Links & partnerships

We ♥ van samenwerkingen! We geloven, nee weten, dat we het niet alleen kunnen redden. Door samen te werken bundelen we onze krachten. We delen ervaringen, kennis, groeien en verbinden ons met elkaar. We worden rijker dan de rijkste multimiljonair! De community die ons samen verbind, daar kan geen geld tegenop! Vandaar dat we trots zijn op onze samenwerkingen en deze hier maar wat graag laten zien! Wil je ook met ons samenwerken? We zien je mail graag verschijnen!

stichting_chronisch_samen_sterk
Stichting Chronisch Samen Sterk (CSS) is opgericht in 2017 door Nicole Donal en Fred de Veld. Stichting CSS is een bundeling van diverse uiteenlopende ervaringsdeskundigen op het gebied van chronisch zieken. Ons doel is patiënten en hun partners te steunen op díe vlakken waar je mee te maken krijgt als je net de diagnose ‘chronisch ziek’ hebt gekregen.

Naast het feit dat je ziek bent en je je ziek voelt, komen er ongevraagd nieuwe dingen op je pad. Gebleken is dat de meesten onder ons hier al strompelende wijze achter komen. Dát is nu juist waar wij ons voor in willen zetten.  We willen je helpen met het voorbereiden op en desgewenst begeleiden tijdens gesprekken op het gebied van werk, inkomen, relaties, je toekomst etc. Immers elk aspect van je leven wordt beïnvloed of gaat beïnvloed worden door je chronische ziekte.

Onze opgedane kennis en ervaring van de afgelopen periode willen we niet voor onszelf houden. We hebben gemerkt dat er meer mensen worstelen met dezelfde problemen. Hetzij net na de diagnose of in het verdere verloop. Dit heeft ons doen besluiten om de stichting Chronisch Samen Sterk op te richten.

La Vie ergotherapie

La Vie, Ergotherapie & Coaching – Omdat ik meer mensen wil helpen, dan alleen de mensen die de mogelijkheid hebben om bij mij op de praktijk te komen, heb ik een online cursus gemaakt. Ik gun het jou namelijk ook dat jij je leven zo kunt invullen zoals jij dat wilt, niet gehinderd door je beperkte energie of vermoeidheid! In deze online cursus heb ik al mijn ergotherapeutische adviezen, die de mensen die bij mij komen ook krijgen, verwerkt. Op deze manier krijg jij ook de mogelijkheid om te profiteren van mijn adviezen en begeleiding.

Net als de mensen die ik één op één begeleid in mijn praktijk, kan ik via een online cursus ook jou op een makkelijke en overzichtelijk manier helpen om adviezen toe te passen, zoals rekening houden met je grenzen en het opdelen van activiteiten. En een manier om gecontroleerd op te bouwen.

Brave Dutchies


Brave Dutchies
– D
eze community is een verzamelplek voor hoop, voor kracht, voor authenticiteit, voor lichtpuntjes in een donkere kamer en vooral voor saamhorigheid. Aan eenieder die dit momenteel leest vanuit bed en zich herkent in de eenzaamheid en onzekerheid die ik beschrijf wil ik meegeven:

J e  b e n t  n i e t  a l l e e n . J e  b e n t  o n g e l o o f l i j k  d a p p e r,  s t e r k e n  k u n d i g . J e  b e n t  m e e r  d a n  w e l k o m  h i e r .

platform_ms

Platform MS is hét story & content sharing platform voor en door partners én MS’ers. Bedacht, ontworpen en gelanceerd door Floris, zelf een partner van een MS’er (patiënt).

Het doel is om elkaar te helpen en nieuwe inzichten te geven door het delen van eigen ervaringen.

