig namelijk bijna niet meer. Deze handeling is te zwaar voor mij geworden, bovendien wil mijn vriend niet dat ik mijn goede energie aan zo’n lullige activiteit als stofzuigen ga besteden. Daarom doet hij dit nu voor me. Superlief!
 2. Een maand lang de wc niet schoonmaken of maand lang je aanrecht niet schoonmaken?
  Ehm, iiiieeeeewwwwww! Instant smetvrees komt nu bij me opzetten. Als ik echt hier tussen moet kiezen, ja dan is het toch een maand lang het aanrecht niet schoonmaken. Alleen het idee al om een maand lang het toilet niet schoon te maken. Ik zie alle bacteriën al een polonaise op de wc-bril dansen…
 3. Een maand lang de vieze vaat opsparen op je aanrecht of een maand de prullenbak niet mogen legen?
  Beestjes… Beestjes… Overal beestjes. Is de eerste gedachte die bij mij opkomt. Een maand lang… Dat is best een hele tijd. Nu staat er niet in deze vraag vermeld dat als je een vaatwasser hebt, dat je deze NIET mag gebruiken… Dussss… Doe dan maar een maand lang de vieze vaat opsparen op het aanrecht, met als het echt niet meer past, een verhuizing naar de vaatwasser. Die aan mag. Of speel ik nu vals?!
 4. Een maand lang onder dezelfde lakens slapen of een maand lang in vieze kleren lopen?
  Hier hoef ik niet lang over na te denken. Ik kies ervoor om een maand lang onder dezelfde lakens slapen, ondanks dat ik een lichte allergie voor huisstofmijt heb. Hebben jullie deze beestjes weleens van dichtbij gezien? De rillingen lopen me bij deze gedachte al over mijn rug.Trouwens, ik heb een hele poos onder die anti-allergie lakens geslapen. Wat een herrie maakt dit! Waarschijnlijk rennen de huisstofmijten weg door deze herrie ofzo. 😉 Ik kon er in ieder geval niet door slapen, dus dan maar weer over op gewone lakens en iets vaker wassen. Maar een maand lang in vieze kleren lopen, kun je het je voorstellen? Dat is minstens 8-10 keer naar de fysiofitness, vier keer dansen, wandelen, etc. etc. Dan mag ik zeker niet meer bij je op visite komen!
 5. Een week van hetzelfde bord eten of uit hetzelfde kopje drinken?
  Kopje! Eigenlijk drink ik toch altijd water of kruidenthee. Dit is makkelijker schoon te houden dan een bord! Of nou ja schoon… Het is in ieder geval een schoner idee. Misschien helpt het wel als ik een week lang van hetzelfde bord eet om te onthouden wat ik ook alweer gegeten heb die week… Maar of ik dit echt ga uitproberen…. Dan schrijf ik het wel op!
 6. Een maand lang je vaatdoek niet vervangen of je handdoek en theedoek niet?
  Jeetje, wat een vieze tag is dit eigenlijk! Weet je hoe erg dit gaat stinken?! Ik lijk wat dat betreft op Mopper Smurf, ik hou niet van vieze dingen… Het lijkt me toch wel verstandig dat, zeker omdat mijn immuunsysteem plat ligt, toch te kiezen voor een maand lang de hand- en theedoek niet te vervangen. Gelukkig is het keukenpapier uitgevonden! 🙂
 7. Plak je liever een fietsband of hang je liever een lamp op?
  Een overtuigende ‘ik hang liever een lamp op’. Hm, maar wacht eens even… Een lamp vervangen heb ik weleens gedaan, een bouwfitting vastmaken ook. Maar een armatuur ophangen, dat heb ik eigenlijk nog nooit hoeven doen! Uhm, en ik maar denken dat ik mijzelf kan redden… Gelukkig weet ik op tijd hulp te vragen, zeker met banden plakken. Hier heb ik écht geen geduld voor. Al helemaal niet als het om mijn achterband gaat. Het gaat ook altijd mis en ik hou altijd een onderdeel over…
 8. Nooit meer je kleding strijken of altijd alles strijken – inclusief beddengoed, theedoeken, onderbroeken en sokken?
  Nooit meer kleding strijken. Wegens de energiebeperking strijk ik nu alleen het hoognodige. Kleding gaat uit de wasmachine op het droogrek, om vervolgens – al dan niet gekreukt – de kast in te gaan. Als ik kleding aan wil die echt gestreken moet worden, doe ik dit het liefste in de ochtend, als mijn batterij nog goed vol is.Toch stoort het mij soms nog wel hoor, dat ik de puf niet meer heb om alles te strijken. Het onderhouden van je kleding. Het bed wat er minder strak bij ligt, net zoals de hand-,  thee- en vaatdoeken. Alles is gewoon minder geordend zoals ik het graag hebben wil. Yup, ik was zo’n perfectionist!
 9. De plinten van de woonkamer op je knieën afnemen of onkruid tussen de tegels in de tuin met een schilmesje weghalen?
  Komt iemand mij dan weer overeind helpen? Waarom denk je dat ik acht hoog ben gaan wonen? Ik had namelijk een piepklein tuintje. Helaas heb ik geen groene vingers, behalve als het om onkruid kweken gaat. Je haalt het onkruid weg (tussen de tegels) en na een week kun je alweer met je kont omhoog staan…. Grrrr….Die tijd is voorbij, maar als we van de tag uitgaan en ik moet echt kiezen: dan maar voor de plinten op je knieën afnemen. Gelukkig is dit alleen maar in de woonkamer! Voordat ik aan deze taak ga beginnen zorg ik wel dat er een luchtbedje klaarligt om bij te komen. 😉
 10. Als je een plaag moest kiezen, welke zou je dan kiezen: muizen, meeltorren, mieren of spinnen?
  Argh! Mijn haren gaan even recht overeind staan! Moet ik echt kiezen? Torren of mieren zijn te kleine beestjes die mij te veel krioelen en bij het zien van één spin word ik al panisch. Blijft er alleen maar een muizenplaag over. Sorry buren! Mag ik dan wel de deur achter mij dichttrekken? Alsjeblieft?!
De tag zit er op! Hopelijk vonden jullie dit leuk om te lezen. Wat vonden jullie de moeilijkste vraag om uit te kiezen?

Willen jullie de tag overnemen, dan is dit geen probleem. Vermeld dan wel de site van Willemijn en Martine, 2WMN.nl bij het artikel.

2 Reacties

 1. Dorothee
  14 september 2017 / 15:17

  9! No way, allebei niet!

  • Nicole
   Auteur
   17 september 2017 / 12:25

   Haha, liever niet hè?! In het kader van : waar maken we ons eigenlijk druk over?!

Geef een reactie