recepten

Recept | Healthy snack: Kastanjes

IMG_0793

Ik hou van makkelijk. En van snacks.

De snack van de herfst is voor mij toch wel de kastanje.

Vroeger, als kind, heb ik me rot gezocht naar kastanjes. Wat was dat leuk! Tegenwoordig koop ik een handje bij de groenteboer. Duurder, maar voor dit moment tenminste haalbaar.

Met deze snack ben je wel eventjes bezig, maar het is zoooo de moeite waard!

IMG_0794

Wat heb je nodig?
– een handje kastanjes
– aardappelschilmesje
– pan of oven

Hoe maak je het?
Zorg dat je een scherp mesje gebruikt om de kastanjes in te snijden. Dit gaat het makkelijkste door de platte kant op het aanrecht te leggen en de bolle kant in te snijden met het mesje.

Zet dan een kruisje in de bolle kant.

Pan
Vervolgens leg je de kastanjes in de pan. Deze vul je met water en breng je aan de kook. De kastanjes kook je ongeveer 15 minuten. Afhankelijk hoe groot of klein de kastanjes zijn.

Hoe langer je ze kookt, hoe makkelijker je ze kunt pellen. Giet de kastanjes af en laat ze eventjes afkoelen. Je kunt beginnen met pellen! Je zult merken dat je de harde schil wat makkelijker er afkrijgt dan het bruine vliesje. Hou vol!

De aanhouder krijgt tenslotte een overheerlijke kastanje!

IMG_0795

Oven
Je kunt er ook voor kiezen om ze te poffen in de oven. Persoonlijk vind ik dit lekkerder dan koken. Verwarm de oven op 220 graden. Nadat je de kastanjes van een inkeping hebt voorzien, kun je de bakplaat bekleden met wat bakpapier en daar de kastanjes over uit strooien.

Vervolgens schuif je de kastanjes er voor ongeveer tien tot twintig minuten in.

Laat ze goed afkoelen voordat je begint met pellen! Je kunt de kastanjes natuurlijk in een gerecht verwerken. Maar ik vind ze vooral zo, uit het vuistje, lekker om op te eten.

Enjoy!

Geef een reactie