mijn tas en ik
lifestyle

Mijn tas & ik, een bijzonder ontdekking tijdens de Funeral Fair.

Vorige maand ging ik naar een funeral fair. In de van Nelle Fabriek te Rotterdam.

Ja, je leest het goed: er zijn zelfs beurzen rondom de dood! Wat een handel zeg, je weet niet wat je ziet! Toch is dit bezoek aan zo’n beurs niet eng of raar. In tegendeel. Het is juist goed om deze bewustwording te creëren en zo toegankelijk te maken. Hierdoor worden moeilijke dingen een stuk makkelijker bespreekbaar, wat alleen maar fijn is. Al met al was het een geslaagde dag, mede dankzij de tour door de van Nelle Fabriek (foto’s zie je hier), maar ook dankzij een aantal verrassende stands!

Mijn tas & ik

logo mijn tas & ik

Één hiervan is de stand van Mijn tas & ik. Ik heb nu eenmaal een zwak voor tassen, ze trekken me aan als een magneet. Zo kwam ik in contact met één van de bedenkers Judith van Mijn tas & ik. Zij willen kinderen handvatten bieden om met indrukwekkende, moeilijke of verdrietige situaties om te gaan.

Zodoende hebben ze persoonlijke tassen met doe-boeken ontwikkeld, waar kinderen al spelenderwijs met hun ervaringen aan de slag kunnen.

Kies je tas

ziekenhuistas

Op dit moment zijn er vier thema’s:
– de Herinneringstas; op verschillende manieren terugdenken aan een overleden persoon.
– de Ziekenhuistas; ziekenhuisopnames zijn altijd spannend, om het een en ander te verwerken is deze tas zeer geschikt.
– de Scheidingstas; echtscheidingen zijn niet alleen ingrijpend voor ouders, maar zeker ook voor kinderen.
– de Dit-ben-ik-tas; alles wat een kind ziet, denkt, hoort en beleeft kan vastgelegd worden in deze tas.

In alle tassen zit een doe-boek, verschillend per thema. In het boek is er ruimte om te schrijven, maar ook om te tekenen of knutselen.

Op de pagina’s staan uitnodigingen om zo gevoelens en/of vragen bespreekbaar te maken. Daarnaast zijn er onder meer spelletjes, kaarten én een knuffel aanwezig!

Mijn mening

inhoud mijn tas

Persoonlijk ben ik weg van deze tassen. Kijk toch eens hoe leuk ze zijn! Jammer dat ik niet binnen de doelgroep (6 tot 14 jaar) pas. Ik had er zelf ook wel één willen hebben.. Het liefst dan een ziekenhuistas om hier iedere maand de blits mee te gaan maken… 😉

Daarnaast is het natuurlijk een geweldig creatief initiatief om moeilijke onderwerpen te bespreken én te verwerken.

De uitstraling van deze tas zorgt voor laagdrempeligheid bij ingewikkelde thema’s waar kinderen al op jonge leeftijd mee te maken kunnen krijgen.

Voor meer informatie bekijk je de website van Mijn tas & ik. Direct zo’n leuke tas aanschaffen kan via de affiliatielinks* hieronder!
*alle opbrengsten uit het gebruik van affiliatielinks komt ten goede van stichting Chronisch Samen Sterk.

1 thought on “Mijn tas & ik, een bijzonder ontdekking tijdens de Funeral Fair.”

Geef een reactie