Klein geluk of toch het grootste geluk ooit?!

Geluk

Bron: Unsplash.com

Tot.. Nou, niet eens zo lang geleden heb ik niet echt kunnen genieten van alle geweldige dingen in het leven. Ik gunde me er denk ik de tijd niet voor. Altijd maar dat streven naar meer. Gevormd door de dagelijkse sleur van het leven, omdat alles maar zo hoort te gaan…

Klein geluk

Dat is veranderd!

Tegenwoordig ben ik iedere ochtend blij als mijn ledematen het nog doen. Of dat de zon weer schijnt. Of als we aan zee zijn. Of als ik een kopje thee mag drinken van mijn favoriete merk (Clipper Tea). Of als ik bij mijn familie of vrienden kan zijn. Of.. Afijn, je snapt het vast wel!

geluk

Photo: CJ Johnson – Snapwire snaps

Ik kan oprecht zeggen dat ik heb leren genieten van deze kleine geluksmomentjes. Ik sta meer stil bij de dingen die gebeuren. Open voor nieuwe ervaringen. Het bewust worden van deze momenten. Het leven gaat al (te) snel voorbij!

Deze levensles heb ik zeker het afgelopen jaar geleerd. Door het overlijden van mijn moeder en grootmoeder. Door mijn ziekte. Alles daarvoor. Alles moeten verwerken binnen zo’n korte tijd. En ondanks dat MS niet bepaald positief te noemen is, ben ik voor deze bewustwording erg dankbaar. Misschien heel raar om te zeggen, maar wellicht heb ik dit wel nodig gehad? De ziekte, niet het overlijden van mijn moeder – dat is nog steeds het meest afschuwelijke wat er gebeurd is. Nog steeds niet goed te bevatten.

Het kleine geluk is overal, je hoeft er alleen maar bij stil te staan

Het leven heeft, ondanks de enorme ups en downs, zo veel meer waarde voor mij gekregen. Zelfs in de meest rotte momenten probeer ik iets positiefs te zien. En weet je wat? Ik geniet ervan.

Misschien is dat wel mijn grootste geluk en kracht van het afgelopen jaar.

Wat is jouw #tiepiesgeluk? Gebruik deze # op Instagram, ik zo benieuwd wat jouw klein geluk is! Hoe sta jij in het leven?

2 Reacties

  1. 10 juni 2016 / 07:05

    Ik was het type die altijd zei “als dit of dat eerst gedaan/bereikt/opgelost is, dan komt het geluk” maar heel vaak ging het niet zoals ik wilde en was ik alleen maar teleurgesteld. Ik weet nu dat geluk in de kleine dingen zit en dat je ook verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

  2. 10 juni 2016 / 11:08

    Door de MS geniet ik ook veel meer en veel bewuster van de kleine dingen. Een geluk bij een ongeluk hé. Een aardbeientaartje eten of een fijn babbeltje doen met iemand kan mijn dag al helemaal goed maken.

Geef een reactie