inspiratie lifestyle Multiple Sclerose persoonlijk reizen

Nieuw: PASS magazine (1)

Ongeveer twee jaar geleden ontstond er een idee om het PASS magazine te maken. Ik was net een beetje van de schok bekomen. Had net de diagnose een beetje verwerkt. Twee jaar later nadien, want inmiddels leef ik al vier jaar met een ‘label’. Een label waar ik me overigens niet aan probeer te houden! 0:)

De periode rondom mijn diagnose heb ik als best traumatisch ervaren. Er kwam zo veel op mij af, zo veel nieuwe dingen en ik voelde me te ziek om hier goed mee om te kunnen gaan.

Een soort wervelstorm die langs is geraasd en een enorme puinhoop heeft achtergelaten, Ik stond daar maar, in het midden van die ravage. Hulpeloos te zijn.

Tijd om de mouwen op te stropen. We gaan puin ruimen! De ergste watten zijn verdwenen in mijn hoofd. Dankzij deze blog heb ik jullie leren kennen. Zoveel liefde en zo veel waardevolle contacten! Dankzij jullie ben ik er achter gekomen dat ik niet de enige ben die zich verdoofd voelt in en rondom de periode van het krijgen van de diagnose MS.

Een overweldigende schat aan informatie

Overal is er informatie te vinden over MS. Sommige informatie is betrouwbaar, andere wat minder. Zeker op het internet weet je niet altijd waar je aan toe bent. In het ziekenhuis is er wel beknopt mondeling informatie beschikbaar gesteld, maar op het moment dat ik deze kreeg, kwam de informatie half binnen.

Wat ik mij nog goed herinner is dat ik op een gegeven moment thuis zat. Alle onderzoeken achter de rug, de diagnose op zak, medicatie uitgezocht en dan… Daar zit je dan. Thuis op de bank, in mijn geval nog met een extreem kapot lichaam.

Een nieuw leven tegemoet. Hoe ga je dat nieuwe leven indelen? Hoe kun je je nieuwe wereld zo goed mogelijk voorbereiden?

Mijn honger naar informatie groeide. Ik wilde alles weten over multiple sclerose. Dag en nacht, ik kon toch niet slapen, ben ik bezig geweest met het verzamelen van informatie. Totdat ik er zelfs een beetje gek van werd.

PING! Het idee

Door de leasies in mijn hoofd, weet ik eigenlijk niet meer precies wanneer het idee van het PASS magazine is ontstaan. 🙂 Het idee is in ieder geval begonnen met mijn verzameling reisgidsen van time to momo. Ik ben weg van deze fraaie reisgidsen.

Je kent het principe van een reisgids wel. Hierin staan de meest relaxte accomodaties vermeld. En in de variant van time to momo ook nog eens de tofste bezienswaardigheden, restaurants, winkels en bijzonderheden in één wandelroute gepland. Deze reisgidsen zijn opgesteld door locals, die met jou alle hotspots, bekend of onbekend met jou delen.

Met zo’n reisgids in handen krijg je het gevoel een echte globetrotter te zijn. Al voor dat je reis begint! Je reiskriebels komen los, terwijl jij de meest favoriete route uitzoekt. Mooi, je bent nu goed voorbereid. Je trekt de voordeur dicht en gaat op pad, de wijde wereld in.

Toen ik eens een keer weemoedig in zo’n reisgids zat te bladeren tijdens het ziek zijn, bedacht ik me dat het misschien zou helpen als er rondom de diagnose ook zo’n gids zou bestaan. Ach, misschien ben ik wel de enige neuroot die zich zo veel mogelijk wil voorbereiden.

Van negatief naar positief

Hoewel ik weet dat het krijgen van een diagnose (negatief) niet te vergelijken is met reizen (over het algemeen positief) hebben ze wel één ding met elkaar gemeen: je gaat een nieuwe wereld tegemoet.

Hoe tof zou het zijn om je eigen reisgids mee te krijgen vanuit het ziekenhuis, van je neuroloog en/of MS-verpleegkundige? Zo heb je naast je diagnosegesprek en de stapel medische brochures nog een extra houvast. Kun je thuis op je gemak bladeren, het gesprek verwerken, inspiratie opdoen én de diagnose bespreekbaar maken.

Je hebt iets tastbaars om vast te houden en je kunt er zelf voor kiezen om de gids erbij te pakken. Of juist weg te smijten op het moment dat jij dit wilt. Alles op je eigen tijd.

Het idee van het PASS magazine is ontstaan! De realisatie is bijna twee jaar geleden gestart na mijn interview voor MSdeBaas. In al mijn enthousiasme deelde ik mijn idee en… Een eerste partner is gevonden.

Doordat deze blog erg lang is, heb ik besloten deze op te delen in twee delen. Lees het volgende stuk “het verhaal achter het PASS magazine” over twee dagen op tiepiesnicole.nl!

Ben je geïnteresseerd in het PASS magazine? Je kunt het magazine hier bestellen! Tot snel!

Geef een reactie