Review | Saal Digital fotoproducten, afdruk op acrylglas

-het product in dit artikel heb ik gekregen-

MRI_tiepiesNicole_medicijn_keuze

Kom jij wel eens van die advertenties tegen op Instagram of Facebook, die je niet kunt weerstaan?

Ik wel! Zo ook deze actie van Saal Digital. In ruil voor een review over hun wanddecoratie, in mijn geval een afdruk op acrylglas, kreeg ik een waardebon t.w.v. € 50,00 toegestuurd die ik mocht besteden in hun fijne shop.

Nu heb ik laatst een MRI gehad. Hiervan kon ik de beelden opvragen, voor thuis. Dat is toch wel bijzonder hoor, een kijkje in je eigen hoofd. Maar hoe vaak zal ik de cd met hierop de MRI beelden bekijken? Misschien nog één keer? Dat wilde ik niet. Ik moet daar iets op vinden.

Toeval of niet, maar juist met die gedachte scrolde ik op Facebook en ja hoor, de actie van Saal Digital kwam voorbij. Stoute schoenen aantrekken en mijzelf inschrijven in de hoop om hun product te mogen testen en zelf een bijzonder afdruk te scoren? Waarom niet? Zodoende ben je nu dit artikel aan het lezen!


Saal digital

Nu vind ik het altijd leuk om dingen te testen, zeker als ze heel erg bij mijn interesses passen! Want, ook al ben ik heel lang niet meer met mijn camera op stap geweest, ik heb nog steeds een enorme liefde voor fotografie!

Recentelijk heb ik bij een andere aanbieder van soortgelijke wanddecoratie een bestelling geplaatst, ik zeg: tijd voor een vergelijkend warenonderzoek!

De service van Saal Digital is erg netjes, alsmede het fotobewerkingsprogramma. Minpuntje vond ik wel dat ik de foto niet dusdanig kon aanpassen dat mijn hele hoofd in het vierkant paste. “Dan bestel je toch een portret formaat in plaats van vierkant?” – zul je denken. Nee. Deze eigenwijze klant wilde per se vierkant. Dus of het aan de computersoftware of toch aan de klant ligt….

De software geeft van te voren aan of de kwaliteit van de geuploade foto goed of matig is. Mijn wens om deze print (zie afbeelding hierboven) van mijn hersenpan te hebben is groter dan de haarfijne kwaliteitseisen die ik normaal bij een zelfgemaakte foto zou hebben. Omdat de afdruk afkomstig is van een frame van de MRI beelden, vind ik dit niet erg en heb ik toch de bestelling geplaatst. Kon ik direct zien hoe matig de matige kwaliteit foto in het echt zou zijn. Het valt mij nog mee!

Makkelijke te bestellen

Saal digital review

Afijn, de bestelling was binnen een paar klik besteld. Heerlijk relaxed shoppen. Daar ben ik wel fan van!

Breekt de tijd van wachten aan. Ik haat wachten. Maar: binnen één dag kreeg ik al een berichtje in de inbox dat mijn bestelling was verzonden. Één dag! Wauw. Een paar dagen later (inclusief weekend) belde de DHL bezorger aan.

Yes, mijn hersens zijn er!“, was mijn blije reactie. Ik heb nog nooit iemand zo vreemd zien kijken…

De afdruk zit erg netjes ingepakt, helemaal in het plastic gewikkeld, in karton. Er zit zelfs een extra beschermlaag op de print, een schuimlaagje en niet te vergeten een ‘pakbon’ van de afdruk is toegevoegd aan de bestelling.  Hier word ik blij van! Als een bedrijf zo zorgvuldig omgaat met iets wat vaak een persoonlijke herinnering van je is, ja dan kun je niet anders dan ze via deze weg een enorm compliment geven.

Mijn hersens staan nu te ‘shinen‘ op kantoor. Ik ben heel erg tevreden met de service en kwaliteit van Saal Digital. Het vergelijkend warenonderzoek laat niet echt verschil tussen de diverse leveranciers zien.

De dikte van het acrylglas is hetzelfde, 5 millimeter. Bij Saal Digital kun je ook kiezen voor een dikte van 10 millimeter. Tevens kun je jouw bestelling aanpassen aan je eigen wensen. Denk hierbij niet alleen aan dikte van het materiaal, maar zeker ook aan de afmetingen en accessoires. Afhankelijk van het gekozen formaat kun je namelijk kiezen voor een aluminium-profiel of ophangsystemen.

Zodra ik mijn harde schijf met mijn portfolio gevonden heb, ga ik zeker nog een bestelling plaatsen voor deze wand. Ik moet nog ergens een foto hebben van een Urbex locatie die perfect bij deze betonlook past!

Dan kies ik wel voor een matte GalleryPrint variant, aangezien op deze wand veel licht valt. Het acrylglas heeft een  hoogwaardige printtechnologie met 6-kleuren directprint en UV- bescherming inclusief light-kleuren, maar heeft hierdoor wel een weerspiegeling. Dat is dan weer zonde van de foto!

Saal Digital, heel erg bedankt voor het opstellen van deze leuke actie. Nu heb ik een nieuw adres om fotoproducten in een high end kwaliteit te bestellen!

sponsored post

Geef een reactie