Wereld MS dag 31 mei 2017
Multiple Sclerose

Wereld MS dag, woensdag 31 mei 2017 geven we aandacht aan MS.

Wereld MS dag 31 mei 2017

Iedere laatste dag in mei is het Wereld MS dag. Deze woensdag staat geheel in het teken van MS. In Nederland hebben zo’n 17.000 mensen aan de ziekte MS. Een onvoorspelbare ziekte, één die vooralsnog niet te genezen is. We weten er zelfs de oorzaak niet eens van.

Voor deze onderzoeken is geld nodig. Diverse acties zijn opgesteld om kennis te verkrijgen in deze progressief chronische ziekte. Kijk maar op de sites van de MSVN, het Nationaal MS fonds, MS research en MS Anders.

Wereld MS Dag

Naast deze onderzoeken zet ik mijzelf vooral in om inzicht te geven in de ziekte MS.

Ik heb de ziekte nu eenmaal. Ik moet er noodgedwongen meer dan één dag bij stil staan. Ik heb helaas geen geldbomen op het balkon staan om geweldige donaties te kunnen geven. Toch wil ik mijn steentje bijdragen. Daarom doneer ik iets aan persoonlijke acties, werk ik mee aan onderzoeken en geef op mijn manier inzicht én een gezicht aan MS.

Deze hele week staat de blog in het teken van MS, met allemaal extra artikelen die met MS te maken hebben. Zo heb je afgelopen maandag het artikel van Telma kunnen lezen, komt er overmorgen een boekreview (met winactie) online én zondag een wel heel persoonlijk interview met mijn vriend, Fred.

Hoe kun je de ziekte ‘opeens’ krijgen? Wat doet de ziekte met je? Laat je je door de ziekte beïnvloeden, of kun je ‘gewoon’ doorgaan met leven? Wat betekent MS voor jou? Ik vroeg het, speciaal voor vandaag Wereld MS dag, aan een aantal geweldige en bijzondere mensen. Die overigens niet allemaal MS hebben.

Telma, Tanja, Dorothée, Saar, Jody, Kim, Patrick, Monique en Angelique ontzettend bedankt voor jullie inzet om een gezicht te geven aan MS!Wil je ook gezicht geven aan MS? Deel dan een foto met jouw kernwoord op social media kanalen zoals Facebook en Instagram met de tags #TWvsMS, #stichtingCSS, #lifewithms, #tiepiesnicole

 

Geef een reactie