recepten

Recept | Banana soft serve, snel en gemakkelijk ijs maken

soft serve banaan

Op verzoek, het recept om een soft serve  te maken! Velen van jullie kennen het waarschijnlijk al, dit was enkele jaren geleden een regelrechte hit! Misschien kennen jullie het beter in de benaming van soft ijs. Het normale soft ijs is natuurlijk niet altijd even gezond voor ons. Vandaar deze variant gemaakt van banaan!

Nu ben ik niet altijd even accuraat met het volgen van trends, want bij mij is het in ieder geval nog steeds een regelrechte hit! Ik maak regelmatig een soft serve voor mijzelf – heerlijk als tussendoortje, of als ontbijt! Ja, je leest het goed. Als ontbijt. Op zondag. Want dit is supergezond snacken! Wat wil je nog meer?

Trouwens, even een vraagje aan jullie? Is er iemand die er geen ijs lust? Want dan kun je dit artikel beter overslaan… Voor diegene die dol zijn op ijs, zullen we maar aan de slag gaan?

Soft serve (van banaan)

Voor dit recept deel ik twee van mijn lievelingsvarianten van de soft serve. Kies hieruit jouw favoriet, of varieer zelf met verschillende opties! Het hoofdingrediënt, banaan, is wel de basis van dit ijs. De rest van de extra toevoegingen kun je geheel, naar eigen creativiteit invullen.

Wat heb je nodig?

Keukenmachine
Spatel
Lepel(s)
Mesje
Schaaltjes
+ ingrediënten:

Detail soft serve
Variant 1
1 banaan
250 gr bosbessen
2 el kokosroom (optioneel)
2 el kokosmelk (optioneel)
2 tl honing (optioneel)
2 el kokosrasp (optioneel)
een handje amandelen

(dit is genoeg voor meerde porties)

pindakaas soft serve

Variant 2
1 banaan
4 – 6 el notenkaas (of pindakaas, amandelboter, tahin)
4 ontpitte en gehakte dadels
2 el kokosroom
2 el kokosmelk
1 tl cacoanibs ter garnering

(dit is genoeg voor één portie)

bosbessen soft serve

Hoe maak je het?
Belangrijk: vries de banaan/bananen minstens vierentwintig uur van te voren in. Dit doe je voordat je aan het recept wilt beginnen!
tip: hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter de soft serve gaat worden!
  • Haal de bananen ongeveer vijf minuten van te voren uit de vriezer. Zo zijn ze niet super keihard voor de keukenmachine. Handig is om de bananen voor het invriezen al in stukken te breken.
  • Stop de bananen in de keukenmachine (of sterke blender) en mix tot een gladde substantie.
  • Voeg de bosbessen aan dit geheel toe. Bij variant twee voeg je de notenkaas eraan toe.
  • Mix dit kort door elkaar heen. Waarom ik er een beetje kokosroom en kokosmelk aan toe heb gevoegd heeft de maken met het klad maken van het ijs.De bananen die ik in had gevroren waren nog niet goed rijp. Daardoor, bij het mixen ontstonden er stukjes banaan in plaats van een romige substantie. Dit los je op door er wat kokosmelk en kokosroom aan toe te voegen. Bovendien is dit extra lekker (sowieso doen dus). Ook dit gaan we weer kort mixen.
  • Voeg bij variant één wat honing toe als je een echte zoetekauw bent. Bij variant twee hebben we honing vervangen voor dadels. Vergeet bij  variant één geen kokosrasp toe te voegen voor een extra touch. Dit even kort mixen.
  • Schep de soft serve vanuit de keukenmachine in een schaaltje. Garneren met wat amandelen (variant één) of wat cacoanibs (variant twee).

pindakaas soft serve

Zie hier, een wederom makkelijk en gezond recept! Niet te lang laten staan, het zou zonde zijn als deze overheerlijke soft serve gaat smelten…

Eet smakelijk!

Geef een reactie