SEOvoorbeginners
lifestyle sponsored

SEO, de puzzel – opgelost met een cursus!

“Train je brein.”Regelmatig probeer ik mijn brein te trainen, het is zelfs mijn motto geworden! Dit trainen doe ik onder andere door middel van ouderwets puzzelen – je weet wel: met van die stukjes of online (bijvoorbeeld Sudoku). Het trainen van mijn brein doe ik ook door het volgen van diverse cursussen. Bijvoorbeeld de cursus over orthomoleculaire voeding. 

Daarnaast volg ik graag andere ‘losse’ cursussen. Die niet zo lang duren, een week of maand. Heerlijk vind ik dat: je weet waar je aan toe bent én je leert in een korte tijd heel veel nieuwe dingen! Een mooie nieuwe ontwikkeling helemaal hip en boomingis, is het aanbieden van cursussen op Instagram.

Zo heb ik bijvoorbeeld de cursus “Ondernemen in pyjama” van Berdien, ByBird gevolgd (echt een aanrader!) en de laatste korte cursus die ik heb gevolgd is opgezet door Iris, Baas in eigen business. Deze cursus gaat over SEO. 

SEO voor beginners

Nu dacht ik dat ik wel het een en ander wist wat SEO betreft, ik had namelijk al een cursus bij Google Digitiale Werkplaats gevolgd. Zat wel goed. Nou, ik bleek met mijn eerder opgedane kennis een groentje te zijn!

Voor diegenen die net als ik eerst denken dat SEO een of andere nieuwe koffiesmaak is: SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel: zoekmachineoptimalisatie. Iets wat erg handig is, als je bijvoorbeeld net als ik een blog hebt. We zoeken allemaal op Google naar onze informatie en vaak genoeg blijven we bij alle zoekresultaten toch ‘maar’ hangen op de eerste pagina. 

De vraag waar ik, en velen met ons, mee zit is: hoe kom je dan op pagina 1? Hoe kom je hoger in Google, zodat jij dit geweldige artikel nu gevonden hebt en deze aan het lezen bent?! Dit komt onder andere door SEO!

cursus SEO voor beginners

De diepte in

Het interessante aan deze cursus @seovoorbeginners is dat je stap voor stap wordt meegenomen in de wondere wereld van SEO. Af en toe was de gedeelde kennis zo uitgebreid en diep, dat ik me wel afvroeg of ik wel in het goede klaslokaal terecht ben gekomen. Dit is toch stiekem niet een cursus voor gevorderden? In 7 dagen verander je van een beginneling naar een bijna-expert! Ik zeg bijna-expert, want: er is een vervolgcursus. Dus ja, er is nog veel meer te leren. 

Dat is maar goed ook, want een trainer als Iris is er één om vast te houden. Haar gedeelde filmpjes zijn open, enthousiasmerend en nogmaals: bevatten veel expertise. En haar snelle feedback: hoe doe je dat toch zo snel, Iris, met al die cursisten? 

De 7 daagse cursus SEO voor beginners heeft een prettige afwisseling. Iedere dag bestaat uit één module, welke via Instagram gedeeld wordt. Tijdens deze modules krijg je ‘les’ door middel van (korte) filmpjes via de Instastories of IGtv. Ook worden screenshots via Instastories weergegeven, waar heel veel – ik herhaal: heel veel informatie op staat. Gelukkig hoef je niet alles over te schrijven, want daarnaast ontvang je ook nog eens een 
e-book in je mailbox én jawel, YouTube filmjes met nog meer uitleg!

Okee, je kunt merken dat dit de eerste onlinecursus is die Iris heeft samengesteld. Er zijn nog wat verbeterpuntjes die ik met je wil delen (iets waar ze zelf om gevraagd heeft: feedback). Om die kritische noot te vinden heb ik wel heel goed moeten zoeken! 😉 

In het kader van het oog wil ook wat: op de feed van het account @seovoorbeginners had ik graag wat foto’s (met begeleidende tekst gezien). Misschien is het iets om een aparte huisstijl voor deze cursus te ontwerpen.

Qua kennis vind ik dat er voor een beginnerscursus wel héél veel gedeeld is. Zeker de lappen tekst op de sheets van de Instastories vond ik soms niet prettig om te lezen. Dit heeft meer met een lamme vinger, een kromme nek en kleine lettertjes te maken. Ligt aan deze luie zeikerd, want wie volgt er nu een cursus vanaf de bank?! Moi!

Qua prijs/kwaliteitverhouding vraag ik me af of Iris zichzelf niets te kort doet. Dat zou ik erg jammer vinden, want er gaat heel veel tijd aan vooraf om de SEOcursus voor beginnerssamen te stellen. Laat staan het lanceren en onderhouden van contacten met de cursisten.

Nogmaals naar bovengenoemde puntjes van kritiek heb ik echt moeten zoeken. De cursus @seovoorbeginners via Instagram is een echte aanrader om te volgen! Zeker als je een ondernemer bent of een mede-blogger bent, die wel wat hoger in Google mag ranken! 

Vanaf 4 maart gaat er een nieuwe SEO cursus van start. In een aantal dagen kun jij je specialiseren in SEO! Inschrijven voor de cursus en meer informatie vind je hier! Kun je niet wachten tot maart? Download het gratis e-book van Iris! Zie ik je in de Instagram-klas? Tot snel!

Geef een reactie