recepten

Recept | Spring rolls

Spring rolls

Tijd voor een lekkere lunch! Ik heb een keer spring rolls geproefd tijdens een food truck festival en ik was onmiddellijk verkocht!

Die smaakexplosie in je mond… Onbeschrijfelijk! Sindsdien heb ik een lichtelijke verslaving ontwikkeld voor dit overheerlijke gerecht. Als ik een vrije dag heb, wil ik mezelf wel eens trakteren op spring rolls. Als lunch. Als avondeten. Of als snack.

Mij maakt het echt niet uit, maar ik zat laatst te bedenken dat dit een ideale lunch is om mee te nemen naar het werk bijvoorbeeld! Weer eens wat anders dan een saaie boterham.

O ja, even een kleine notitie: oorspronkelijk worden deze spring rolls weleens met rijstnoedels er in gemaakt. Omdat ik zelf zo min mogelijk rijst wil eten, vind je ze  niet terug in onderstaand recept. Eigenlijk mis ik ze niet eens!

Overheerlijke spring rolls maken

ingrediënten spring rolls

Wat hebben we nodig?

Er van uitgaande dat we dit voor de lunch gaan maken, voor één persoon:

– 3 rijstvellen
– 3 plakken gerookte zalm
– wortel, komkommer, paprika, tomaat, avocado in dunne reepjes (eigenlijk wat je maar lekker vind)
– 2 eetl. fijngesneden munt
– sojasaus

spring rolls gescheurd

Wat gaan we doen?

  • Ruime kom vullen met warm water (zorg ervoor dat dit niet te warm is, je moet er met je handen in kunnen) – de rijstvellen moeten er het liefst vlak inpassen.
  • Rijstvel erin dopen en er met een paar secondes weer uithalen. Zorg dat je een schone theedoek klaar hebt liggen waar je een rijstvel op kan leggen.Door een theedoek te gebruiken plakken de rijstvellen bijvoorbeeld niet vast aan je snijplank (ja, neem het echt maar van mij aan..)
  • In het midden van het rijstvel de ingrediënten schikken. Opletten dat dit niet te dicht bij de zijkanten gebeurd. Hoe genoeg ruimte over aan de onder en bovenkant.
  • Vervolgens vouwen we de zijkanten naar binnen.
  • Daarna vouwen we de onderkant over de ingrediënten (en de zijkanten) heen. Rol, vanaf de onderkant, op tot een loempia vorm.Dat oprollen vergt nogal enige kunst… Ik ben er zelf nog absoluut geen ster in! Soms willen ze nog wel eens scheuren, of zijn de rijstvellen al gebroken zonder dat je het doorhebt bij het inkopen. (zie de foto hierboven) Geloof me, ze zijn er echt niet minder lekker om!
  • Herhaal dit met de rest van de vellen

spring rolls

Schenk in een bakje een laagje sojasaus en dip hierin je zojuist gemaakte spring rolls. Vind je ze zo lekker dat je er meer wilt? Zo weer een nieuwe ronde gemaakt! Het snijden is het meeste werk van dit recept. Makkelijk en erg lekker!

Eet smakelijk!

 

2 thoughts on “Recept | Spring rolls”

Geef een reactie