Shop | Trendkleur Okergoud – Colour Futures 2016

Colour Futures 2016 – Okergoud

Colour Futures 2016_1

 

Ieder jaar stelt het internationale Colourlab van AkzoNobel een trendboek met thema’s vol kleuren samen. Nu met de hoofdkleur: okergoud!

Dit jaar is het alweer tijd voor de dertiende editie van Colour Futures 2016. Tijd voor inspiratie voor het interieur! Hoewel het al eind februari is, wilde ik de trendkleur okergoud toch even onder de aandacht brengen..


“ LOOKING BOTH WAYS”.

Colour Futures Trends 2016

“Looking both ways” is het thema van CF16. Dit jaar merken we dat we op een kruispunt staan van twee tijdperken. Aan de ene kant het hebben van tradities, aan de andere kant de zin van moderne innovaties. Dit alles is terug te vinden in de kleur Okergoud.

Tijdens het samenstellen van het concept “Looking both ways”, viel op dat met alle belangrijke trends voor 2016 ‘iets’ met goud voorkwam. In de trend Dark & Light staat bijvoorbeeld het gouden uur tussen dag en nacht centraal. In Heritage & Future staat de schilderijen van Oude Meesters en het hedendaags design in het middelpunt.

Daarnaast zijn er nog twee thema’s in het boek uitgewerkt: The Grid & Letting Go en Words & Pictures. Voor meer inspiratie uit dit boek bekijk je de prachtige fotos hieronder of ga je langs de betere bouwmarkt en/of verfspeciaalzaak!

cf-2016-colours-of-the-year-hero

image_5_large

CF16-DL-1

image_3_large

CF16-HF-1

Het goudachtige okergeel is een kleur die genoeg de aandacht weet te trekken, maar perfect te combineren is met andere tinten. Deze kleur is divers te combineren: ton sur ton, met natureltinten of als een verrassend effect!

Wij hebben de kleur al toegepast op het werk, de kleur okergoud is erg mooi! Onze kleurcombinatie is voorlopig met een fraaie blauwtint. Binnenkort wordt het palet uitgebreid met nog meer tinten. Dol op interieurinspiratie? Het boek kun je bestellen via de site van Flexa.

Wat is jouw mening over deze trendkleur? Hoe zou jij de kleur combineren?

Bron: AkzoNobel

Geef een reactie