Zomer in je bol, de Kamado keramische BBQ

Eindelijk, het is bijna zomer! Een zomer waar we hopelijk kunnen gaan genieten van zon, vakantie, een hangmat, festivals en alles wat bij het ultieme gevoel van vrijheid hoort.

Althans, voor mij staat zomer gelijk aan het gevoel van vrijheid. Buiten leven in plaats van opgesloten zitten in huis. Met het buiten leven, gaan we ook vaker buiten koken. Denk jij hetzelfde als ik: buiten koken? Precies, het is tijd om te barbecueën!

 

barbecueën 2.0

Nu ben ik bijzonder geïnspireerd geraakt door vele kookboeken én daarnaast is deze lekkerbek verwend doordat zij meerdere gerechten mocht proeven, die voor mij zijn klaargemaakt , op de Big Green Egg. Ik wist niet wat ik proefde! Overheerlijk!

Dit wil ik thuis ook wel… Nu heb ik geen BGE centjes, maar ik ben me hierin eens gaan verdiepen en ik ben erachter gekomen dat er genoeg te koop is.

Via het net ontdekte ik voldoende alternatieven voor een dure keramische BBQ, oftewel een Kamado. Een Kamado is een manier van barbecueën, die zo veel lekkerder is dan de normale manier van barbecueën. De keramische techniek van de Kamado is in de Aziatische keuken al duizenden jaren bekend. Tegenwoordig, gelukkig maar, is deze manier van bereiden bij ons in Europa steeds populairder geworden!

Het zit wel goed met je verkooppraatjes (voor mijzelf), zul je wel denken. Nu, in de winkel sta ik al een poosje niet meer, maar ik meen het echt: deze barbecue zorgt voor zo veel meer smaak én sappige gerechten. Ik heb het tenslotte zelf mogen proeven. Des te meer redenen om mijzelf echt te overtuigen om tot aanschaf over te gaan. Hint. Knipoog. Ik ben bijna jarig.

Goed. Mijzelf heb ik bijna kunnen overtuigen tot aanschaf van een Kamado. Maar welke Kamado zal ik dan gaan aanschaffen? Wordt het de Monolith BBQ of ga ik toch voor de rakker The Bastard?

 

Keuzestress.. welke kamado gaat het worden?

Kies ik voor de optie om keramisch te gaan grillen? Of will, ehm, wil ik echt serieus buiten kunnen koken? Met The Bastard is deze optie gegarandeerd. Hier kun je naast grillen ook roken, slow cooking maaltijden bereiden en zelfs heerlijke pizza’s maken!

Ik zie onszelf al zitten. Lange, gezellige avonden. Genoeg gerechten om te ‘moeten’ uitproberen. Er is al een BBQ-app aangemaakt. Laat iedereen maar komen proeven hoe lekker deze manier van barbecueën is.

Heb ik je al verteld dat, voor de vrouwen onder ons, een Kamado er hartstikke leuk, maar toch stoer er uit ziet?! Geen logge barbecue om tegenaan te moeten kijken, maar echte eyecandy voor in tuin, balkon of terras. Zelfs mee naar de camping of een festival (afhankelijk van de gekozen grootte) zorgt ervoor dat je de show steelt.

Ik kan niet wachten om deze Kamado in huis te hebben. Geen gezucht en gesteun meer, omdat we weer eens niet weten wat we vanavond gaan eten. Gooi het op die Bastard en het is genieten!

Met een van deze premium sterren tover je binnen no time de lekkerste dingen op tafel. Ik zit al op hete kolen. wat vind jij het lekkerste van de barbecue? Fijne zomer!

sponsored post

 

Geef een reactie