sterrenkubus
lifestyle reizen

Uniek slapen onder de sterrenhemel bij erfgoed Bossem

In het vorige artikel wilde ik het niet verklappen waar we verbleven. De onbekende overnachting die we hebben geboekt via srprs.me. Mocht je een roadtrip geboekt hebben en je gaat dezelfde kant op, dan is het niet leuk meer om je  eindbestemming te hebben kunnen lezen via Google. Daarvoor heb je niet voor srprs.me gekozen!

Toch kan ik het niet laten om erover te schrijven, deze ervaring was te geweldig om niet te delen! Dan maar in een apart artikel, nietwaar?! Met andere zoektermen, want ssssst, ik wil nog steeds niets verklappen!

Overnachten in een sterrenkubus

sterrenkubus

In het vorige artikel heb je al een klein vierkante kubus kunnen zien. Wat dit is? Dat ga ik nu met je delen! Een laagje witte verf en het kon net een groot kippenhok zijn volgens een vriendin van mij.

Dit is het zeker niet, dit is de geniale en unieke accommodatie waar we een nacht in verbleven! Hebben jullie wel eens gehoord van het begrip tiny houses? Dit zijn hele kleine huisjes (al dan niet op wielen), met alles erop en eraan wat je maar nodig hebt om te kunnen leven. In Amerika is dit al een echte trend en steeds meer mensen besluiten om in zo’n tiny house te gaan wonen.

tiny house

Eigenlijk zijn deze sterrenkubussen, want zo worden ze genoemd, naar mijn weten een van de eerste tiny houses die ik in Nederland heb gezien! In dit duurzaam vierkante houten huisje is het prima vertoeven voor twee personen. Alles erop en eraan, niet meer dan nodig is en hartstikke efficiënt ingericht! Met als bijzondere toevoeging de transparante koepel. Hierdoor kun je als het donker wordt naar de sterren kijken! Gelukkig hadden wij uiteindelijk een heldere nacht, waardoor we gefascineerd naar boven hebben mogen kijken om het sterrenstelsel te bestuderen. Totdat we, met onze brillen nog op, in slaap zijn gevallen….

Erfgoed Bossem

erfgoed Bossem

boerderij

Deze sterrenkubussen staan op erfgoed Bossem, waar het draait om puur eten en slapen op een echte boerderij in Twente. Deze boerderij is al generaties in de familie. Annette en Dennis zijn nu, als vijfde generatie, er met hun hele team bijzonder goed in geslaagd om een uniek concept neer te zetten. Hun bedrijfsfilosofie is dusdanig op elkaar én de omgeving afgestemd dat het kringloopprincipe zoveel mogelijk sluitend is.

sterrenkubus
Persoonlijk kom je hier zelf achter door er te vertoeven in een kamer op de boerderij, in een luxe lodgetent, in een sterrenkubus of met eigen tent/tourcaravan minstens één nacht op dit erfgoed te verblijven. Kom in gesprek met leden van het Bossem-team en ervaar hoe hun filosofie en de daarbij behorende (oprechte) trots op hun erfgoed is.

Door deze verhalen die vol trots verteld werden ben ik aangestoken, ik ben enthousiast! Wat een parel in Nederland! Hier kun je nog optimaal genieten van het langzame leven en bijkomen van alle drukte en chaos die je soms in je (stadse) leven kunt hebben.

koeien
Deze gelukkige, die op de een of andere manier gek is op koeien, kon haar geluk niet op. De Brandroden die op de boerderij zijn, kunnen hier zich ontwikkelen tot een natuurlijke kudde. Ze lopen buiten en dat natuurlijke leven doet mens en dier goed. Je kunt het proeven tijdens een Twentse culinaire avond.

dineren en overnachten

Op het erfgoed geldt het table d’hôte principe. Je schuift bij elkaar aan tafel en de chefkok laat je onder andere het biologische rundvlees van eigen boerderij proeven. Daarnaast worden gerechten met andere geweldige producten uit de regio geserveerd. Een echte aanrader om deze unieke overnachting compleet te maken. Lekker eten en bijzondere gesprekken, wat wil een mens nog meer?!

lichtkoepel

Overnachten onder de sterrenhemel natuurlijk! Nadat we lekker gegeten hebben, zijn we nog een rondje gaan struinen op het erfgoed. Daarna hebben we ons vermoeide lijf teruggetrokken in onze kubus. Dat rustmomentje duurde echter niet lang…

In de kubus staat een sterrenkijker en is er naslagwerk beschikbaar over het sterrenstelsel. Dit is interessant! Helaas zat het weer niet helemaal mee en was er te veel bewolking om de sterrenkijker te gebruiken. Toch hebben we ons kunnen vermaken, we hadden een pak speelkaarten meegenomen. Op ons terras voor de sterrenkubus hebben we elkaar zitten pesten… of nou ja, met het kaartspelletje dan. Totdat het echt te donker werd om te zien welke kaart je opgooide. Tijd om naar bed te gaan. Verheugd klommen we de ladder op en ja, de bewolking trok weg! We hebben genoten van een prachtig heldere sterrenhemel.


Na onze nacht werden we bijzonder verrast. Nadat we alles weer hadden ingepakt werd er een supergrote picknickmand naar onze kubus gebracht. Het ontbijt werd geserveerd! Ook hier hadden we niet echt op gerekend, nog een verrassing toe dus! Toen het ontbijt op was konden we alleen maar concluderen dat we nog nooit zo’n unieke en verrassende roadtrip hebben gemaakt. Eentje die zeker voor herhaling vatbaar is. Of het nu weer deze bekende locatie gaat worden of juist een nieuwe onbekende…

Erfgoed Bossem
Dorpsstraat 7
Lattrop-Breklenkamp (Nederland)
www.bossem.nl

3 thoughts on “Uniek slapen onder de sterrenhemel bij erfgoed Bossem”

Geef een reactie