inspiratie lifestyle mindstyle Multiple Sclerose persoonlijk

Nieuw: PASS magazine (2)

V E R V O L G |Het idee van het PASS magazine is ontstaan! De realisatie is bijna twee jaar geleden gestart na mijn interview voor MSdeBaas. In al mijn enthousiasme deel ik mijn idee en… Een eerste partner is gevonden.

Mede dankzij MSdeBaas, PlatformMS, MShebjenietalleen, het magazine MultipleS, Van Meurs Concepts (bedankt voor de werk- en opslagruimte) en natuurlijk onze eigen stichting Chronisch Samen Sterk is dit magazine tot stand gekomen.

Tijd om te creëren! Dit was nog een hele uitdaging, kan ik je meedelen. Kennis, geld, tijd en het juiste verhaal vertellen… Hoe maak je een magazine? Uiteindelijk heb ik mijzelf geleerd hoe een vormgevingsprogramma werkt. Met hulp geleerd wat nu echt belangrijk is om in de teksten te vermelden of juist niet. Vooral geleerd om dingen te schrappen! Na dit schrappen moeten de geschreven teksten gecontroleerd worden (dank Karin, Roelie, Sijntje en Fred).

De vormgeving van het PASS magazine is uit het hoofd verplaatst naar de computer. Uiteraard met flink wat pauzes tussendoor. Wachten op feedback van diverse deskundigen. Vormgeving aanpassen. Een proefdruk bestellen (wat waren wij trots op deze eerste proefdruk!).

Kritisch zijn

Vervolgens gaan er nog heel wat kritische noten en aanpassingen overheen. Want ja, het moet wel goed zijn! Diverse ervaringsdeskundigen benaderd of ze aan het magazine willen meewerken. Een digitale druk versturen aan derden. Om vervolgens iedere vijf minuten in je mailbox kijken of er al feedback is. Jeetje, wat was dit een spannende periode. Want ik kan wel vinden dat er nog een magazine nodig is, maar jullie ook?

Persoonlijke Aandacht Samen Sterk = PASS magazine

Een andere, niet geheel onbelangrijke naam: geef het magazine de juiste naam. Hierop hebben we flink gebrainstormd en uiteindelijk heeft een sessie met Ingrid de doorslag gegeven. Persoonlijke Aandacht Samen Sterk. PASS. Het laatste gedeelte heeft een duidelijke verwijzing naar onze stichting, Chronisch Samen Sterk. Persoonlijke Aandacht is iets waar wij naar streven, zeker met onze Buddy-trajecten.

Daarnaast staat PASS in het Engels voor reispas, oftewel een paspoort. Wat heb je nodig als je op reis gaat? Dit alles samen heeft een duidelijke verwijzing naar het eerste idee om een gids te lanceren.

Alle aandacht

Het covermodel. Dat ben ik zelf. Ik wam erachter dat er bepaalde ‘regels’ zijn voor de cover van een magazine. Een persoon op de voorkant heeft de voorkeur. Goed. Hoe komen we aan de juiste persoon?

Gelukkig werd ik rondom de periode van de ontwikkeling van het PASS magazine benaderd om mee te werken aan een artikel in het MultipleS magazine. Voor dit artikel werden foto’s gemaakt. Ik trek nooit de stoute schoenen aan, maar dit keer wel. Ik heb gevraagd of ik een beeld van de professionele shoot mag gebruiken voor het magazine.

Door een miscommunicatie dacht ik dat er geen beeld van die shoot gebruikt mocht worden. Er zijn door Marjo van Moments of Memory fotografie extra foto’s gemaakt als reserve. Uiteindelijk hebben deze de cover niet gehaald, maar prachtig zijn ze zeker!

We hebben toch toestemming gekregen om de originele coverfoto te gebruiken. Via deze weg wil ik Marjolein Annegarn en Fieke Livius en Volle Maan communicatiebureau hartelijk bedanken voor het verlenen van dit bijzondere beeld.

Waarom ik zelf op de cover ben gaan staan? Omdat we niemand konden vinden die de diagnose MS heeft en voor een nieuw, onbekend blad zich zo ‘bloot’ zou willen geven.

Sneak peek

Genoeg over het traject achter de schermen. Het is nu tijd om alvast een gedeelte van het PASS magazine aan jullie te laten zien!

Naast dat je in het magazine onwijs goede en positieve informatie leest, hebben wij ook nog eens een toffe winactie (pagina 49) kunnen opzetten in samenwerking met Kreafunk. Je kunt er één maal de Kreafunk aHEAD koptelefoon of één maal de Kreafunk aFUNK bluetooth speaker winnen. Nog een extra reden om het magazine te bestellen!

Lees je dit artikel tijdens je zoektocht en zit je net in de fase dat je de diagnose hebt gekregen? Kun je wel wat houvast gebruiken? Bestel dan nu hier het magazine. Omdat wij een kleine stichting zijn, vragen wij slechts een kleine bijdrage van € 3,35 aan verzendkosten. Het PASS magazine is gratis.

We hopen dat je iets aan ‘ons’ PASS magazine hebt. Laat je dit aan ons weten? Zoals we hierin omschreven hebben: voor iedereen is deze reis uniek.

Dit naslagwerk is slechts een begin van je nieuwe reis en is met veel liefde en zorg voor jou gemaakt.

Geef een reactie