Valentijnscadeau-Rose-Stockmedia
lifestyle

Valentijnscadeau voor hem

Als je echt van iemand houdt, 
Iemand alles toevertrouwt,
Een die echt weet wie je bent,
Ook je zwakke plekken kent,
Die je bijstaat en vergeeft, 
En die ‘naast’ en ‘ in’ je leeft,
Dan voel je pas wat leven is,
En dat liefde geven is.
– Toon Hermans

‘Valentijnscadeau voor hem’ – mijn zoekwoorden in Google van afgelopen week. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari, dat is over 4 dagen al! Op deze dag geven geliefden elkaar extra aandacht, door bijvoorbeeld het geven van bloemen, cadeautjes of… een anonieme kaart.

Voorheen kreeg ik nog wel zo’n kaart in de bus. Van wie zou deze afkomstig kunnen zijn…

Als je al jaren iets met elkaar hebt, raakt ‘die ene dag in het jaar’ soms een beetje in de vergetelheid. Eigenlijk hebben we de afgelopen jaren niet zo veel aandacht aan Valentijnsdag besteed. We besteden tenslotte iedere dag aandacht aan elkaar.

Nee, dit jaar gaat het een DIY- projectje worden! Want hoe kan ik mijn liefde het beste aan hem tonen, dan het meest kostbare weg te geven: mijn spaarzame energie.

Liefde gaat door de maag

Dit jaar is het anders! Dit keer ga ik mijn Valentijn een extra cadeau geven! Geen standaard cadeau, welke je zo maar kunt kopen. Erg leuk, maar niet echt heel persoonlijk. Weer een luchtje, een zakmes of een paar sokken.

Voor dit cadeau ben ik geïnspireerd geraakt door een paar veel te mooie knutselprojecten op Pinterest. Dit perfecte niveau haal ik nooit, maar ach – ik heb mijn best gedaan op mijn zelfgemaakte variant!

Het nadeel van een aantal van deze ideeën is dat er weer onnodige prullaria in huis blijft staan. Dozen, mandjes, schilderijlijstjes… Daar heb ik als opruimfreak helemaal geen zin in. 😉 Ook mag het cadeau niet te veel hartjes bevatten, of een teveel aan kleuraanbod, zoals roze en rood. Het moet natuurlijk wel een stoer, mannelijk Valentijnscadeau worden.

Valentijnscadeau-voor-hem
DIY-Valentijnscadeau

Wat is het geworden? Een mannelijke assortimentsdoos vol met lekkernijen en een paar rozen. Liefde gaat tenslotte door de maag, dus heb ik een aantal van zijn favoriete kleine snacks in het doosje gestopt. Om het toch een beetje romantischer te maken heb ik er in ieder geval twee rozenknoppen ingestopt. Hiervoor is overigens geen enkele roos vermoord, ze zijn van plastic. De assortimentsdoos is later weer te gebruiken als doosje voor bijvoorbeeld schroeven of andere kleine dingen.

De snacks bestaan uit: zure matten, chocolaatjes (in hartjesvorm weliswaar), geroosterde mais en koekjes. Om het af te maken leg ik er allemaal kleine briefjes in, waarop ik mijn liefde aan hem verklaar. Tot slot verpak ik het doosje in een super fout roze-rood papiertje voor het schrikeffect.

liefdesbonnen-Flying Tiger

Nog een Valentijnscadeau

Als extra cadeautje heb ik nog een liefdesbonnenboekje bij Flying Tiger gekocht. Hierin zitten 20 vouchers die mijn lief bij mij kan inwisselen. Denk bijvoorbeeld aan een bon voor een massage van 30 minuten, een avondje m’n kwek houden bij zijn favoriete televisieprogramma, etc.

Humor en liefde gaan bij ons hand in hand, dus ik kon dit boekje niet laten liggen! Al met al is dit een erg budgettair, leuk en persoonlijk cadeau gebleven, waar vind je nog zo’n persoonlijk Valentijnscadeau onder de
€ 15,00?

Geef een reactie