Hotspot | Afternoon tea bij Lof der Zoetheid – Rotterdam

Is dit het vervolg van een nieuwe cadeau-traditie? Ik hoop het! 🙂  Vorige maand, zaterdag 22 juli was ik  jarig. Ondanks dat ik niet per se iets op mijn verlanglijst heb staan vind, vooral mijn vriend, dat er cadeautjes bij verjaardagen horen. Ook dit jaar heeft hij mij weer bijzonder weten te verassen. Wat een kanjer! ♥

afternoon tea

Afternoon tea als verjaardagscadeau

Ondermeer met een hele leuke zondag, waar we zijn gestart met een afternoon tea bij Lof der Zoetheid. Om achter dit cadeautje te komen heb ik eerst een viertal hints moeten oplossen… Ja, je leest het goed, ik moet werken voor mijn cadeau! De eerste hint kreeg ik op donderdagavond. De laatste zou ik op mijn verjaardag, een zaterdag, krijgen. Net als bij vakantie is voorpret toch eigenlijk wel het allerleukste nietwaar?! Afijn, de hints zijn op tijd (eigenlijk al veel te vroeg) opgelost. We gaan naar Lof der Zoetheid en mijn zusdinnetje zat ook dit jaar in het complot. Als je dit leest: ik krijg je nog wel!

Lof der Zoetheid

Lof der zoetheid in Rotterdam

Wat hebben ze hun best gedaan bij Lof der Zoetheid. Bij binnenkomst stond alles al klaar op de overvolle tafel. De thee moest zelfs verhuizen naar de vensterbank. Wat een oogstrelend feest! We kregen een uitleg over de ruime keuze aan lekkernijen en theemelanges. Zoete taartjes, overheerlijke scones met jam en room. Broodjes met bijzondere kaassoorten, brownies, hartige taart en bonbons… Dit is pas echt je verjaardag vieren!

Natuurlijk moest ik er eerst wat foto’s van maken…. Alles voor de blog natuurlijk.  Toen de fotosessie achter de rug was, konden we gaan starten. Stuk voor stuk is het allemaal erg smakelijk. We hebben ons dan ook een paar uur prima vermaakt.

Lof der Zoetheid

afternoon tea

bonbons

scones

Gezellig kletsen onder het genot van een kop heerlijke thee (of voor vriendlief: koffie) met al dat lekkers…. Meest favoriet bij ons was toch wel het kunstwerkje met koffiesmaak. Overheerlijk!

Het heeft even geduurd voordat we eindelijk eens bij Lof der Zoetheid gingen kijken, misschien ken je het wel: je loopt ergens langs en je hebt het er met elkaar over om eens langs te gaan. Vervolgens duurt dit een jaar of drie… Dit bezoek is zo de moeite waard! Echt een aanrader, wil je iemand trakteren op een afternoon tea dan adviseer ik je om op tijd te reserveren.  Het is er altijd goed druk, nadat we hier zelf zijn geweest, weten we waarom!

Alles klopt, het interieur is mooi, de bediening is goed, de bestelling ziet er prachtig uit én smaakt ook nog eens overheerlijk. Echt, mijn complimenten! Is er geen plek, of heb je geen tijd om uitgebreid te gaan theeleuten? Ze hebben naast de winkel ook een afhaalloket zitten… Iets voor later in het jaar als we niet meer jarig zijn misschien?

scone eten

We konden niet alles op, gelukkig kregen we een ‘doggy bag’ mee voor thuis! Yes! Een feestje voor in de koelkast… Na de afternoon tea zijn we nog even naar de Kunsthal gegaan. Hier hebben we de dag afgesloten met de expositie van Robert Mapplethorpe. Vervolgens was het kaarsje uit en kon ik mijn verjaardagsweekend met een nog volle buik afsluiten!

Bedankt Fred en Mariska voor deze geweldige overheerlijke tweede-verjaardags-dag! ♥

 

2 Reacties

 1. Ans Koren
  16 augustus 2017 / 08:58

  Hi Nicole,
  Wat heerlijk allemaal! Deze traditie moet je in “ere” houden! Dit is echt volop genieten!
  Een beetje laat maar alsnog van Harte!
  (En gezellig om jouw bevindingen te lezen.)
  Gezonde groetjes,
  Ans

  • Nicole
   Auteur
   16 augustus 2017 / 16:00

   Hi Ans,
   wat leuk om je berichtje te lezen! Dank je wel voor de verjaardagswensen en je interesse in mijn blog, er komen nog veel meer bevindingen aan… 😉 Heb jij ook van dit soort tradities?

Geef een reactie