Persoonlijke blogs

smartchoicelifestyle.blogspot.nl : Denisa, began her blog mostly by writing articles for newly diagnosed, young MSers who are smart, interested in developing their life, career, self-awareness, but it was not limited to them. She wrote about how a healthy lifestyle based on smart choices can benefit all people that are interested on the topic.

mijnmsenikke.com : Natascha, schrijfster bij Platform MS. Maar met dusdanig veel verhalen dat ze besloten heeft een eigen blog op te zetten. Haar verhaal lees je hier!

mswarrior.nl  Johan, een fanatiek sporter. Met MS. Opgeven? Dat is er niet bij! Zijn overwinningen lees je hier. 

eigenwijsmetms.nl : Een hele eigenwijze blog van Simone, omdat we dat stiekem toch allemaal wel zijn.

mamametms.nl : Mijn steun en een geweldige schrijfster, Elisa.

zijheeftms.nl : Wij, de MS-patiënten hebben het vaak al zwaar genoeg. Maar hoe zit het met de partners van? Op deze blog geeft ‘hij’ ons zijn kan van ‘haar’ en ‘hun’ verhaal!

geertjandenhengst.blogspot.nl : een inspirerend persoon, Gert Jan. Hier lees je regelmatig een update van zijn leven.

mademoisellesaar.wordpress.com : naast MS zijn er nog genoeg mooie dingen om te zien en te doen. Inspiratie vind je hier!

Nuttige sites over Multiple Sclerose

MS_brain_health

MS Brain Health is calling for a radical change in the management of multiple sclerosis because time matters at every stage of the disease.

Dé gids (Engelstalig) voor mensen met Multiple Sclerose! Download het rapport, neem dit mee naar je behandelend neuroloog en voorzie jezelf van alle mogelijke kennis rondom de gezondheid van je brein (met MS).

De MS Vereniging biedt activiteiten en diensten aan, die mensen met MS en hun betrokkenen ondersteunen bij vragen en problemen.

Unknown

MS Web – Een virtuele ontmoetingsplaats voor mensen met MS, waar ze kennis vinden en contacten kunnen leggen.

nationaal MS fonds

Het Nationaal MS Fonds is de landelijke organisatie voor mensen met Multiple Sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel die meer dan 17.000 mensen in Nederland hebben. De organisatie is actief op de gebieden voorlichting, coaching én onderzoek en bundelt zo de krachten in de strijd tegen MS. Het Nationaal MS Fonds is hierdoor een full service organisatie op het gebied van MS, waar zowel mensen met MS en hun naasten als MS professionals en geïnteresseerden terecht kunnen.

MS_in_behandeling

MS in behandeling – Fabels en feiten in beeld – Deze website geeft een zo objectief mogelijk beeld van de meest voorgeschreven medicaties voor mensen met Multiple Sclerose.

De teksten zijn geschreven door het Nationaal MS Fonds en beoordeeld door een onafhankelijke raad bestaande uit MS professionals. Dagelijks komen bij het Nationaal MS Fonds veel vragen binnen van mensen met MS over medicaties. Vragen die wij niet altijd kunnen beantwoorden, omdat wij geen behandelaars zijn. De teksten op deze website zijn in samenwerking met MS deskundigen geschreven. De vragen die het Nationaal MS Fonds vaak binnenkrijgt, zijn meegenomen in de vorm van stellingen. Is de stelling een fabel of een feit? De antwoorden zijn geformuleerd door de raad. Bij elke behandeling vindt u meer van dit soort fabels en feiten.

MS-in-beeld

MS in Beeld – MS informatie langs wetenschappelijke meetlat – Verstrekken van informatie over onderwerpen die leven bij multiple sclerose patiënten op een informatieve, onbevooroordeelde en wetenschappelijke manier.

Ook streven wij na om mensen met MS en hun naasten op een kritische en analytische manier te laten kijken naar informatie, om zich zo te kunnen weren tegen bevooroordeelde meningen, eenzijdig geïnterpreteerde informatie, en complottheorieën.

MS diet for life

MS Diet for life – This site is specifically for everyone with multiple sclerosis who are determined to overcome their disease. Diet plays a significant role in reducing symptoms, relapses and ultimately disease progression.

You will not only find information about the healing role of food in MS but also discover the importance of nutrienttherapy (also called MS Nutrition), exercise and stress-reliefI also plan to keep you in formed of all relevant Multiple Sclerosis news I come across.