workshop-snoep-zonder-troep
persoonlijk voeding

Workshop | Tante Toos – Snoep zonder troep

Vorige week mocht ik mijn kerstcadeau verzilveren! Dit geweldige kerstcadeau heb ik van mijn zusdinnetje gekregen, namelijk een workshop bij Tante Toos om je eigen snoep (zonder troep) te maken! ♥

Flowers-Souers

En inderdaad, wat in het vat zit verzuurd niet. Laat staan deze gezonde, zoete workshop! 🙂 Deze middag reizen we af naar Flowers & Sours coöperatie, de  locatie waar Tante Toos zich bevind, aan de Coolhaven in Rotterdam.

Snoep-zonder-troep

Snoep zonder troep

Tijdens deze workshop leren we om Matties, Gummies en Poppies te maken. Matties zijn gedroogde fruitmatjes, die je wellicht al kent onder de benaming fruitleerGummies zijn jelly snoepjes, die eruitzien als winegums, maar totaal niet te vergelijken zijn met de smaak en structuur van winegums. Persoonlijk vind ik ze vele malen lekkerder! De Poppies zijn overheerlijke snackballetjes, die je meer kunt beschouwen als een luxe bonbon. Voor diegene die regelmatig op Pinterest zitten, wellicht ken je ze al onder de naam Bliss Balls.

Volgende week deel ik een recept met jullie om  twee van mijn favoriete Bliss Balls te maken, hou de blog daarom in de gaten!!

De producten die we vandaag leren maken bevatten geen geraffineerde suikers*, gluten of andere gekke toevoegingen. Het snoep van Tante Toos is puur natuur en gemaakt van echt fruit!

Workshop

Allereerst werden we van harte welkom geheten door de creatieve bedenkster van dit alles: Elza. Of Tante Toos, wat jij wilt. 😉 Na een beknopte voorstelronde begonnen we met de workshop. O, niet te vergeten, natuurlijk begon de workshop ook met een stukje theorie met wijze lessen over onder meer de achtergrond van het fenomeen suiker. Ook stonden de Matties al voor ons klaar om te proeven, lekker!!

Na het stukje theorie mochten we aan de slag! We kregen de recepten uitgereikt en splitsten ons op in twee kampen: de Matties en de Gummies. Op naar de keuken, waar alle gereedschappen en ingrediënten al op ons stonden te wachten! Wij, Maris en ik begonnen met het maken van de Gummies.

Eigenlijk dacht ik dat het maken van deze Gummies heel ingewikkeld zou zijn, maar dit viel me reuze mee! Alle recepten zijn trouwens goed te doen, zelfs als je geen keukenprinses bent en toch een lekkere traktatie wil maken: dit is jouw workshop!

Het enige wat je nodig hebt is geduld, de Gummies worden hard in de vriezer en de Matties droog in de speciale droogoven. Mijn Gummies werden al redelijk snel hard door het gebruik van agar-agar. Hierdoor kon ik mijn eigen snoepjes mee naar huis nemen!

Na de afwas (je hebt min of meer dezelfde gereedschappen nodig) gingen we door naar het tweede gedeelte: de Matties maken! Doordat de Matties minimaal zeven uur in de droogoven moeten, kregen we een batch van de vorige workshop mee naar huis. Wat is dit leuk om te doen zeg! Ik wil niets verklappen van de workshop, maar ik denk dat ik (nog) een nieuwe hobby heb gevonden!

ingrediënten-tante-toos

De tweede ronde

Goed, de Gummies en Matties zijn gemaakt. Na een korte pauze gingen we verder met het laatste gedeelte van de workshop, het maken van de Poppies!

Met deze creatie heb ik al enige ervaring, ik merk alleen wel dat ik te weinig geduld heb om dé perfecte ronde balletjes te produceren die Pinterest-waardig zijn… Hoe dan?! Misschien heb jij tips hiervoor? Laat het me weten in de reacties hieronder!

workshop-tante-toos

Na de Poppies maken was de workshop voorbij. Al met al hebben we een hele middag in de keuken gestaan, wat is de tijd voorbij gevlogen zeg! We mochten de afwas laten staan (wat een luxe!), en kregen ons eigen gemaakte snoep mee naar huis!

De workshop is echt leuk om te doen, leerzaam en zeker een aanrader als je een echte snoepliefhebber bent. Zeker iets om samen met je kids te doen (samen in de keuken staan) en ze verantwoord laten snoepen!

Matties

Heb je nu geen tijd of zin om deze traktaties zelf klaar te maken? De producten van Tante Toos zijn te koop via de webshop of bij één van de vele verkooppunten!

Maris, nogmaals heel erg bedankt voor dit toffe cadeau!!! Ik heb me nog nooit zo in mijn element gevoeld! Wat voor soort workshops volg jij het liefste?  Ik hoor graag van je, zodat ik inspiratie kan opdoen om Mariska een keer te verrassen! 😉

* Er wordt wel gewerkt met natuurlijke suikers.

1 thought on “Workshop | Tante Toos – Snoep zonder troep”

Geef een reactie