Keltisch Zeezout thuis gebruiken
voeding

Voeding | Obsessie voor.. Keltisch zeezout!

Ik ben op een missie. Namelijk zo gezond mogelijk eten. Tijdens deze zoektocht ben ik op zoek naar mijn ideale voedingspatroon en gaandeweg kom ik hele interessante, verrassende voedingswaren tegen.

Dan ben ik zo geobsedeerd door dit product dat ik zo veel mogelijk informatie hierover wil weten. Ik leer heel veel van anderen en ik hoop dat ik jullie ook iets kan leren. In deze nieuwe categorie “Obsessie voor..” verwacht ik dit te kunnen doen! De voedingswaren die ik hierin bespreek komen voort uit mijn zoektocht naar het ideale voedingspatroon voor mijzelf. Deze voedingswaren kunnen niet alleen voor MS patiënten hun steentje bijdragen, maar voor iedereen! Vandaag bespreken we Keltisch zeezout. Lees je mee?

Ik heb zelf geen medische achtergrond, dus zoek altijd van te voren uit of jij de desbetreffende voeding kan en mag gebruiken (intolerantie voor een bepaald product bijvoorbeeld) – of, vraag advies bij een medisch specialist.

Keltisch zeezout

Keltisch Zeezout
Foto: Breizh Import

Na mijn tweede prednisonkuur ben ik getroffen door zo’n beetje alle bijwerkingen die je maar kunt krijgen. Daaronder behoorde ook een huidreactie. Mijn gezicht/lijf zag er niet uit! Heel erg gezwollen, rood, onzuiverheden en vervellen.

Dat kan absoluut niet goed zijn. Daarom heb ik het besluit genomen hier wat aan te gaan doen. Informatie inwinnen! Die informatie kwam uit een verrassende hoek, namelijk een hele aardige mevrouw die werkzaam is bij mijn apotheek. Dat is nog eens een bijzonder! Zij gaf het advies om  kokosolie (bespreek ik in een volgend artikel) te gaan gebruiken en Keltisch zeezout.

Nu had ik al wel eens van Keltisch zeezout gehoord, maar me hier nog niet in verdiept. Dat ben ik direct maar gaan doen! Ook heb ik the boyfriend heel lief ge-appt of hij langs de gezondheidswinkel wilde gaan, zodat ik zo snel mogelijk kan beginnen met het ontgiften van mijn lijf.

“Laat voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn uw voedsel”- Hippocrates

Keltisch zeezout is afkomstig uit de zoutstreek Guérande. Dit ligt in Bretagne, in Frankrijk. Keltisch zeezout is rijk aan mineralen en spoorelementen. Het heeft het laagste gehalte aan natriumchloride en is hierdoor het meest zachte en ‘vriendelijkste’ zeezout ter wereld.

Winning Keltisch Zeezout
Foto: Breizh Import

Dit Keltisch zeezout wordt op een traditionele manier gewonnen. Deze Keltische, handmatige methode is al meer dan tweeduizend jaar oud. Tijdens mijn zoektocht naar Keltisch zeezout kwam ik de website www.keltischzeezout.com tegen. In dit filmpje hieronder kun je zien waar dat Keltisch zeezout nu werkelijk vandaan komt!

Keltisch zeezout is op verschillende manieren te gebruiken. Denk aan in de keuken, als tandpasta, als badzout, voor planten en dieren. De meest gebruikte toepassing is gebruik te maken van dit zout in de keuken. Het zout wordt handmatig over gerechten gestrooid, een geheim van top-koks! Ook wordt het toegepast bij het inleggen van voedsel, zodat dit beter bewaard blijft. Denk maar eens aan recepten van het marineren van vis of kip “en croûte de sel”.

Naast al deze toepassingen wil ik me vooral richten in dit artikel op Keltisch zeezout versus de relatie op gezondheid.

Door dit advies wat ik gekregen heb om mijn lichaam te zuiveren van de prednison bedacht ik me dat ik twee dingen kon doen:

 1. het weglachen en naast me neerleggen
 2. gewoon gaan proberen, schadelijker dan de prednison kan het echt niet zijn!
Keltisch Zeezout Bretagne
Foto: Breizh Import

Dat ben ik dus gaan doen, maar eerst ben ik gaan uitzoeken hoe ik Keltisch zeezout het beste kan gebruiken om mijn lichaam te reinigen. Dat kan in de vorm van Sole. Hoe je dit maakt, leg ik hieronder uit.

Sole maken

Sole van Keltisch Zeezout

Sole, is een geconcentreerde zoutoplossing. Hoe maak je dit?

