voeding

Review | Wilmersburger kaas

Tijdens mijn zoektocht naar het nieuwe eten raak ik bijzonder geinspireerd door de vegan lifestyle.

Gelukkig is het zoeken naar nieuw voedsel niet meer zo moeilijk sinds de oertijd.. Lang leve de moderne zoektocht: internet!

Wilmersburger

Op dit internet heb ik een artikel gevonden over vegan-kaas. Veganistische kaas? Het bestaat echt! Er valt nog zo veel te leren… De nieuwsgierigheid begint  de overhand te krijgen..

Op naar de supermarkt!

Mijn mening over de Wilmersburger vegan kaas

Wilmersburger vegan kaas

De vegan kaas is van het Duitse merk Wilmersburger. Deze is honderd procent plantaardig, melkvrij, lactosevrij, glutenvrij en sojavrij. Misschien is dit wel wat voor vrij.. eh, mij! Of voor jou!

Het lijkt mij een goede afwisseling voor op mijn boterham. Of voor op de pizza of lasagne. Zeker als voormalig kaasliefhebber. Ik mis kaas!

Bij mijn supermarkt zijn de Wilmersburger plakjes of pizzatopping verkrijgbaar. Ik heb de plakken als eerste geprobeerd. Ja, het ziet er uit als jonge kaas. Ja, het voelt net zoals ‘echte’ kaas. Nee, het ruikt niet zoals ‘echte’ kaas. De smaakt is anders, maar dat is logisch. Zeker niet vies! Eigenlijk gewoon lekker!

De pizzatopping is ook goed te doen. Het smelt alleen wat minder heb ik gemerkt dan ‘echte’ kaas. Misschien kan dit wel aan mijn oven liggen?

Mijn hersenen laten zich in ieder geval goed voor de gek houden – ik eet, met smaak, een boterham of bloemkoolpizza met kaas!

Ik ben enthousiast!

ingrediënten

Soms vind ik mezelf zo stom. Vol enthousiasme iets gekocht, globaal de ingrediënten bestudeerd. Dacht dat dit oké zou zijn voor mijn nieuwe levenswijze. Maar oeps, misschien toch niet!

Lees mee wat er in deze veganistische kaas zit:
water
kokosnootolie
gemodificeerd zetmeel
zetmeel
zeezout
aroma
conserveermiddel: kaliumsorbaat
kleurstof: beta-caroteen

Als gevolg van mijn nieuwe studie voeding (die waarschijnlijk nooit op zal houden), ben ik het begrip zetmeel op gaan zoeken. Nader onderzoek wijst uit dat het meeste zetmeel uit aardappelen of rijst wordt gehaald. Ergens,  zit vast net achter een ontsteking, wist ik dit wel. Het zetmeel wat hier gebruikt wordt, is waarschijnlijk afkomstig uit aardappelen.

Zetmeel wordt in het lichaam omgezet in glucose. Gemodificeerd zetmeel is bewerkt, om de juiste eigenschappen voor het product te verkrijgen.

Nu komt mijn dilemma. In het artikel mijn vernieuwe eetpatroon heb ik geschreven dat aardappelen zijn toegestaan. Ik heb ondertussen meer kennis opgedaan, waarbij aardappelen eigenlijk not done zijn. Zoete aardappelen uitgezonderd. Nu weet ik niet meer waar ik goed aan doe! Wel of niet eten? Hm, ik ben er nog niet over uit.

Iets voor een MS-patiënt?

Ik denk dat dit voor mij een eenmalig probeersel is geweest. Geen boterham of tosti met kaas meer. Oh, en wat mis ik tosti’s, zeker als ik in de kantine op het werk zit. Heel veel van mijn collega’s maken een tosti in de middag…die geur in de kantine…Sterk zijn, sterk zijn!

Balen zeg. Maar ja, brood eet ik (nog) wel. Tegenstrijdig? Dat klopt! Ik ben nog steeds niet klaar met mijn zoektocht naar mijn perfecte dieet. Pizza- of lasagne-toppings ga ik eens proberen om met edelgistvlokken te maken. Het volgende item om uit te proberen… Eh, ik dwaal af.

Mocht je interesse hebben en gebruik jij wel aardappelen, maar geen zuivel:

De Wilmersburger kaas is te koop bij Jumbo en is zeker een goede zuivelvervanger.  Voor veganisten/vegetariërs onder ons is dit echt de perfecte kaasvervanger. Een aanrader dus!

Wilmersburger Plakjes
Classic Veganistisch 150g € 2,99
Wilmersburger Geraspte Pizza Topping
Vegan 250g € 3,49

Ga jij deze vegan kaas proberen?

Geef een reactie