Een kerstpakket, het begint al in de zomer…

Kerst. Zo zitten we in de zon te verbranden, zo hebben we dagen achter elkaar slecht weer. Het voelt aan als herfst. Dit gevoel doet mij beseffen dat we alweer op de helft van het jaar zitten.

Wat gaat het toch snel, de tijd! Denk jij al aan de winter? Of ben je meer een zomers type? Hoewel ik zelf meer iemand ben die fan is van de zomer, heeft de winter ook wel iets. Met name rond de kerstperiode. Iedereen gezellig bij elkaar, thuis met een kop warme chocomel. Cadeau’s geven. Kerstborrels. Iedereen wenst elkaar fijne dagen op het werk. Hopelijk krijgen we dit jaar wederom een kerstpakket. Dat is altijd weer een verrassing!

Kerstpakket

Aan mijn eerste herinnering van een kerstpakket koester ik warme gevoelens. Ik weet het nog zó goed. Ik was een klein meisje en mijn vader kwam thuis met, jawel, een kerstpakket.

Een hele grote doos. Zwaar. Ik kreeg ‘m niet van de grond! Als eerste mocht ik dan het pakket openmaken. Wat een eer! Allemaal lekkere dingen zitten in zo’n pakket.

‘Vreemde’ etenswaren. Of producten die je als klein meisje simpelweg nog niet mag hebben. Wijn bijvoorbeeld. Een snoepje of koekje daarentegen mag op iedere leeftijd wel. Zeker rondom kerstmis. Misschien was het leukste aan het kerstpakket de opvulling. Rotzooi maken, dat was leuk! Mijn moeder was waarschijnlijk iets minder in kerststemming door mij op dit moment…

Die blijheid van een klein meisje ervaar ik nog steeds als ik een kerstpakket krijg. Natuurlijk grotendeels door mijn nieuwsgierigheid. Wat zou er dit jaar inzitten? Anderzijds, de waardering die mijn werkgever naar mij, als zijn werknemer, daardoor laat zien. Kerstpakketten horen erbij‘, denk je als werkgever. Afschrijven op representatiekosten. Een bijna automatische zakelijke handeling.

Ik zie het minder als een zakelijke handeling. In feite schenk je een warm en blij gevoel. Kerstpakketten en goede doelen horen eveneens bij elkaar, dit warme gevoel van het kunnen geven. Dankbaarheid tonen.

 

De juiste keuze

Door de jaren heen zijn de pakketten enorm veranderd. Mens en milieu staan veel meer centraal. Kwaliteit in combinatie met het goede doel steunen is bijna niet meer weg te denken bij vele werkgevers. Neem jij deze kernwaarden mee in jouw keuze voor het juiste kerstpakket? Let bij je keuze op de juiste aanbieders, een voorbeeld van een leverancier die maatschappelijk verantwoord bezig is, is Kerstpakkettenplaza, waarbij je met iedere aankoop automatisch het goede doel steunt.

Een kerstpakket is er niet alleen voor die ene werknemer. Nee, vaak ook voor zijn of haar gezin. Familie. Vreemden. Een kerstpakket zorgt voor zoveel vreugde.

Herinneringen. Van koekjes pikken tot gezellig borrelen. Samenzijn. een klein groots gebaar. Kerst.

 

sponsored post

Geef een reactie