Guus_@tiepiesnicole
lifestyle persoonlijk

Ontmoet Guus, mijn nieuwe beste vriend!

Iets wat ik al veel eerder had moeten doen. Waarschijnlijk, als jullie mij volgen op Instagram, heb je al heel wat foto’s en filmpjes voorbij zien komen. Talloze avonturen hebben we al beleefd en toch is het er maar niet van gekomen om een blog te schrijven. Waarover zul je denken? Wat heb ik gemist?

Guus_schatgraven

Vandaag wil ik jullie officieel aan onze Guus voorstellen! Guus is nu ruim een jaar bij ons en wat een ‘topgozert’ is het toch. Nou, gozer, het is en blijft een hond, onze hond. Een rasechte, lieve, eigenwijze, ondeugende Beagle.

Echt, aan alle eigenschappen van een Beagle voldoet onze Guus. Koppig – op zijn tijd, eigenzinnig, slim en bovenal hartstikke sociaal en ontzettend lief. De liefde die je van een hond ontvangt is totaal anders dan met andere huisdieren. Dit gevoel is zo bijzonder! We zijn dan ook zo ontzettend blij dat wij heel snel deze bijzondere band hebben ontwikkeld.

Guus_bos

Voorstelronde

Laat me je wat meer vertellen over Guus. Guus is inmiddels vier jaar oud, inmiddels een ‘kweenietje’ (gecastreerd, een eis van het adoptiebureau) en heeft de eerste drie jaar van zijn leven bij een broodfokker in België geleefd. In ieder geval is dit het laatste adres geweest, voordat hij hier is weggehaald.

Bij deze broodfokker heeft hij geen goed leven gehad, waarschijnlijk doordat hij niet geschikt was voor de fokkerij. Hij is ontzettend verwaarloosd en o.a. onder de vlooien en ondervoed aangetroffen bij deze fokker en hier gelukkig weggehaald.

In het begin was Guus dan ook best (mensen)schuw, bang voor de stofzuiger, bezems en stoelen die opgetild werden of onverwachte hand-/armgebaren. Zou hij geslagen zijn? We zullen het nooit weten. Gelukkig draaide dit gedrag heel snel bij!

Een jaar lang hebben we aan elkaar kunnen wennen. Een jaar welke voor Guus bij ons heel onstuimig begon. Een week na adoptie gingen we al weg, op citytrip naar Praag. Gelukkig hebben we een hele lieve oppas gevonden, één waar hij iedere keer graag naar terug gaat.

Guus_castratie_lampenkap

Verder heeft hij in dit eerste jaar al een zware operatie moeten ondergaan. Vanuit het adoptiebureau was de eis, dat na adoptie binnen een x aantal weten de hond gecastreerd moet worden. Dit hebben we laten doen, normaal is dit geen heftige procedure. Bij Guus echter wel, er bleek één balletje niet goed ingedaald te zijn. Hierdoor heeft de dierenarts goed moeten wroeten eer dat deze verwijderd kon worden. De wond en nazorg was voor iedereen heftig, maar onze Guus heeft nooit een piep gegeven. We voelden ons als baasjes echter wel heel wreed. Hij zal wel denken: “Waar ben ik nu weer terecht gekomen?!

Uiteindelijk is Guus van de operatie heel goed hersteld, met een bijkomend voordeel dat hij niet langer meer loopt te trekken met zijn achterpoot. Nu kan hij ongestoord rennen en spelen met zijn kameraadjes!

Guus_hondentraiteur

Een ongegeneerde vreetzak

Verder is Guus dol op eten, vooral van straat (brood en kippenbotjes, zucht). Alleen niet van exclusieve struisvogelhapjes van de hondentraiteur. Want zoveel delicatesse is mijnheer nog niet gewend! Zodra wij bijvoorbeeld de (koel)kast opendoen, komt hij als een speer aantrippelen en als wij aan het koken zijn, houdt hij niets liever de wacht naast de kookplaat. Want ja, wie weet valt er wel iets naar beneden…

Dan heb ik je deze beschamende acties nog niet eens met je gedeeld: wandelingen waar hij zelfgemaakte appelflappen pikt van een familie met twee kleine kinderen die dachten rustig te kunnen picknicken, proviand van vissers uit de koelbox halen, een worstje van de barbecue willen pikken, of een broodje dat op de eetkamertafel die opeens verdwenen is… Jup, dat is het leven met een Beagle!

Guus gaat uit z’n bol als we naar het bos of strand gaan, dit zijn echt zijn lievelingsplekken. Speeltuin Bello vind hij ook heel leuk, zelfs nu hij er naar school gaat. Met zijn vier jaar is hij de oudste van de puppycursus, maar zowel voor hond als baas is het de moeite waard om op les te gaan. Het is zo leuk om samen bezig te zijn, wij geven ook eerlijk toe dat de lessen uit zo’n cursus eigenlijk voor de baasjes bedoeld is. * Na de cursus is Guus behoorlijk wat aangekomen, onderstaande tekst is daardoor voorlopig niet meer van toepassing. *

Speeltuin_Bello

Aan de wandel

Oh en heb ik ook al het “eigen willetje” van mijnheer genoemd? Zo wil Guus niet naar buiten als het regent, wil hij soms een andere route lopen dan welke ik voorbereid heb én moeten we het liefst op vaste dagen naar mijn vader (want misschien krijgt mijnheer wel iets lekkers = eten = dolgelukkig) én ook nog eens regelmatig naar de markt (want ook hier bestaat de mogelijkheid dat hij soms een plakje kaas van de kaasboer krijgt – als het baasje iets koopt- of een botje of snoepje bij de dierenkraam = eten = dolgelukkig). Dan lopen we ook nog eens naar huis via het winkelcentrum. En in dat winkelcentrum bevinden zich bakkers, en dierenwinkel, een slager, een Kippie en een patatzaak en route naar huis. Het geuren festijn is compleet!

Dat botje van de markt, die Guus soms krijgt, is dan de afsluiting van de wandeling. Guus draagt keurig zijn botje in z’n bek en weet niet hoe snel we naar huis moeten. Gelukkig, want als we samen op stap zijn, kan ik rustig een uur tijd erbij optellen voordat we op een afspraak aankomen. Alles moet onderweg natuurlijk besnuffeld en ontdekt worden… Overigens: het bot op de foto is once-in-a-lifetime cadeau, meestal krijgt mijnheer een botje van een paar centimeter. Natuurlijk heeft hij dit bot niet in één keer gekregen. Deze is verdeeld in stukken, daarna verstopt in zijn kist en vervolgens met flinke tussenliggende periodes uitgedeeld. Zodat we al heel wat weken niet meer naar de markt hoeven.

Guus_strand_duinen

Oh jongens, ik kan wel blijven schrijven over de avonturen met Guus. Hij is een echte verrijking aan ons leven en wij zijn heel erg blij met hem. Ondanks dat we af en toe zitten met het grote probleem ‘verlatingsangst’, willen we ‘m geen seconde missen in ons leven.

Guus_moe_bank_kussen

Mocht je interesse hebben in de avonturen van Guus, dan kun je hem volgen op zijn eigen Insta-account via @our_beagle_guus!

Ben jij een dierenliefhebber? Heb jij een huisdier en zo ja, kun jij ook uren over je huisdier praten?! 😉

Geef een reactie