Online shoppen, mijn favoriete winkels!

Vandaag wil ik het met je hebben over toch wel een hele favoriete bezigheid van mij, namelijk online shoppen. Shoppen door middel van enkele clicks, eigenlijk wil ik niets anders meer!

Je leest het goed, mijn voorkeur gaat steeds meer uit naar winkelen vanuit mijn eigen omgeving. Dat wil zeggen: shoppen van achter mijn bureau en/of op mijn o zo comfy bank. Geen blootstelling meer aan onnodige inspanningen, omdat ik op deze manier heel veel prikkels kan vermijden!

Shop till you drop

Tja, de vroeger zo normale uitjes van ‘even’ op een koopavond door de stad struinen, of in het weekend met vriendinnen afspreken in een stad te gaan winkelen zijn niet meer. Dat is nu eenmaal zo. Het gaat niet meer zo goed, en zijn de regelmatige uitjes verbannen naar de categorie zelden uitvoerbaar.

Toch, ondanks dat ik met online winkelen een gevoel van gezelligheid mis, blijf ik het een uitkomst vinden. Heerlijk op mijn gemak nieuwe producten te ontdekken of een mooie garderobe uit te zoeken. Niks geen pijnlijke voeten meer, zere armen van het sjouwen of loco in het hoofd door de vele indrukken. Bovendien heb ik met online shoppen nagenoeg geen keuzestress meer! Alles kan ik aanklikken, vergelijken, spotten of het ergens in de actie is, om het vervolgens in mijn digitale winkelmandje te stoppen. Vervolgens is het wachten op de pakketbezorger!

Net als bij het offline shoppen, heb ik bij het online shoppen zo ook mijn voorkeuren. Liep ik voorheen min of meer steeds hetzelfde rondje in de stad, ditzelfde doe ik eigenlijk ook op het internet!

Mijn favoriete winkels om online te shoppen zijn heel wisselend. Van de praktische dagelijkse boodschappen, tot aan sociale benodigdheden. Hieronder zal ik ze met je delen, wat zijn jouw favoriete winkels om online te shoppen?

Boodschappen

Boodschappen doen. Ik kan er niet meer zo goed tegen. Lees: ik vond het uiterst irritant. Druk, gillende kinderen, door de hele winkel diverse videopresentaties en oorverdovende muziek.

Zie je dan maar eens te concentreren op je boodschappenlijstje. Regelmatig kwam ik totaal uitgeput thuis én dan was ik ook nog eens de helft vergeten…. Wat frustrerend!

Tegenwoordig gebruik ik de app van Jumbo om mijn boodschappen te bestellen. Één keer per week haal ik dan met hulp de boodschappen op, vermijden we bijna alle prikkels en zijn we zo weer thuis. De supermarkt ligt op een vijf minuten loopafstand van mijn huis. Boodschappen is nog nooit zo makkelijk geweest, binnen een halfuur zijn we weer thuis én hebben zelfs alles al opgeruimd! Voorheen duurde de taak ‘boodschappen doen’ toch minstens een uur tot zelfs anderhalf uur. Wat een winst!

Divers

Favoriet sinds dat ze bestaan geloof ik. Voorheen kocht ik al boeken bij Bol, nu is er praktisch alles te vinden. Wat is dit makkelijk zeg!

Heb ik iets nodig, dan is dit vaak de eerste site waar ik op ga zoeken. Pluspunten van Bol vind ik de vele reviews die vaak over een product te vinden zijn, de snelle levertijden en de nette verzorging van je bestellingen.

Altijd leuk zijn de vele kortingsacties die er lopen bij Bol. Want ik weet niet hoe jullie shoppen, maar het makkelijke aan online winkelen is toch wel het snelle vergelijkend warenonderzoek…Vaak weet ik al precies wat ik wil hebben en tja, dan is toch uiteindelijk de prijs doorslaggevend! Mijn meest gekochte aankopen via Bol blijven toch wel boeken en huishoudelijke apparatuur.

Warenhuis

De Hema, een weemoedige zucht volgt. Deze winkel staat voor mij gelijk aan goede herinneringen. Jeugdsentiment, over de appelvlaai voor verjaardagen, de leukste spullen voor school en de beste budget artikelen voor je allereerste uitzet.

Hema is echt een van mijn favoriete snuffelwinkels, waar ik naartoe ga als ik een afspraak in de stad heb en eigenlijk helemaal niet hoef te winkelen. Juist op momenten dat je niets nodig hebt, vind je wonderbaarlijk toch altijd wel iets om mee naar huis te nemen. Oeps!

Online heb ik hier minder last van en bestel ik de ‘praktische’ dingen. Favoriet zijn de handdoeken van hotelkwaliteit, keukendoeken, keukenbenodigdheden, maar ook make up producten die ik al honderd jaar in mijn stash heb zitten.

Soms laat ik mijn bestelling thuisbezorgen, als ik me goed voel haal ik de bestelling op bij ‘mijn’ Hemaatje in de buurt.

Fun

Kaarten, ik ben er dol op! Om te krijgen én om te versturen! Verjaardagskaarten stuur ik praktisch altijd via Greetz. Regelmatig ga ik er speciaal voor zitten om de perfecte kaart voor deze en genen te zoeken. Handig vind ik, omdat ik nogal goed ben om verjaardagen te vergeten, de kaarten in te plannen voor verzending. Een verjaardag vergeten kan mij dan toch niet meer zo snel gebeuren! Kaarten voor overige momenten zoek ik liever offline uit.

Kleding

Kleding shoppen, in één woord: ulgh! Eigenlijk is dit meer een klank. Ik ben denk ik één van de weinige vrouwen die niet van kleding shoppen houdt. Iets met zelfbeeld en nooit een outfit vinden die je echt goed staat…. Wie wil me hier bij helpen?!

Wat heb ik een hekel aan pashokjes! Te warm, gek licht en altijd haken te weinig…. Met vlagen heb ik echt zin om kleding te shoppen in winkels, eigenlijk doe ik dit dan ook standaard online. Veel te veel kleding bestellen, om op mijn gemak thuis te kunnen passen om het, als het niet staat, weer retour te kunnen zenden. Ja, ik ben er zo één… Bij Boohoo slaag ik eigenlijk altijd, ik heb hier nog niets van retour hoeven zenden. Wil ik meer dan één merk bekijken, dan raadpleeg ik de sites zoals die van Asos en Zalando.

Interieur

Mijn voorliefde! Nu mag ik van mijzelf geen overbodige prullaria meer in huis zetten, maar dit wil niet zeggen dat ik geen inspiratie meer op doe! Regelmatig bekijk Pinterest voor inspiratie, maar ook online shops doen het goed om uren weg te dromen. Wat wordt dit keer mijn droominterieur? Favoriete sites zijn Urban Outfitters, voor de dingen die je ‘echt’ in je leven nodig hebt, maar ook de sites van &designshop en Madame Stoltz.

Ik hoop dat ik je een beetje mee heb kunnen nemen in mijn online shopgedrag. Shop jij ook bij een van deze bedrijven? Via de links in dit artikel mag ik je enkele kortingscodes presenteren.* Korting is Altijd leuk toch?!
Wat zijn jouw favoriete sites als het gaat om online shoppen?

sponsored post

*tiepiesnicole.nl is onderdeel van Stichting Chronisch Samen Sterk. Alle geworven inkomsten komen ten goede aan de ontwikkeling van stichting CSS.

Geef een reactie