Review | Kokosdessert – Coconuts about you

coconuts

Ik ben dol op nieuwe dingen ontdekken! Vandaag ook, in de Aldi – op mijn gemak potjes bestuderen of het wel of niet geschikt is voor mijn dieet.

Nu stuitte ik op ‘coconuts about you‘, een kokosdessert met yoghurtculturen. Geheel plantaardig! Hee, zou dit een ontdekking kunnen zijn?!

Deze ging mee naar huis om te proberen!

ingredienten kokosdessert

INGREDIËNTEN

kokosnootmelk, 96%
gemodificeerd maïszetmeel
verdikkingsmiddel, carrageen
yoghurtcultuur bacteriën, streptococcus – thermophilus – lactobacillus bulgaricus

Klinkt lekker nietwaar? Met een vleugje yoghurtculturen..Mmmmm… Wat is dat nu eigenlijk, een yoghurtcultuur bacterie? En: mag ik dit nu wel of niet? Ik heb het uitgezocht! Voedingsspecialist word je niet vanzelf, maar hoera voor Wikipedia en andere websites.

Onderstaande tekst heb ik gevonden op Wikipedia.

De fermentatie van de yoghurt gebeurt door het toevoegen van twee melkzuurbacteriën, de zogenaamde levende yoghurtcultuur:

  • de staafvormige Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (lacto = [van] melk, bacillus = bacterie, bulgaricus = Bulgaars)
  • de bolvormige Streptococcus thermophilus (strepto = in een strengetje, coccus = bolvormig, thermophilus = warmtelievend)

Melkzuurbacteriën (Lactobacillales) zijn bacteriën, die anaeroob en meestal aerotolerant zijn.  Ze zetten suikers in melkzuur om.

Verscheidene soorten en stammen melkzuurbacteriën worden voor de conservering van levensmiddelen gebruikt, zoals voor melk, witte kool en brood, waardoor dan yoghurt, kefir, karnemelk, zuurkool en zuurdesembroodontstaan.

Melkzuurbacteriën behoren tot de belangrijkste bacteriën van de darm- en vaginaflora. Enkele veroorzaken ziekten en ook cariës.

Bron: Wikipedia

Nu heb ik gelezen dat de melkzuurbacteriën die in zuurkool gebruikt worden erg goed zijn voor de darmflora. Het zogenaamde probiotisch voedsel. Daarom dacht ik dat dit kokosdessert misschien wel een goede bijdrage aan mijn dieet kan zijn. Ter afwisseling, voor als ik niet iedere keer trek heb in zuurkool… 0:)

MIJN MENING OVER coconuts about you

Smaakt erg lekker! Een zachte, romige kokossmaak.

Lekker fris in de ochtend als ontbijt – en okee, zeker als dessert! Hier heb ik de kokos aangekleed met honing, goji bessen, nootjes en wat rozijntjes.

Morgenochtend mix ik ‘m met mijn havermout met appel, druiven en blauwe bessen. Yum! Dit product wil ik wel vaker gaan gebruiken.

kokosdessert

IETS VOOR EEN MS-PATIËNT?

Ja en misschien een nee. Ja, vanwege de yoghurtculturen. En misschien een nee voor het gebruik van het gemodificeerd maïszetmeel.

Ik kan, net als bij wel meer producten, niet echt terugvinden of je als MS- patiënt nu beter geen zetmeel kunt nemen of toch wel. Mijn zoektocht hiernaar geeft wisselende antwoorden.

Hierdoor kan ik (weer) niet specifiek oordelen of dit product nu wel of niet aan te raden is! Misschien hebben jullie tips of kennen jullie een voedingsdeskundige, waar ik terecht kan met dit soort specifieke vragen. Ik hoor ze graag!

Ben ik wat wijzer geworden met dit product? Ik sta er nu als volgt in: ik ga dit product vaker proberen totdat het tegendeel bewezen is (gebruik zetmeel/MS- patiënt).

Ik merk namelijk niet direct dat dit product schade veroorzaakt aan mijn lichaam, integendeel, ik heb er wel baat bij!

Ben jij wat wijzer geworden van dit artikel? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee. Ik hoop het wel! Nogmaals: iedereen is uniek in het verloop van de ziekte en de reactie op voeding. Zoals je ziet, ik ben nog lang niet klaar met ‘mijn’ zoektocht – maar ik hoop je hiermee wel een klein beetje op weg te kunnen helpen. Dit scheelt jou misschien enorm met zoeken naar een goed dieet.

Coconuts about you is te koop bij Aldi en is zeker een goede dessertvervanger.

Kokosdessert 250g € 2,29

Heb jij dit dessert al geprobeerd? Wat vond jij ervan?

Geef een reactie