Unieke ontmoetingen | Nicole treft.. Jeroen

 Al sinds het begin van de verwarrende diagnose MS heb ik het gevoel dat ik er alleen voor sta. Dat is niet zo! Tijdens de weg naar het invullen van mijn nieuwe leven doe ik ontzettend veel inspiratie op uit ervaringen van anderen. Hoe zij met grote veranderingen in hun leven omgaan. Wat hun motivatie is. Hier haal ik kracht uit. Kortom: unieke ontmoetingen! Ik ben blij dat ik deze bijzondere ontmoetingen heb mogen ervaren. Stuk voor stuk uniek, maar allemaal met één ding gemeen. Hopelijk zal ook jij deze rode draad in de serie ontdekken..
Ondanks dat jij zelf invulling moet geven aan je eigen leven, hoef je dat heus niet alleen te doen! In deze serie staan bijzondere ontmoetingen centraal. Omdat we allemaal wel iets van elkaar kunnen leren en er zeker niet alleen voor staan! Vandaag stel ik je voor aan Jeroen.
Jeroen is een bezoeker van mijn blog. In 2015 hebben we elkaar ontmoet op de Nationale MS dag. Nou, ik kan jullie vertellen, Jeroen is geweldig! Ik heb nog nooit zo’n warm en open persoon ontmoet. Echt iemand waarbij je je na een van de eerste ontmoetingen al direct thuis voelt. Heerlijk!

Unieke ontmoetingen

Jeroen, stel je even kort voor aan de lezers:
Ik ben Jeroen – volgens mijn geboorteakte – 40 jaar, getrouwd met Erica we hebben een hond (Podenco) en ik hou van muziek (maken), lezen en klassieke horrorfilms

UNIEKE ONTMOETINGEN

Net zoals iedereen heeft ook Jeroen een verhaal. Die wil ik graag met je delen. Lees je mee?
Jeroen heeft zijn diagnose in 2005 gekregen. Al maanden (of zelfs jaren) had hij last van vreemde klachten, zoals tintelingen in benen en armen.

Via een huisarts in opleiding (ja, echt waar…) heeft hij een doorverwijzing gekregen voor de neuroloog. Eenmaal in het ziekenhuis krijgt hij de gebruikelijke reeks testen.

In de tussentijd die hierna volgt moet je wachten. Tijdens het wachten ga je Googelen. En eigenlijk kun je dit maar beter niet doen… Als je je klachten in tikt op google kom je al gauw uit bij een hersentumor. Geen goed vooruitzicht!

Afijn, dat was het niet en de diagnose MS is geconstateerd…en Jeroen dacht toen: “Oh, peanuts…niks aan de hand…e.o.a spierziekte…” Helaas dacht Jeroen er al vrij snel anders over…

“de diagnose MS is geconstateerd”

Ontmoetingen

 Zijn eerste schub kreeg hij in 2006. In november 2007 zijn eerste epileptische aanval. Velen zullen nog volgen. Ondertussen is hij vaak geswitcht tussen medicatie. Denk hierbij aan Betaferon, Copaxane, Avonex, en van tijd tot tijd Prednison.
Ondanks de revalidatie is hij toch in de ziektewet gekomen. Hij kon niet meer fulltime werken en werkte hierdoor ongeveer vijftien uur per week.
In 2012 stond zijn leven letterlijk even stil. Een zwaar hartinfarct. Een klap die hij nooit echt helemaal meer te boven is gekomen. Hierdoor is hij ook zijn baan verloren.
Door het hartinfarct mag hij geen Avonex meer gebruiken (je prikt dan in een spier), dus volgde er in 2014 weer een andere medicatie: Tecfidera.
In 2014 heeft hij weer een schub gehad, aan zijn linkerbeen dit keer. In november 2014 en in september 2015 weer een epileptische aanval.

“Zijn leven stond letterlijk even stil”

In tien jaar tijd is zijn leven behoorlijk veranderd, hij is intussen alles kwijt geraakt (baan, rijbewijs, etc.).

Eind 2014, begin 2015 heeft hij een revalidatietraject gevolgd met onder andere fysiotherapie en maatschappelijk werk. Hierna heeft hij besloten het roer om te gooien.
Tegenwoordig probeert hij drie keer per week naar de sportschool te gaan. Verder tracht hij veel aan vrijwilligerswerk te doen en ontpopt zich als ware kunstenaar tijdens zijn schildercursus.
UO Jeroen
Ondanks dat hij veel moet inleveren, met als terugkerend dieptepunt de muziekfestivals niet langer als één dag vol te kunnen houden, in plaats van de gebruikelijke drie dagen, concertbezoeken vaker aan hem voorbij te laten gaan dan hij wil, weet hij zichzelf regelmatig op te peppen…maar de constante vermoeidheid is zijn grootste vijand.
In het dagelijks leven komt hij altijd heel vrolijk, enthousiast en behulpzaam over. Zijn motto over MS is dan ook:

” ik accepteer het, maar leg me er nooit bij neer”

Vind je het een leuke toevoeging aan de blog? Laat een reactie achter! Wil jij ook je verhaal met me delen? Stuur een mail naar nicole@tiepiesnicole.nl

9 Reacties

 1. 22 juni 2016 / 07:05

  Wauw wat een impact kan een ziekte toch op iemands leven hebben. Mooi hoe positief Jeroen is en toch zijn dingen wil blijven doen.

  • 22 juni 2016 / 20:54

   Ongelofelijk, niet waar?! En dan zo in het leven kunnen staan – geweldig toch?! Voor mij een grote inspiratiebron!

 2. Carola
  22 juni 2016 / 08:38

  Een heftig verhaal. Wat heeft hij verl m mee gemaakt. Maar ook veel kracht laten zien en zijn positieve houding is bewonderenswaardig. Wat goed dat hij daardoor heel veel dingen WEL kan

 3. Angelique Geest Van Der
  22 juni 2016 / 09:54

  Wow, indrukwekkend verhaal. Alleen al de epileptische aanvallen (die ken ik van mijn man) … heftig hoor! Goed dat jullie je allebei niet laten kisten door deze nare ziekte en proberen de mooie dingen in het leven te blijven zien en te blijven doen. Chapeau, go for it! Mooi deze toevoeging op jouw blog Nicole, heel waardevol.
  xxx Angelique

  • 22 juni 2016 / 20:53

   Dank je wel! Ach, ik geloof dat iedereen wel een verhaal te vertellen heeft (dus als je wilt delen: graag).

   Het leven is gewoon te mooi 😉 ook al is het soms rot..

Geef een reactie