glucosamine
sponsored voeding

Voeding | Glucosamine, het ideale voedingssupplement bij MS?

In de ‘strijd’ met mijn MS onderzoek en probeer ik van alles, waarvan ik denk dat dit goed voor me zou kunnen zijn,  om toch uiteindelijk zo ‘fijn’ mogelijk met MS te kunnen leven. Nu ben ik tijdens mijn zoektocht niet alleen gestuit op een zo optimaal mogelijk voedingspatroon, maar ook op het onderdeel voedingssupplementen.

Glucosamine, het voedingssupplement

Een voedingssuplement wat mijn aandacht heeft getrokken is glucosamine. Dit doordat ik een aantal berichten voorbij heb zien komen van mensen met MS die er baat bij hadden dit soort voedingssupplementen in te nemen.

Glucosamine is een supplement dat voornamelijk helpt bij de behandeling van milde artrose. Het is een lichaamseigen stof dat van nature door het menselijk lichaam geproduceerd wordt, het zorgt voor behoud van soepel bewegende gewrichten. Als we ouder worden maken we deze stof  minder aan en kunnen we dit uit supplementen halen. Deze supplementen zijn veelal gemaakt uit schelpen en schilden van krabben of garnalen.Er zijn talloze aanbieders van voedingssupplementen, we kunnen door alle potjes de juiste bijna niet meer vinden. Belangrijk is daarom een goed vergelijkend warenonderzoek uit te voeren. Let daar bij op de correcte dosering van glucosamine sulfaat. Deze aanbieder*, voldoet bijvoorbeeld aan deze hoge dosering én aan strenge GMP- en HACCP-eisen. Testen van de producten gebeuren middels een onafhankelijk laboratorium.

Glucosamine en MS

glucosamine_voedingssuplement

Nu is er heel veel informatie te vinden op internet betreffende glucosamine en MS, maar is het nu echt dé helpende remedie of weer een hoax? Is het de moeite waard om een voedingssupplement zoals glucosamine uit te gaan proberen? De resultaten die ik kan vinden welke in relatie staan met MS, zijn voornamelijk Engelstalig. Hieruit blijkt dat er enkele positieve testen zijn gedaan op muizen en ‘het model’ MS, niet de ziekte zelf. Uit de testen bleek dat de mobiliteit van de muizen verbeterd werd, alsmede de capaciteit tot lopen.

Er wordt met name gesproken over de werkende stof N-Acetyl glucosamine. Dit schijnt weer een iets andere stof te zijn dan de reguliere glucosamine. Toch zijn er nog onvoldoende meetbare resultaten om te zeggen dat dit het ‘halleluja‘-middel is bij MS. Een ding is zeker, of het nu wel of niet  werkt bij MS, het kan wellicht wel helpen bij artrose. Zeker een supplement om in de toekomst toe te voegen aan mijn voedingspatroon!

Mocht je dit supplement willen gebruiken? Lees je goed in, ook over eventuele bijwerkingen en overleg ten alle tijden met je behandelend arts!

sponsored post

** Ik ontving de glucosamine supplementen te zien op bovenstaande foto’s van glucosamine.com ter ondersteuning van deze gesponsorde post. Alle verworven inkomsten komen ten goede van stichting Chronisch Samen Sterk.**

Geef een reactie