 • Neem een glazen pot of fles en vul deze voor 1/3 met Keltisch zeezout en 2/3 met water.
 • Doe het deksel of dop op de pot of fles. Schudt de inhoud flink.
 • Onopgeloste zoutkorrels blijven op de bodem liggen, het water kan niets meer opnemen en is volledig verzadigd. Water verzadigt namelijk bij een zoutgehalte van zesentwintig procent.
 • Drink de Sole niet rechtstreeks!
  Deze zoutwateroplossing is zeven tot acht keer zouter dan zeewater. Los één theelepel Sole op in een glas water. Dit mag kraan- of bronwater zijn. Het water zal zachter smaken, het lekkerste water ooit!
 • Drink Sole twee keer per dag. Een keer in de ochtend en een keer ’s avonds voor het slapen gaan.
 • Bewaar de Sole in de koelkast, of daarbuiten op een koele en donkere plek. Niet in zonlicht bewaren, dan ontstaat er groene algvorming (net als in zee!).

Sole is een oud Keltisch woord, dat naar de zon verwijst. Meer informatie hierover lees je hier. Wat doet Sole voor je lijf? Het werkt zuiverend, ontgiftend en bevordert de elektromagnetische communicatie tussen de lichaamscellen.

Keltisch zeezout is een ongezuiverd, ongeraffineerd en onbewerkt zout. Het bevat vierentachtig soorten mineralen, welke goed zijn voor de werking van menselijke cellen. Het lichaam bestaat voornamelijk uit water en zout, wat alleen kan werken wanneer dit door het lichaam kan worden opgenomen.

Ambacht Keltisch Zeezout
Foto: Breizh Import

Door het gebruik van Keltisch zeezout kun je beter vitaminen opnemen. Het werkt daarnaast stress verlagend en is goed voor hart- en bloedvaten. Bovendien zorgt dit gebruik van zout voor een betere harmonie in het lichaam, waardoor je minder snel de neiging hebt toe te geven aan verslavingen zoals koffie of zoete etenswaren.

Naast vitaminen uit je dieet heb je mineralen nodig. Deze mineralen werken als activatoren om de vitamines de juiste weg te doen vinden binnen je systeem.

Nog meer voordelen voor het gebruik van Keltisch zeezout:

 • geeft een sterke botstructuur
 • voorkomt kramp
 • reinigt de longen (bij astma)
 • werkt bij onregelmatige hartslag
 • werkt bij vermoeidheid, zorgt voor energie
 • voorkomt verzuring (huidklachten, waaronder eczeem)

Praktisch

Vochtig Keltisch zeezout is het meest natuurlijke zout. Dit is rechtstreeks uit zee geschept zonder verdere behandelingen. Let wel op: dit is niet geschikt voor de zoutmolen! Er is een soort, Keltisch zeezout enkel gedroogd beschikbaar, deze kun je wel in de zoutmolen gebruiken.

Keltisch Zeezout in molen
Foto: Breizh Import

Mijn mening over keltisch zeezout

Keltisch zeezout, wat ben je toch een geweldige ontdekking! Hier komt mijn ode aan:

Keltisch zeezout.. wat heb je mij perfect geholpen om mijn lijf te zuiveren na die vervelende prednison kuur. Daarnaast ben ik tegenwoordig een vaste gebruiker, twee keer per dag! En het klopt, door jou toe te voegen aan water, smaakt het water nog lekkerder. Je laat mij me beter in mijn vel zitten, mijn huidklachten zijn bijvoorbeeld veel stabieler geworden. Je laat mijn eten beter smaken. Het feit dat je niet uit zo’n grote chemische fabriek, maar uit de prachtige natuur maakt mij een groot fan van jou. Wat ben ik blij dat ik jou heb leren kennen. Vergeet ik je per ongeluk? Dan wordt ik vrijwel direct gestraft. Hoe kan ik je toch vergeten?! Nee, Keltisch Zeezout voortaan ben jij in iedere cel van mijn lichaam aanwezig..

Daarnaast wil ik Pascal Pichon en Mike Donkers bedanken. Mede door de informatie en de prachtige foto’s via de website www.keltischzeezout.com heb ik dit artikel kunnen samenstellen.

Pascal is de eigenaar van Breizh Import, een klein familiebedrijf en eerder genoemde website. Mocht je het Keltisch zeezout willen gaan gebruiken, via deze site kun je gemakkelijk het Keltisch zeezout bestellen. Makkelijk en snel in huis! Daarnaast kun je Breizh Import volgen via Facebook. Hier worden we op de hoogte gehouden van de laatste activiteiten van Breizh Import, worden overheerlijke recepten met Keltisch zeezout gedeeld en allerlei andere leuke weetjes. Volgen dus!

Heb je wat aan dit artikel gehad? Ik hoor het graag van je!

1 thought on “Voeding | Obsessie voor.. Keltisch zeezout!”

Geef een reactie