persoonlijk

tiepies. talk | Een weekje uit mijn leven 14 t/m 21 oktober 2017

Te lang geleden. Het is veel te lang geleden dat ik jullie heb meegenomen mijn leven. Wat doe ik nu zoal in een week? Tijd om tiepies. talk wakker te schudden! Vandaag neem ik je mee in een week van mijn leven.

Tiepies. talk

Wandelen

Zaterdag

Vandaag heb ik afgesproken met Marja, een vriendin. We gaan bijkletsen, we hebben elkaar al veel te lang niet gezien! Terwijl we aan het kletsen zijn, kunnen we direct wandelen. Ik wil trainen voor een mogelijk toekomstige bergwandeling!

Tijdens de wandeling stoppen we regelmatig. Zo kan ik een beetje bijtanken. Iets met energieverdeling hè?! Als ik in een gedoseerd slakkentempo kan lopen, is het goed vol te houden. Stoppen in het centrum is nooit vervelend. We stappen deze  winkel, Keet binnen. Hier hebben ze heel veel leuke dingen. Voor in huis, sieraden, kids, etc… Een echte lifestyle winkel, waar verschillende ondernemers hun collectie aanbieden. Hier kan ik altijd heel veel inspiratie opdoen! Na dit bezoekje lopen we weer verder.

Tijdens de wandeling in het centrum vind ik het heerlijk om langs gebouwen te struinen. Ik ben weg van de architectuur in Rotterdam. Iedere keer als ik hier mijn ronde loop zie ik weer wat nieuws. Voor mij iedere keer weer een moment van geluk.

ongemerkt kilometers maken

Tijdens de (late) lunch besluiten we de zaak van Gordon eens te gaan bekijken. We zijn gestopt bij Blushing!

’s Avonds bekeek ik de stappenteller op mijn telefoon. Hebben we toch maar mooi bijna 11 kilometer gewandeld. Natuurlijk voel ik het wel. Als ik thuiskom van een wandeling lijkt het wel of mijn lichaam direct overschakelt in de offline-modus. Vaak kan ik het dan nog net redden om tot de bank te komen. Hier plof ik dan neer, om een paar uur later pas weer voorzichtig eens af te strompelen.

Zondag

Lof der Zoetheid

Zondagmiddag, het is nog steeds mooi weer. Dan gaat het kriebelen om naar buiten te gaan! Gaan we aansluiten in de file, op weg naar het strand? Wandelen? Fietsen?

We, Fred en ik, besloten om naar het strand te gaan. Maar bij de eerste rotonde zijn we teruggereden naar huis. Minstens een uur in de auto zitten op weg naar het strand. Met dit mooie weer? Het was als in de middag, dat wordt ‘m niet.

Uiteindelijk zijn we toch gaan fietsen. Een beetje doorbijten, want ja – die wandeling van gisteren heb ik nog steeds in m’n benen zitten! We zijn via het Zwaanshals naar het Kralingse Bos gefietst. Een perfecte zondagmiddag!

Maandag

Mijn mantelzorg-dag. Iedere maandag ga ik naar mijn vader toe. Hij is ook chronisch ziek. Iedere week ondersteun ik hem met verschillende dingen. Het blijft jammer, voor mijn hele ziek zijn kon ik veel meer voor mijn ouders doen. Tegenwoordig helpt de lamme, die zelf ook mantelzorg nodig heeft, de blinde….  Bij wijze van spreken. Soms gaan dingen zo in het leven, maar iedere week heb ik het er toch nog even moeilijk mee. Chronisch ziek zijn is gewoon niet leuk! Iedere dag vechten…. Bah!

Omdat het ook vandaag extreem mooi weer is, besluiten we om een klein rondje te gaan fietsen. Gelukkig zitten we erg dichtbij dit mooie gebied,  een extra moment om van te genieten! ’s Middags ben ik nog naar fysio-fitniss gegaan.

