interieurtrends_2019
interieur sponsored

De interieurtrends van het najaar 2019

Het is herfst! De zomer is maar wat snel voorbij gegaan, zelfs na onze laatste late ‘zomervakantie’ aan het eind van september. Mijn kriebels om er op uit te trekken zijn weg, nu is het tijd om het thuis weer knus te maken voor het najaar. Ieder jaar weer, rond eind september, begin oktober krijg ik te maken met andere kriebels: de interieurvlinders in mijn buik voor alle nieuwe woontrends en producten. 

Ik schaar dit onder mijn beroepsafwijking, want als voormalig interieurstyliste blijft oktober wat mij betreft nog steeds dé woonmaand. Een maand waarin wonen centraal staat. Één waarin we weer naar binnen gaan door het veelal koudere klimaat. Hierdoor hebben we tijd om ons interieur de aandacht te geven die het verdiend. Nieuwe trends en collecties worden getoond en er is zat interieur inspiratie om op te doen!

Interieurtrends najaar 2019

Bron: Brina Blum, Unsplash.com

Enkele interieurtrends voor de herfst/winter van 2019-2020 zijn: organische vormen, terug naar de natuur, tint op tint werken (ton sur ton) én we gaan niet alleen terug naar de natuur, maar ook naar vroeger. Om precies te zijn terug naar de roaring twenties. Deze laatste woontrend zien we vooral terug in een vleugje fluweel of velours, die voor een glamoureuze zachte touch zorgen. Gecombineerd met een vleugje goud en oelalaa, decadent genieten in je eigen interieur!

Creëer je eigen interieurtrend

Bovendien ‘mogen’ we de inmiddels alom vertrouwde ‘alles-kan-en-mag mentaliteit’-trend ook combineren. Nog steeds kan en mag er met alle plezier gecombineerd worden. Of je nu jouw botanische interieur combineert met elementen uit de roaring twenties… Het kan én mag. Vooral doen! Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te kiezen tussen je favoriete trends en het is juist die mengeling van uitgesproken keuzes, dat jouw interieur uiterst persoonlijk maakt. 

Spiced_Honey_Flexa_2019
Bron: Flexa.nl

Favoriete kleuren tijdens het najaar zijn okergeel (denk alsook eens aan de kleur Spiced Honey van Flexa), donker groen, donker paars, petrol, wijnrood en donkere bruintinten. Zorg ervoor dat dit wel uitgesproken kleuren zijn.

Beigetinten, in combinatie met bruintinten of pasteltinten, veelal oud roze en warm grijs, zien we in de woontrend “Terug naar de natuur”.

Ondergeschoven kindje: Raambekleding

Iets wat vaak over het hoofd gezien wordt, maar wat wel degelijk je interieur helemaal af maakt, is binnenzonwering. Een ontzettend belangrijke sfeermaker in je interieur. Raambekleding zorgt echt voor de finishing touch, zonder dat je er erg in hebt. Behalve dat je vaak ‘iets’ mist als je dan na het klussen in huis eindelijk op de bank zit. Tijd om hier verandering in te brengen!

Vind je het lastig om tot de juiste beslissing te komen welke raambekleding je nu in jouw interieur kunt toepassen? Ik bespreek hieronder mijn drie favoriete type zonweringen met jou.

Rolgordijnen_veneta

Rolgordijn
Terug van weggeweest zijn de rolgordijnen. Het voordeel van een rolgordijn is dat deze ontzettend makkelijk is om te bedienen. Daarnaast kun je spelen met licht en, afhankelijk van het type rolgordijn die je kiest, kun je het licht filteren. Rolgordijnen zijn gemakkelijk in onderhoud en passen perfect binnen vrijwel ieder budget. Persoonlijk vind ik dit een uitkomst als je nogal eens je interieur aanpast op de laatste trends… Voel jij je aangetrokken tot de woontrends waarin we terug naar de natuur gaan of tint op tint werken? Dan kan een rolgordijn jouw interieur helemaal afmaken!

Inbetweens_veneta


Inbetween
Mijn meest favoriete zonwering, (eigenlijk het hele jaar door) is toch wel een inbetween gordijn. De naam zegt het al: je kiest voor de sfeer van gordijnen, maar je hebt toch nog lichtval van buitenaf. Inbetweens zorgen niet alleen voor veel sfeer in huis, maar ook voor privacy in huis door hun medium transparante uiterlijk. Een inbetween gordijn is makkelijk te combineren met je andere (bestaande) raamdecoratie en past goed bij de interieurtrends “terug naar de natuur” en “ton sur ton”.

Gordijnen
Tot slot toch een klassieker binnen de zonwering: gordijnen. Gordijnen kunnen wat mij betreft altijd wel. Ze geven je interieur direct zo veel sfeer en warmte! Bij gordijnen denken we vaak aan overgordijnen, maar vergeet zeker vitrage, voile of de eerder besproken inbetweens niet. 

overgordijn_veneta

Zelf denk ik, dat ik dit najaar de trend “Roaring Twenties” terug laat komen in de woonkamer. Van die prachtige, nagenoeg lichtdichte velours overgordijnen in een pittige kleur okergeel. Past perfect bij onze petrol kleurige stoffen bank. Nu is het alleen nog zoeken naar goedkope gordijnen, want mijn keuze voor velours is altijd best wel pijnlijk voor de portemonnee.

Hopelijk zijn jullie een beetje geïnspireerd geraakt door de interieurtrends voor het komende najaar. Ga jij, net als ik, deze maand nog iets veranderen in huis? Investeer jij veel in de laatste interieurtrends? 

sponsored postGeef een reactie