fotoboek
lifestyle

Review | Ik mocht een fotoboek van Fotofabriek.nl testen!

fotoboek
-het product in dit artikel heb ik gekregen-

Enige tijd geleden werd ik benaderd of ik een fotoboek wil testen. Natuurlijk wil ik dit wel! Zoals jullie misschien wel weten, vind ik het erg leuk om te fotograferen en alles wat hier mee te maken heeft.

Vereerd voel ik me om een product te mogen testen. Helemaal als het om de beste fotoboekenleverancier van Nederland en België gaat, uitgeroepen door het AVROTROS Radar consumentenprogramma!

Fotofabriek.nl

Fotofabriek

 

 

Nu, ik begrijp het. Beste leverancier. Wat een makkelijk bestelproces. Een perfecte klantenservice én een heel erg mooi eindresultaat. Alles klopt! Hier durf ik mijn fotoprojecten voortaan te laten ontwikkelen. Deze bevindingen wil ik graag met jullie delen.

Waarom zul je denken? Nu, de zomer is aangebroken. Bijna vakantietijd. Herinneringen van lange relaxte zomeravonden. Vakanties. Of misschien heb je net een fotocursus achter de rug en wil je (laten) zien wat je in de afgelopen weken geleerd hebt.

Mooie herinneringen die verdienen om gebundeld te worden. Niet om opgeslagen te blijven op een pc. Wat voor foto’s kies je (lees: ik) dan uit om en heel boek te vullen? Een heel blanco boek die je zelf, geheel naar eigen smaak, kunt invullen.

Fotoboek samenstellen

Fotofabriek

Ik heb gekozen om twee fotoseries te laten afdrukken van foto’s die ik gemaakt heb, toen ik nog druk bezig was met het volgen van een fotocursus. Bij het zien van het fotoboek gaat het weer kriebelen om op excursie te gaan! De onderwerpen zijn Montze Gare en Doel. Beide in België en perfecte locaties om te starten met urbex-fotografie.

Het boek zelf is gemakkelijk samen te stellen. Er is een ruime keuze aan soorten boeken.
Spriaal-, softcover-, hardcover of een exclusief fotoboek, alles kan. Ik heb gekozen om een hardcover fotoboek te laten drukken. Na dit aangeklikt te hebben zien we de volgende lijst aan opties, het formaat. Staand, liggend of vierkant.

Mijn keuze valt voor vierkant met de afmeting 14 x 14 centimeter. Zo heb ik een fotoboek dat makkelijk in mijn handtas past en dankzij de hardcover goed bestendig is tegen eventueel vervoer. Jullie zullen vast wel begrijpen dat ik wil gaan showen met mijn foto’s! Bloos.

Bestelsoftware

De beschikbare software om het boek samen te stellen staat met één muisklik voor je beschikbaar om te downloaden. Er staat zelfs een handleiding voor je klaar, mocht je extra hulp nodig hebben.

Fijn is, dat er tijdens het invullen van het fotoboek, tips in beeld komen. Alles wijst eigenlijk vanzelf. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je een kop thee naast je pc hebt staan. Een mooie invulling van je fotoboek kost wat tijd. Geloof mij maar, het is het écht waard!

Zelf heb ik alle opties bekeken. Ik mag tenslotte testen! Een eigen foto op de cover. Fotobewerkingen binnen het softwareprogramma. Effecten, zoals als de transparantie van een foto of een frame om de foto heen. Ik bleef me verbazen over de hoeveelheid aan mogelijkheden. Het werd zelfs zo laat door alle keuzes, dat ik mijn project heb opgeslagen om de volgende dag weer verder te gaan.

Misschien wel te veel keuze, denk je nu? Juist heerlijk creatief! Alles is leuk, kun je lastig kiezen weet dan dat er opties zijn naast het blanco boek om het jezelf makkelijker te maken. Werken met sjablonen bijvoorbeeld, of de optie dat de pc het boek automatisch voor je vult.

Ik heb zelf met de sjablonen gewerkt, zelfstandig maar toch met een beetje hulp. 😉

Urbex Fotofabriek.nl

Het fotoboek invullen

Omdat ik weet dat de foto’s mooier uitkomen op een zwarte achtergrond, heb ik hier voor gekozen. Althans, in de eerste helft. Ook de achtergrondkleur kun je namelijk per pagina aanpassen.

De cover is glanzend en het papier is in mijn versie mat. Standaard kun je maar liefst vierentwintig (24!) pagina’s met foto’s invullen. Is dit nog te weinig? Dan kun je (tegen betaling) meer pagina’s toevoegen. Ik geloof zelfs tot tweehonderd! Wauw… Kijk zelf maar bij Fotofabriek welke mogelijkheden jou aanspreken.

De standaard levering is supersnel en duurt ongeveer drie werkdagen. Je wordt goed op de hoogte gehouden met een Track&Trace code over de status van je bestelling.

Het pakketje is heel netjes verzorgd. Iets wat ik graag zie. Zeker met zulke persoonlijke bestellingen, is het fijn te zien dat het bedrijf waar je je order plaatst met net zo veel liefde en aandacht de bestelling in gereed maakt. Mijn complimenten!

fout in fotoboek

In het fotoboek heb ik expres één fout in de druk laten zitten: een waarschuwing voor je. Kijk het  samengestelde boek goed na voordat je definitief op verzenden klikt. Sla je ontwerp op en kijk het, desnoods de volgende dag, met een frisse blik na of alles in orde is. Staan alle foto’s goed? Geen tikfouten? Is de kwaliteit van de foto’s goed?

Kun je alle vragen met ‘ja’ beantwoorden? Verzenden maar! Binnen een week kun je al herinneringen ophalen. Ik weet niet hoe bij jullie gaat, maar ik pak een fotoboek sneller uit de kast om te kijken dan wanneer ik mijn computer aan moet zetten.

Het oordeel

Erg enthousiast! Over de site, over de software en over het eindresultaat. Ik ga hier zeker vaker een bestelling plaatsen. Naast fotoboeken heb ik namelijk ook nog wandecoratie gezien, kaarten, tegeltjes én telefoonhoesjes. Nu nog nieuwe foto’s maken… 🙂

Bedankt Fotofabriek dat ik een hardcover fotoboek heb mogen testen! Gaan jullie van de zomer nog veel foto’s maken?

Geef een reactie