Getest | Makari™ Deep Cleansing Lotion

Het bizarre van deze blog is dat bedrijven mij steeds meer benaderen om reviews van producten, advertorials en andere artikelen te schrijven. Wie had dit durven dromen, toen ik zo’n twee jaar geleden deze blog startte! Nog steeds knijp ik mijzelf flink hard in mijn arm, als ik dit soort mailtjes open. Daarnaast is het ontzettend fijn dat er op deze manier inkomsten gegenereerd worden voor de groei van stichting Chronisch Samen Sterk.

Makari™ Deep Cleansing Lotion

Vorige maand kreeg ik de vraag of ik een product naar keuze wilde testen. Aangezien ik dol ben op nieuwe producten ontdekken, heb ik hier natuurlijk volmondig ‘ja’ op gezegd. Uhm, getikt natuurlijk. 😉

Dit keer is mijn keuze gevallen op de Makari Deep Cleansing Lotion. Volgens de beschrijving op de site zijn alle ingrediënten 100% natuurlijk en zijn ze geselecteerd op hun vermogen om bacteriën te bestrijden en de huid te hydrateren zonder een vettig residu achter te laten. De Deep Cleansing Lotion heeft een zijdezachte textuur, die onzuiverheden verwijdert en de verstopte poriën verfrist.

Nu, zo’n geweldige omschrijving wekt je interesse nietwaar?! Mijn redelijk moeilijke, vette huid is het geschikte proefkonijn voor deze test. Gelukkig is er sprake van een hele snelle levering, laat het testen maar beginnen!

De grote fles is gemaakt van een stevige kunststof verpakking en hierdoor ook goed in een tas te vervoeren. Zo kon ik dit product zelfs tijdens mijn vakantie uittesten! En inderdaad, de lotion heeft een hele zachte textuur, waardoor deze prettig is in gebruik.  De geur is subtiel en doet mij denken aan een behandeling bij de schoonheidsspecialiste.

Diepe reiniging voor de huid

Doordat ik wat verminderde kracht in mijn handen heb, vind ik zelf de verpakking wat moeilijker in gebruik. Ik heb dit opgelost door de flacon op z’n kop en voor gebruik een aantal keer goed te schudden, alvorens de lotion op een wattenschijfje te deponeren. Waar een wil is, is tenslotte vaak een weg.

De Makari Deep Cleansing Lotion gebruik ik één keer per dag, in de avond nadat ik met een make-upreiniger mijn make-up eraf gehaald heb. Dan kun je goed de diep reinigende werking constateren! Je denkt dat je de make-up eraf hebt gehaald… Maar niets is minder waar! Als ik de tweede ronde wattenschijfjes bekijk is het eigenlijk schrikbarend hoeveel make-up er nog op het gezicht achter blijft.

Het gebruik van de lotion is heel gemakkelijk, echt een pre voor mij! Ik gebruik de lotion na dat ik mijn make-up heb verwijderd met een daarvoor bestemde reiniger. Vervolgens maak ik mijn huid vochtig, waarna ik mijn gezicht nog een keer reinig door wat van de cleansing lotion op een wattenschijfje te doen en deze langs mijn gezicht haal. Als laatste spoel ik mijn gezicht af met warm water en dep deze droog.

Met deze lotion kan ik mijn avondroutine met een gerust hart afronden. Het resultaat is al na een aantal weken verbluffend. Mijn huid voelt veel minder (niet) vet aan en mijn onzuiverheden zijn ook afgenomen. Hierdoor ben ik erg tevreden over dit product en ben ik ontzettend blij dat ik deze Makari Deep Cleansing Lotion heb mogen testen!

Ingrediënten: Water, Ethylhexyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Peanut Oil, Stearic Acid, Ceteareth-6, Acrylates Copolymer, Propylene Glycol, Glycolic Acid, Birch Bark Extract, Iodopropynyl Butylcarbamate, Hydroxyethylcellulose, Fragrance, DMDM Hydantoin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Disodium EDTA, Salicylic Acid, Citric Acid, Burdock Extract.

Makari Deep Cleansing Lotion 140ml € 29,95

sponsored post

 

Geef een reactie