voeding

Review | getest, de Roo’bar

Roobars collection

Roo’bar

Weer iets nieuws! En ja, weer eten… I ♥ food!

Een poosje geleden was ik in Groningen. En als je in Groningen bent, de winkels zijn nog even open.. dan ga je naar: Søstrene Grene!!!!!

Søstrene Grene, een van oorsprong Deense winkel. Gestart door twee zussen, Anna en Clara. Gelukkig is dit niet alleen een Deens geheim gebleven, wij Nederlanders zijn dol op Deens design. En de leuke hebbedingen! Inmiddels kun je vier Søstrene Grene winkels  in Nederland vinden. De eerste winkel zit in Groningen. Nu zijn er uitbreidingen geweest naar Zwolle, Amsterdam en Den Haag!

Reden voor een klein vreugdedansje! Dit soort winkels maken me blij!

Ok, ik weet dat ze totaal gericht zijn op 1. vrouwen 2. die van (soms onnodige) spullen houden en 3. die alles leuk vinden, zo dat dit op mysterieuze wijze in het winkelmandje beland…

Passend profiel? Ja! Ik schaam me er totaal niet voor. Dit keer ben ik geslaagd (gelukkig heb ik mezelf ingehouden), voor een cadeautje en een aardigheidje voor mezelf. De Roo’bar!

Deze ben ik verder nog niet in een andere winkel tegengekomen – de verassing was voor mij des te groter! Die gaan mee naar huis om te testen!

De Roo’bars zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, waarvan ik deze drie heb gekozen: de Inca berry, Goji berry en Maca Cranberry.

Roo’bar

Roobar Maca Cranberry

100% raw, vegan, organic en gluten free + superfoods

Klinkt goed! Even op de achterkant kijken, wat zit er in:

Inca Berry: Dadels, goudbessen (15%), amandelen, gember, sinaasappel olie (0,05%)

Goji Berry: Dadels, goji bessen (10%), gedroogde kokos, cacaopoeder

Maca Cranberry: Dadels, cranberry’s, appelsap concentraat, zonnebloemolie (20%), amandelen, macapoeder (3%)

Mijn mening over Roo’bar

Kort maar krachtig: een lekker tussendoortje!

Ik heb ze al een paar keer meegenomen naar mijn werk. Een handige snack voor in de pauze! Ok, misschien zijn ze wat prijzig voor een bar – maar zo nu en dan heb ik dat er voor over.

Soms heb ik namelijk geen zin om zelf snacks te maken – dit is dan een perfect alternatief! En makkelijk mee te nemen. Mijn favoriet is zeker de Goji Berry – deze ga ik echt vaker aanschaffen!Roobars

Weetje: Rauwe cacao is minder schadelijk voor ‘ons MSsers’ dan bewerkte cacao (toegevoegde vetten etc). Hou er echter wel rekening mee dat in cacao een klein beetje cafeïne zit.

Gebruik cacao dus met mate! 

Let goed op wat cacao met je lichaam doet, bij enige reactie toch het advies om dit niet meer te nemen. Een voordeel van cacao is dat het veel anti-oxidanten bevat.

De Roo’bars komen uit Bulgarije. Op de site van Roo’bar kun je een overzicht zien van de overige smaken!

Verkrijgbaar bij o.a. Søstrene Grene – € 1,24 per stuk

2 thoughts on “Review | getest, de Roo’bar”

Geef een reactie