interieur-tips
interieur sponsored

Toe aan een nieuw interieur? Ik geef je 6 tips voor dé ideale woonshopdag!

Inspiratie voor het interieur. Vaak begint het met een idee. Je bent je inrichting zat, of deze past niet (helemaal) meer bij je. Het zit je niet lekker, letterlijk als je op de bank ploft. Oei, deze is toch echt wel versleten, daar gaat de vering!

Van inspiratie naar realisatie, jouw nieuwe interieur begint hier

Tijd voor vervanging van het bankstel. Maar ja, als de bank vervangen gaat worden, dan mag de muur ook wel een ander kleurtje. Past de salontafel nog wel bij de nieuwe bank? Afijn, van het een komt het ander. Diverse woonbladen worden opengeslagen of je struint het internet af, op zoek naar inspiratie. Zo ben je waarschijnlijk ook op deze pagina beland, je wilt inspiratie voor een vernieuwde inrichting en waar je deze kunt vinden. Komt goed uit, laat mij jouw muze zijn!

Hieronder deel ik handige tips met je, voor een relaxte dag woonshoppen. Ben je eenmaal aan het eind van dit artikel, dan is het tijd om offline te gaan shoppen. Je bent helemaal goed voorbereid en klaar voor het nieuwe avontuur. Shoppen in woonwinkels is toch wel het allerleukste, zeker wanneer zij alles onder 1 dak hebben!

Het fijne van dit concept is dat je er niet alleen een ruime keuze aan meubelen treft, maar echt alles voor je huis en tuin! Eigenlijk voor alles voor ons levensgenieters, voor iedere levensfase. Daarnaast kun je er terecht bij diverse experts, die voor je klaarstaan om jouw woonwensen te vertalen in een prachtig interieurplan, het kan niet beter! Een beetje hulp komt altijd van pas. 

interieur-tips
Photo: Stocksnap by Andrew Branch

Insiders tips om het shoppen zo leuk mogelijk te maken

Het leuke is, dat ik dit beroep – interieurstyling – vele jaren heb mogen beoefenen. Hierdoor kan ik je handige tips geven om je dag shoppen voor het interieur zo optimaal te benutten!

  • Kies ervoor een winkel te bezoeken waar diverse woonstijlen worden aangeboden
  • Met een ruim assortiment aan meubelen. Zoals die bank, weet je nog? Die helemaal versleten is! Met een ruim aanbod aan bijvoorbeeld bankstellen, kom jij tot een perfecte, ergonomische match.

Het testen van bankstellen, is na het testen van bedden één van de leukste dingen om te doen. Mijn insiderstip is dan ook: draag instappers. We weten allemaal dat we niet alleen maar netjes op de bank zitten, maar dat we veelal hangen op een bank. Test deze eigenschap van het bankstel zeker in de winkel, het mag eventueel stiekem als je denkt dat niemand kijkt! Instappers kun je makkelijk aan en uit trekken, zodat je geen sporen achterlaat. 007 is er niets bij!

  • Ben je niet helemaal zeker of je inrichting wel een optimale opstelling heeft? Neem de afmetingen van, bijvoorbeeld de woonkamer, mee naar de winkel. Geef ook aan waar ramen en deuren zich bevinden. De aanwezige experts geven je uitstekende tips en verfrissende ideeën om je inrichting nog meer te optimaliseren. Vaak komen er tijdens een gesprek hele verfrissende oplossingen naar voren!
  • Bedenk voor het bezoek aan een woonwinkel welke kleuren of woonstijlen jij/jullie leuk vinden. Maak hier bijvoorbeeld een collage van, of een bord op Pinterest. Zo zie je in één oogopslag of de combinaties goed zijn, of dat er eventuele concessies gedaan moeten worden. Zo kom je niet voor verrassingen (lees: discussies middenin de winkel) te staan en kun je doelgerichter zoeken. Scheelt je weer tijd en energie, die je liever in het verfraaien van je interieur kunt stoppen. Komen jullie er echt niet uit? Vraag hulp bij de experts, ze denken graag met je mee!
  • Neem de tijd. Een interieur dat bij jou past moet groeien en is echt niet in één dag bij elkaar geshopt.
  • Deze tip is voor iedereen die nog weleens door wil slaan in het shoppen. Spreek een tijdsduur af. Handig als je met meerderen op pad bent, helemaal ideaal als je kinderen erbij wilt betrekken. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Vergeet geen beloning uit te delen, woonshoppen is hard werken! In de grotere woonwinkels is vaak een restaurant gevestigd, waar je heerlijk en niet al te duur kunt eten. Zo kun je mooi even pauze nemen van het harde werken óf je kunt de tijdsduur iets oprekken. Ssssst, deze laatste tip heb je niet van mij….

Met deze handige tips kan je dag woonshoppen niet meer stuk! Ik wens je heel veel plezier bij het uitzoeken van jouw nieuwe interieur! Ben jij opzoek naar een leuke woonwinkel? Dan krijg je deze bonustip van mij cadeau! Bezoek Morres Wonen in Hulst. Morres Wonen is al meer dan 100 jaar een begrip in Nederland, dit woonwarenhuis is dé inspiratieplek voor je complete huis. Je vindt hier meer dan 100 sterke merken, Zeeuwse gastvrijheid en gepassioneerde medewerkers. Met meer dan 40.000m2 keuze vind je bij Morres alles voor wonen en leven in en om je thuis.

sponsored post

Geef een reactie