voeding

Review|Oskri (kokos) repen

Oskri reep

Oskri repen

Jeetje zeg, laatst liep ik in het centrum op weg naar huis en had ik me toch een trek! Echt zo’n klassieke middag-dip, waar je het liefst direct wat aan wilt doen. Toevallig liep ik langs de G&W gezondheidswinkel… Ik kon het niet laten om hier naar binnen te stappen om te kijken of er een lekkere snack te scoren valt.

Wat een geluk! Er lag een, voor mij, nieuwe snack in de schappen: de Oskri reep! Deze reep is gemaakt van kokos en lag hier met twee varianten in het schap. Dat wordt uitproberen! De ene reep is de smaak naturel kokos. Bij de andere reep zitten er nog amandelen aan toegevoegd.

IMG_0126

IMG_0125

 

IMG_0212

IMG_0124

MIJN MENING OVERde okri repen

In eerste instantie heb ik deze repen meenomen vanwege de aantrekkelijke prijs. Ik meen dat deze rond de € 0,99 per stuk ligt. Daarnaast omdat ik enthousiast was over het feit dat er voornamelijk kokos als ingrediënt in het product aanwezig is.

De repen zijn erg lekker, best wel zoet. Dat komt doordat aan deze repen rijststroop is toegevoegd.  Rijststroop is een niet geraffineerde stroop, waardoor vitaminen en mineralen bewaard blijven. Meestal wordt rijststroop gemaakt van een volle korrel witte rijst. Dit wordt vermengt met water en dan tot een pap gekookt. Door verandering in enzymen krijgt de stroop zijn zoete smaak. Jammer genoeg bevatten bijna alle rijststropen een zeer hoge glychemische index.

Ik ben gematigd positief over de repen. Dit komt omdat ze:
1. Tenminste redelijk betaalbaar zijn, anders dan bijvoorbeeld de Roo’bar
2. Makkelijk en lekker weg te happen zijn
3. Er zitten geen toegevoegde E-nummers en dergelijke in
4. Gluten-, Lactose-, Kippenei-, ‘Suiker’-, Koemelk-, Tarwe- en Sojavrij

Dat zijn toch een aantal positieve dingen! Het minpuntje aan deze reep is dat hier rijststroop aan toegevoegd is. Laat dit ingrediënt nu niet binnen mijn MS dieet passen! Helaas, geen perfecte match voor mij… Snik snik!

Aan de ene kant vind ik dit erg jammer, maar aan de andere kant ligt er een uitdaging voor mij klaar. Zelf maken! Binnenkort ga ik eens in mijn keukentje aan de slag, naar een voor mij goedgekeurde variant hiervan.

Let jij nu niet zo streng op je voedingspatroon of volg jij totaal geen MS dieet? Dan is de reep wellicht iets voor jou! Het lijkt mij in ieder geval gezonder dan een Bounty reep en geloof me, deze reep is net zo lekker.
Deze repen zijn o.a. verkrijgbaar bij de G&W gezondheidswinkels, maar ook online te bestellen en bij de AH in diverse varianten.

 

 

Geef een reactie