Tentoonstelling ‘Sticky Business’ – Stedelijk Museum in Schiedam

Een paar weken geleden ging ik de uitdaging aan. De ultieme verleiding tegen mijn suikerverslaving. Kon ik het aan? Ik ben naar de tentoonstelling Sticky Business in het Stedelijk Museum te Schiedam geweest om dit te testen. De proef begon al bij de ingang, waar je een pad met kauwgomballen moet doorkruisen!

Stedelijk Museum Schiedam

Sticky Business

Waar denk jij aan als we het over suiker hebben? Vind je het lekker? Is het je vriend of vijand?  Is het een zoetmaker in bijvoorbeeld je koffie? Of denk je aan een verjaardag, aan bijvoorbeeld een overheerlijke drie-laagse taart? Die vakantieherinnering aan bijvoorbeeld dat overheerlijke ijsje in Italië? Ikzelf kan op alle vragen antwoord geven met een ja. Ook aan de andere kant van suiker. Het witte gif. De vijand voor onze gezondheid.

sticky business

suikerspin ruiken

Tijdens het bezoek van deze tentoonstelling leren we, aan de hand van bijna tachtig lekkernijen, over de toepassing van suiker in verschillende culturen. We zien onder andere een groot snoeplandschap, een colamachine én we kunnen aan de vrouwenbeelden van Joseph Marr likken. Zeg dat nog een keer?!

Ja, je leest het goed! Je kan likkend de tentoonstelling door.. 😉 Hoe leuk kan het in het museum worden?! Alles bedoeld om een nieuw licht op het maatschappelijke thema ‘suiker’ te werpen. En ja, ik heb de verleiding weerstaan. Mijn tong is niet op enig onderdeel van een vrouwenlichaam gekomen…..

STICKY BUSINESS
DE VERLEIDING VAN SUIKER IN DE KUNST
16 SEPTEMBER T/M 18 FEBRUARI  2018

Geef een reactie