Meesters van het licht zorgen voor de perfecte foto!

Smeg licht

In een eerder artikel heb ik mijn fantasie los laten gaan op mijn droomhuis. Voornamelijk een licht droomhuis! Ruimtes met veel lichtinval, dat is toch wel mijn wens. Zucht, is het niet heerlijk, al dat fantaseren?

Ik vind van wel! Ondertussen heb ik een geweldige locatie gevonden (met inderdaad VELUX ramen) om te fotograferen! Niet mijn locatie, maar eentje die ik af en toe mag gebruiken.

Hier ben ik zo ontzettend dankbaar voor: eindelijk kan ik gaan oefenen met food photography! Velen van jullie weten het nog niet, maar een poos terug heb ik weer eens een workshop fotografie gevolgd. Hierdoor ben ik weer helemaal geïnspireerd geraakt, nog meer vastberaden om mooie plaatjes te maken.

food-styling-workshop

mijn eerste foto tijdens de workshop foodstyling + fotografie!

Echt, deze dames van Creative Food Lab verrichten geweldig werk! De workshop is zo leuk! En alle verwennerijen tijdens deze workshop… zo heerlijk! Gelukkig zijn er meerdere om te volgen! 0:) Oooooh, trouwens de locatie van deze workshops: perfect! Als je geïnteresseerd bent in fotografie en je wilt je kennis vergroten, dan is dit zeker een aanrader om te doen!

Meesters van het licht

koekje

Goed, terug naar wat ik wilde vertellen aan jullie. Het voordeel van de locatie die ik mag gebruiken  is, dat door de VELUX ramen, ik eindelijk gebruik kan maken van mooi daglicht. Dit is natuurlijk het mooiste licht om foto’s te maken, vooral van eten.

Bij mij thuis is het maar grauw en donker, zeker zo in de herfst. Maar nu kan ik gewoon mijn hobby  gaan beoefenen! *doet vreugdedansje*

Zo veel mogelijk oefenen is nu aan de orde. Ik ben totaal het gevoel van mijn camera en de daarbij behorende instellingen kwijt. Om maar te zwijgen over reflecties weghalen in je objecten…. Perfectionist? Ja zeker! Dat geeft niet. Mijn grootste inspiratiebron en maatstaaf is de blog Krautkopf. Hoewel ik nog lang niet op dit niveau ben (geen wonder na twee keer fotograferen), ben ik vastberaden dit ooit te bereiken! Alvast een goed voornemen voor 2017!

Smeg waterkoker

Hoewel ik lichte foto’s erg mooi vind om te zien, ben ik vooral gecharmeerd van donkere foto’s. Geen probleem, want met het verduisterend rolgordijn tover ik mijn lichte fotostudio in een mum van tijd om naar een donkere!

Wellicht denk je: nou, een mens kan maar ergens blij mee zijn…. Ja, dat is dit mensch zeker! Hoe fijn is het als je alle mogelijkheden hebt om een hobby uit te kunnen voeren?

Wat is jouw favoriete hobby van dit moment? Ik ben nog geen pro in het fotograferen, maar wil graag wat kiekjes met jullie delen! Wat vinden jullie ervan? Wat kan er verbeterd worden? Ik hoor het graag!

sponsored post

2 Reacties

  1. 6 november 2016 / 18:25

    Wauw wat fijn dat je die mooie locatie mag gebruiken om te fotograferen, ik vind je food foto’s super gelukt!

    • 9 november 2016 / 12:02

      Dank je wel! Echt fijn, een aparte locatie. Hopelijk leer ik hierdoor nog mooiere foto’s te maken 😉

Geef een reactie