Multiple Sclerose persoonlijk

Zelf in het ziekenhuis

Ook nu weer een kort artikel, zeg maar een soort van statusupdate.. Had ik er in het vorige artikel over zorgverlof, ben ik zelf doorgerold naar een bezoek aan de huisarts, naar het OOGziekenhuis EN naar een 3-daagse opname in het Erasmus MC in Rotterdam. Oeps…

Een ontstoken oogzenuw, hoe kom je eraan? Maar: hoe kom je er vanaf? Doorgaans moet zoiets slijten, wat ongeveer 6 (!) weken kan gaan duren tot een jaar. Dat is lang! Nu ben ik opgenomen in het Erasmus MC in Rotterdam (heel fijn ziekenhuis, erg gespecialiseerd en super verpleegkundigen!) voor een driedaagse Prednison-kuur. Dit zou het geneesproces kunnen versnellen, met ongeveer twee weken zou je resultaat kunnen gaan zien – afwachten.. Er kunnen klachten blijven, zijn deze niet binnen een halfjaar – jaar verdwenen dan zijn ze permanent. Heftig!

Starbucks kan altijd, ook als je aan het infuus zit!

Maar er is meer: vanuit het OOGziekenhuis ben ik doorgestuurd naar het Erasmus MC, niet alleen voor de kuur maar ook voor een MRI scan. Gezien mijn leeftijd en mijn klachten heb ik grote kans op MS. Toen kreeg ik wel een klap te verwerken. MS, ik zie me al in een rolstoel zitten… Daar gaan mij dromen en mijn toekomst. Pffff… Ik heb nog nooit zo’n moeilijk bericht over mezelf te verwerken gehad en ik stortte ook even in.

Maar goed, aan de andere kant ga ik ook van het positieve uit omdat ik verder geen bijzondere klachten heb, behalve dat oog en wacht ik de scan (en misschien een rugpunctie) maar af.

Ik kijk nu heel even niet meer naar de toekomst, maar dag voor dag. Ik denk dat het nu voor dit moment het beste is. Sorry voor de wat minder positieve post.

:'(

Geef een reactie