lifestyle reizen

Hotspot | Hotel- Restaurant Vertes Feuilles

Vertes Feuilles
Foto’s via Vertes Feuilles.be

Ben jij, net als ik ook zo dol op hotspots ontdekken? Of denk je nu, huh wat heeft wifi ermee te maken? Of een vulkaan? Helemaal niets!

Hotspots zijn ge-wel-dig leuke plekken! Plekken die je gezien moet hebben. Die bijzonder, grappig, interessant, inspirerend zijn. Verassende ontdekkingen, daar kun jij me altijd mee op zoektocht nemen…

Vandaag deel ik een speciale spot met jullie, eentje die ik eigenlijk al veel eerder van plan was om met jullie te delen. Beter laat dan nooit! De hotspot van deze keer is namelijk
hotel-restaurant Vertes Feuilles in Saint-Sauveur, België.

logo Vertes Feuilles
Foto’s via Vertes Feuilles.be

Chambre d’hôtes Vertes Feuilles

Ik heb het er al zo vaak over gehad, de antiekmarkt in Lille. Nooit blader ik de Kampioen (je weet wel, dat blad van de ANWB) door, maar prompt die dag, wel. Ja hoor, weer een artikel over Lille. Nu moet het er toch maar eens van komen! Dus vorig jaar, redelijk lastminute hebben we besloten om naar Lille te gaan.

Gezien mijn conditie bedacht ik me dat het wel handig kan zijn om ergens een nacht te blijven slapen. Weet ik veel dat in heel Lille en omstreken geen hotel of Bed & Breakfast meer beschikbaar is!

Tip: mocht jij plannen hebben om dit jaar naar de antiekmarkt in Lille te gaan en wil je ergens overnachten? Reserveer dan op tijd!

Wij zoeken op internet… Dat heeft wat uurtjes gekost. Gelukkig, via Hotelspecials, nog één accommodatie beschikbaar: Vertes Feuilles. Ongeveer vijfenveertig minuten rijden vanaf Lille. Dat is op zich nog goed te doen, boeken dus!

De foto’s op de site zagen er al verassend uit..Nu, in het echt is het er nog veel mooier! Vertes Feuilles, we komen er aan!

Wat een verassing! Alleen al de reis door het gebied, om naar plek van bestemming te geraken. Wat is dit een prachtig stuk, de Vlaamse Ardennen, van België! Zo dichtbij en al helemaal het vakantiegevoel!

Onze navigatie heeft ons weer keurig de juiste weg gewezen, eenmaal op plek van bestemming staan we te knipperen met onze ogen. We moesten onszelf eventjes in de arm knijpen. Wat een idyllische locatie! Er is zelfs een privé parking om de auto neer te zetten.

Al diep onder de indruk zoeken we naar iemand waar we ons kunnen melden. We hoeven niet lang te zoeken, we worden al opgewacht door onze gastvrouw. Opeens zijn we in een fraai ingericht restaurant beland. Wat ziet dit er formidabel uit!

Vertes Feuilles
Foto’s via Vertes Feuilles.be
Restaurant Vertes Feuilles
Foto’s via Vertes Feuilles.be

Mooiste logement ooit

Wat overkomt ons nu toch?! Het complex is opgebouwd uit meerdere gerenoveerde hoeves, daterend uit 1850. Vol verwachting vervolgen we onze weg naar de kamer, ook die is even indrukwekkend als het restaurant. Een mooi aangelegde tuin, met jacuzzi (!) voor de gasten. Een ontbijtruimte in een aparte hoeve. In deze hoeve staat ook een koelkast tot de beschikking van de gasten. Hierin staan speciale bieren, zelfgemaakte sappen en nog veel meer. “Awel hè, voor als d’nn gasten trek hebben in een aperitiefske.” Hoe bijzonder is dit?!

Awel hè, voor als d’nn gasten trek hebben in een aperitiefske

Goed, dat is de tussenstop – door naar de kamer! De kamer die wij tot onze beschikking hadden is heel basic ingericht. Dit viel ons eigenlijk een beetje tegen, gezien het contrast van de luxe uitstraling van de omgeving en het restaurant. Maar goed, met basic is niks mis mee.

De nachtrust, overigens, die moet echt even benoemd worden: wat een stilte! Als echte stadsmensen heel bijzonder om dit mee te mogen maken! Onwennig in het begin, maar wat heerlijk. Hier kun je echt volledig ontspannen! Zoals omschreven staat op de site van Vertes Feuilles: je wordt wakker gemaakt door de haan. Dat klopt! Dat is lang geleden dat ik een analoge haan gehoord heb!

het etablissement

Het verhaal van ons diner in het bijbehorende restaurant is best wel apart te noemen. We zijn een ervaring rijker! Wat een belevenis voor ons, het gewone klootjesvolk.

Restaurant Vertes Feuilles
Foto’s via Vertes Feuilles.be

We waren zo moe van het slenteren in Lille die dag en we werden zo warm onthaald door onze gastvrouw en gastheer dan we een soort van ontsteld waren. We kregen een korte uitleg over hun verhaal, het bedrijf en de vraag of we die avond een hapje in hun restaurant wilden eten.

We hadden eigenlijk geen puf meer om verder te gaan zoeken, dus gingen we gretig op dit aanbod in. Ons op dat moment niet realiserend dat we in een exclusief restaurant zijn beland, met hoogwaardige ingrediënten en een zeer gepassioneerde chef!

Drie gangen verder stonden we met een volle maag nog meer versteld van dit pareltje in België. De chef-kok werkt uitsluitend met ingrediënten uit de lokale omgeving, dat proef je! De kwaliteit straalt aan ieder facet van dit restaurant af. Het is niet te omschrijven hoe geweldig het hier is!

Restaurant Vertes Feuilles
Foto’s via Vertes Feuilles.be

Doordat het restaurant kleinschalig is opgesteld en de keuken centraal in de ruimte ligt, heb je directe verbinding met de chef-kok. Je kunt precies volgen hoe jouw gerecht gemaakt wordt. Subliem!

Mocht je er niet voor kiezen om te dineren in het restaurant? Dan weet je de volgende ochtend niet wat je meemaakt tijdens het ontbijt. Zelfgebakken brood, huisgemaakte confituren met fruit uit eigen tuin, verse fruitsappen… Zelf van een gebakken ei maakt de chef nog iets bijzonders!

tot slot

Al met al zijn we erg onder de indruk van deze geweldige plek en kunnen we niets anders dan Pascal en zijn vrouw overladen met complimenten. Zij weten hun passie, kwaliteit en creativiteit goed weer te geven in hun bedrijf. Wij zijn ontzettend blij dat wij deze ervaring met deze connaisseurs van het leven hebben mogen meemaken en willen ze bedanken voor hun geweldige gastvrijheid.

Wij hebben op en top genoten en komen hier beslist nog een keer, de Vlaamse Ardennen moeten nog ontdekt worden! Vertes Feuilles, een paradijs op steenworp afstand..

Vertes Feuilles
Avenue Des Hauts 18
7912 Saint- Sauveur
www.vertes-feuilles.be
info@vertes-feuilles.be

Bekijk een korte intro over Verts Feuilles op mijn Facebook pagina!

Geef een reactie