’s Avond kom ik erachter dat ik weer eens te veel heb gedaan. Soms leer ik het ook nooit, kunnen genieten vind ik dan belangrijker naar luisteren naar dat kapotte lijf. Niet goed, en dat merk je aan de klachten die je (te laat) krijgt. Binnenkort mijn cursus ergotherapie er nog eens bijpakken.

Dinsdag

Erasmus MC

Infuusdag. Nu weet ik weer waarom ik zo gefocust ben om te genieten. Een mindere week komt eraan. ’s Ochtends probeer ik zo vroeg mogelijk in het ziekenhuis te zijn. Op de een of andere manier lukt dit nooit voor negen uur… Tijd voor het infuus! Wat ben ik blij met de natalizumab. Het infuus verloopt soepel, de dames van de dagverpleging zijn wederom super en net na de middag mag ik weer naar huis.

Het infuus probeer ik eruit te lopen. Meestal krijg ik een korte energiekick van het infuus. Dan loop ik vanaf het Erasmus MC naar de Blaak. Daar stap ik op de metro naar huis. Onderweg kwam ik deze mooie rode zon tegen,  ontstaan door twee natuurfenomenen: de oorkaan in Ierland en de bosbranden in Spanje en Portugal.

Eenmaal uit de metro sleep ik mijzelf voort. Als een zombie op weg naar z’n schuilplaats. Ik stort in. De bank is in dit geval de klos. Ik installeer me met een dekentje en een flesje water voor de televisie. Veel krijg ik er niet van mee, ik val direct in slaap.

Woensdag
Zombie_selfie
😉 Mijn Halloween-profielfoto…

Zombie-dag. Vandaag doe ik echt niks. Dansen moet ik in de infuusweek altijd afzeggen, iets wat heel jammer is – maar waar ik wel vrede mee heb. Als de natalizumab mijn agressieve MS kan onderdrukken is het de moeite waard nietwaar?!

Donderdag

Wederom zombie-dag. Ook vandaag doe ik niets. Ik blader wat lusteloos in een boek, maar vrees dat ik opnieuw kan beginnen. Niets blijft hangen.

Vrijdag

’s Ochtends moet ik me met veel moeite naar de fysio-fitness slepen. Als ik er eenmaal ben gaat het wel, mijn vaste routine zet ik deze week iets lager. Als ik thuiskom ga ik eerst een paar uur slapen.

Stoofvlees

’s Middags heb ik een opleving en besluit ik te gaan koken voor het weekend. Stoofvlees volgens Gents recept én een beetje van mij. Als dit staat te pruttelen besluit ik iets uit te gaan proberen. Thee zetten, gemaakt van tijm. Dit kruid had ik nog over van het stoofvlees, dus ja: tijd voor een test!

Tijm thee

De thee is even wennen, maar het schijnt goed te zijn voor o.a. ons MSsers. Op internet wordt er zelfs beweerd dat je dankzij tijm kunt genezen van MS! Is het zo eenvoudig? Waarom heb ik net aan het infuus gelegen?! Ik geloof wel dat het een goede ondersteuning kan bieden, dus ja ik heb er een nieuw drankje bij. Via Instagram heb ik de tip gekregen gember en tijm samen te drinken. Dit is veel lekkerder!

Zaterdag

Laurenskerk

Op de een of andere manier wil ik weg. Weg uit huis, naar buiten. Herkennen jullie deze drang om naar buiten te gaan? Dit plaatje maakte ik onderweg naar de winkels, genieten toch?!

Gelukkig is Fred vrij en besluiten we te gaan shoppen voor warme truien. Veel gezelliger met z’n tweeën! De truien heb ik nodig als ik volgende maand naar de MS Sessions in Praag ga! Omdat ik nog niet zo superfit ben, hakt dit uitje erin en eenmaal thuis keer ik terug in mijn zombie-modus….

Zo! De tiepies. talk zit er op, je hebt een week van mijn leven mogen meemaken. Best een saai en kneuterig leven soms, maar ik ben wel tevreden dat alles nu redelijk onder controle is. Zal ik proberen je iedere maand en week uit mijn leven mee te nemen?

Geef een reactie