lifestyle voeding

Review | Bieslook & Polenta, vegetarisch koken op z’n Berlijns

Bieslook-Polenta

Laat ik met de deur in huis vallen: ik ben weg van de boeken van Snor uitgeverij! Keer op keer komen ze met verassende publicaties, perfecte vormgeving en kekke onderwerpen. Zo ook dit boek, Bieslook & Polenta. Over dit soort boeken wordt ik zo enorm enthousiast! Ik heb het voorbeeld-boek reeds mogen aanschouwen en ik weet het zeker: dit boek ga ik aanschaffen zodra deze uit komt! Lees mee en overtuig jezelf dat ook jij dit boek in je kast moet hebben! 😉

Bieslook & Polenta

Susann Probst & Yannic Schon

Het boek – Bieslook & Polenta – is geschreven door Susann Probst en Yannic Schon, twee fotografen die samen wonen en werken in Berlijn. Ze zijn begonnen met hun blog, Krautkopf, welke in eerste instantie bedoeld is als portfolio voor hun foodfotografie.

Beiden hielden ze altijd al van koken en eten, maar doordat er een aantal jaren geleden zuivelintolerantie bij Susann is geconstateerd, werden ze min of meer genoodzaakt om zich echt goed te gaan verdiepen in koken en voeding. En hier weten wij (ik zeker) inmiddels alles vanaf: hoe kun je beter controleren wat je in je mond stopt dan door alles zelf te maken?

Een echt berlijns, vegetarisch kookboek

Bieslook & Polenta bevat maar liefst vijfenzestig vegetarische seizoensrecepten welke  Susann en Yannic samen kookten, fotografeerden en schreven. De helft van de recepten is vegan, lactose- en glutenvrij!

Filosofie van dit boek: koken met seizoensgroenten van de plaatselijke (boeren)markt en deze combineren met kruiden uit de hele wereld.

Krautkopf

Yannic Schon

Hun boek heb ik niet heel uitgebreid kunnen bestuderen, maar ik ben op slag verliefd geworden door de foto’s in dit boek. Kijk zelf maar! Zowel de foto’s van de gerechten als de sfeerfoto’s zijn adembenemend mooi. In Duitsland is dit boek al vorig jaar verschenen, hier hebben ze maar liefst 15.000 exemplaren verkocht!

Susann Probst & Yanni Schon

kochbuch_06

In Nederland is er straks in ieder geval één exemplaar verkocht (aan mij), maar ik durf te zeggen dat ook hier het boek een succes wordt! Waarom dit boek aanschaffen?
♥ Als je fan bent van alles wat met Berlijn te maken heeft en de sfeer van de stad mist.
♥ Je bent gek op plaatjes kijken. De fotografie is bijzonder inspirerend. Eigenlijk geweldig!
♥ De recepten zijn verassend en je van de filosofie ‘koken met seizoensproducten’ houdt. Bovendien denk ik wel dat dit boek heel goed binnen het/mijn MS dieet zal passen (welke dan ook)!

Wil jij een echt Berlijns, warm en gemütlich vegetarisch kookboek aan je verzameling toevoegen? Bestellen kan onder andere via Bol.

Bieslook & Polenta
vegetarisch koken op z’n Berlijns

Krautkopf

Auteur: Susann Probst en Yannic Schon
Fotografie: Susann Porbst en Yannic Schon
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina’s: 240
ISBN: 9789463140225
Uitgever: Uitgeverij Snor

Verschijningsdatum: oktober 2016, prijs € 29,99per stuk.

Kun je nog niet wachten, maar wil je direct geïnspireerd worden door Susann en Yannic? Neem dan zeker een kijkje op hun site, Instagram of download de app! Je raakt direct geïnspireerd door alle heerlijke recepten!

Bron van deze geweldige foto’s: Susann Probst en Yannic Schon, Krautkopf.

1 thought on “Review | Bieslook & Polenta, vegetarisch koken op z’n Berlijns”

Geef een reactie