Tips voor diegenen die van besparen houden!

Wordt alles nu weer duurder, of lijkt dit maar zo? Het kan ook aan mij liggen, maar het valt mij op dat ik steeds minder te besteden heb aan de extra uitgaven naast vaste lasten en dagelijkse boodschappen.

Hoe dan ook, tegenwoordig ben ik mij steeds bewuster van prijzen. En kortingen. Ik ben dol op korting! Het is voor mij een sport geworden om met zo weinig mogelijk middelen, de leukste deals binnen te halen!

Hoe mij dit lukt? Ik zal hieronder een paar tips van mij met je delen.

Rotterdampas

De gemeente Rotterdam biedt een Mantelzorgwaardering aan. Dit doen ze in de vorm van het aanbieden van een Rotterdampas. Met deze pas kun je meer dan 750 leuke activiteiten doen. Gratis, of met een fikse korting.

Nu verleen ik al heel wat jaren mantelzorg. Dit doe ik graag en met veel liefde, maar het is extra leuk om hiervoor extra waardering te krijgen! Door in het bezit te zijn van deze pas, loop ik bijvoorbeeld sneller ‘even’ een museum in. Of de dierentuin. Eet ik een gratis ijsje voordat ik gratis naar de film ga.

Activiteiten waar ik mij volledig bij kan ontspannen. Juist deze ontspanning is erg belangrijk voor mij als mantelzorger, maar nog meer als spoonie. Verleen jij mantelzorg? Dan is het echt de moeite waard om eens bij jouw gemeente te informeren naar de Mantelzorgwaardering (NL). Weten jullie misschien hoe dit in België eraan toe gaat? Iets voor research voor stichting CSS…

Reclamefolder (app)

Deze app heb ik op mijn telefoon geïnstalleerd en geeft iedere week de nieuwste reclamefolders weer. Zo hoef ik niet wekelijks bergen papier door te spitten, ben ik op de hoogte van alle aanbiedingen én hoef ik niet meer naar het oud papier toe. Extra leuk is het tabje ‘Cashbacks’. Zo heb ik laatst de overheerlijke Nakd bars met korting kunnen kopen. Zonder deze korting zou ik dit soort extraatjes niet aanschaffen.

Besparende sites raadplegen

Door mijn, inmiddels redelijk specialistisch, online zoek- en koopgedrag ben ik erachter gekomen dat je online best goede deals kunt tegenkomen. Er zijn diverse sites, in Nederland – maar zeker ook in België, die goede deals aanbieden. Deze deals check ik altijd eerst even, voordat ik ergens een bestelling plaats. De deals die ik gebruik zijn meestal voor beautyproducten, kleding, vitamines en natuurlijk: gratis verzendkosten! Naast de beste deals, lees je er vaak goede blogs met nog veel meer handige tips om te besparen. Omdat je nooit uitgeleerd bent, lees ik deze maar wat graag.

Tweedehands

Ik ben dol op tweedehands. Voor dingen in huis kijk ik graag rond in de kringloopwinkel (in Nederland, maar zeker in België), rommelmarkten en/of Marktplaats. Op die laatste site, laat ik mijn vriend nog even de laatste check doen, voordat de aankoop verzegeld wordt. Hij heeft er een betere kijk op dan ik, om op dit medium de beste deals te vinden. Onze laatste tweedehands aankoop is een luchtbevochtiger geweest, mijn huis is nu een perfecte omgeving voor mens en plant!

Hopelijk heb je iets aan deze besparende tips. Iedereen wil toch wel besparen? Heb jij nog een handige tip voor mij?

sponsored post

Geef een reactie