over mij

tiepiesNicole: Levensgenieter met een diagnose

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Nicole, 34 jaar en een gepassioneerd blogger die dagelijks een chronisch avontuur beleefd! Durf jij het aan, dit avontuur samen met mij te volgen?

Op 23 september 2015 kreeg ik de diagnose MS. Multiple Sclerose. Een consult van maximaal vijftien minuten veranderde mijn leven voorgoed. Door deze diagnose en andere heftige gebeurtenissen, sta ik tegenwoordig heel anders in het leven dan voorheen. Op mijn blog deel ik mijn verhaal over het leven met MS en het overleven als positieve chronisch zieke in de wereld.

tiepiesNicole_Toscane

Tegenwoordig beoefen ik een nieuwe carrière, die van zelfbenoemd levensgenieter. En die diagnose? Die heeft er juist voor gezorgd dat dit besef – genieten van het leven – bij mij is aangewakkerd. Tijdens het begin van het ziek worden heb ik mijn passie voor schrijven ontdekt, alsmede dat ik jullie kan bereiken om hulp te vragen en mijn hulp aan te bieden. Anderen helpen is iets wat bij mij hoort. Omdat deze blog tegenwoordig mijn nieuwe missie is, ben ik keihard aan het werk om tiepiesnicole.nl te doen groeien. Daarnaast is deze blog sinds 2017 het verlengstuk van stichting Chronisch Samen Sterk geworden. Neem zeker een kijkje op deze site, hier zijn diverse praktische tips te vinden!

Genieten van het leven

Gelukkig haal ik nog heel veel passie en energie uit leuke dingen, die niet altijd met MS te maken hebben. Je bent namelijk meer dan de ziekte, je bent nog steeds wie je bent. Hierover zal ik diverse artikelen plaatsen. Denk aan artikelen over lifestyle, interieur, recepten, inspiratie en mindstyle. Daarnaast mogen persoonlijke artikelen niet ontbreken!

Een stukje geschiedenis over mijzelf: Ik ben jaren werkzaam geweest in het MKB. De ene keer met verf en behang. De andere keer interieuradviezen geven en uitwerken. Soms met alleen maar vloeren en zonwering. Maar het leukste vind ik nog wel om alles te combineren! Interieurstyling is dan ook iets waar ik mij graag mee bezig hou.

Helaas ben ik niet meer werkzaam (IVA 2017). Mijn spaarzame goede energie gebruik ik voor mijn vrijwilligerswerk bij MS Vereniging Nederland, MSdeBaas.nl, stichting Chronisch Samen Sterk, bloggen op tiepiesnicole.nl én het beoefenen van verschillende hobby’s, waarbij fotografie toch op nummer één staat. Verder ben ik gek op  food (koken, bakken en zeker eten!), dansen (salsa), lezenDIY-en en ga zo maar door. Eigenlijk vind ik alles wel leuk… Muziek is voor mij erg belangrijk en als het even kan luister ik er graag naar. Reizen is ook een must in mijn leven. Of dit nu plekken dicht bij huis zijn of verder weg…. Er is altijd wel iets te ontdekken! Reizen brengt mij naar andere werelden, waardoor creativiteit gestimuleerd wordt.

Op deze blog wil ik je laten zien dat MS van grote negatieve invloed kan zijn op je leven (dit is voor iedereen met MS verschillend!), maar dat daarnaast het je leven kunt verreiken. Genieten van je leven is het belangrijkste wat er is, met een diagnose of niet. Dit deel ik graag met je! Bekijk daarom niet alleen deze blog, maar zeker mijn Instagram! Trouwens, een leuk weetje: dat ‘tiepies’ voor Nicole staat er niet zomaar, maar heeft een betekenis. Stiekem staat typisch niet alleen voor bijzonder, representatief, karakteristiek, maar bovenal voor kenmerkend gek!

Want een beetje gek doen helpt altijd. 🙂 Met of zonder witte vlekken in je hoofd…

Handtekening Blog xoxo