Hotspot | Curry & Co. in Dresden, Duitsland

Curryworst

Dresden

Wat doe je als je minder dan vierentwintig uur te besteden hebt in een voor jouw onbekende stad? Precies, snel de toeristentrekkers van deze stad bezoeken! Zo ook mijn korte verrassingstrip naar Dresden! Wat een te gekke stad is dit zeg! Mocht jij nou niet verrast worden door deze citytrip, maar ga je er gericht naar toe dan geef ik je een tip mee: lees je in over de geschiedenis van deze stad.

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen en is gevestigd aan de rivier de Elbe. Deze stad heeft heel wat te kampen gehad. Het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog was wel het ergste. Door dit bombardement zijn er vele slachtoffers gevallen en is er veel verwoest. Er bleef weinig van het oorspronkelijke Dresden over. Na de hereniging in Duitsland is er gestart met wederopbouw van die oorspronkelijke, barokke bouwstijl. Een groot deel van de gebouwen in deze stad lijken oud, terwijl ze vrij nieuw zijn. Dat is ontzettend knap!

Deze stad heeft enkele prachtige monumenten, de architectuur is fantastisch! Daarnaast een kleine voetnoot: al deze bezienswaardigheden zijn goed te voet bereikbaar. In de Altstadt, het oudste en zelfs keizerlijke deel van de stad, vind je onder andere bezienswaardigheden als Brühlsche TerrasseKunstacademieFrauenkirche. In de Neustadt (rechteroever) is een wandeling over de Königstraße een tip als je van barokke gevels houdt. Deze straat bereik je zodra je de Augustusbrücke over bent gestoken vanuit de Altstadt. Daarnaast vind je in de Neustadt genoeg hotels, te gekke restaurantjes en cafés. Museumliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Dresden

Curry & Co.

Afijn, al dat slenteren maakt de mens hongerig. En wat doe je als je in Duitsland bent? Juist! Je besteld een bier(tje) of een curryworst. Hier bij Curry en Co. vind je de smakelijkste curryworsten (geen bier). Alleen voor deze curryworst maak je een ritje naar Dresden!

Je plaatst jouw bestelling vooraan in de winkel, maar heb geduld. Het is hier druk! Waar het rumoerig is, kun je over het algemeen goed eten. Dus ja, toon je geduld en ga in die rij staan. Het is het waard!

De inrichting van Curry & Co. is een inrichting die bij mij direct in de smaak valt. Basic, met te gekke combinaties. Zie je dat gat in de tafels? Hier is over nagedacht: je kunt je puntzak patat hierin kwijt. Superhandig! Trouwens, naast de curryworsten hebben zo ook aan de vegan liefhebbers onder ons gedacht. Win-win!

Kies je het Economy Menu dan krijg je voor € 4,30 een overheerlijke curryworst met de beste frietjes ooit geserveerd. Er gaan hier bepaalde kruiden overheen… Zo lekker! Maak het geheel af met een authentiek Fritz-Kola en geniet van deze Duitse speisen.

CurryenCo

niet iedereen wil betrapt worden met een worst in z’n mond… 😉

Keuken Curry&co

Curryworst

Okee, ik geef toe – dit adres is totaal niet MS dieet geschikt. Soms ben ik gewoon heel zwak en kan ik dit soort dingen niet weerstaan. Sorry! Ik ben gewoon zo niet perfect en ik weet dat het schadelijk is voor mijn lijf.

Het heeft mijn citytrip in ieder geval helemaal afgemaakt. Een curryworst eten hoort toch wel bij mijn ‘ik ben in Duitsland geweest‘ – gevoel. Voel je vrij om op deze actie commentaar te geven, het is nu eenmaal gebeurd en ik ga hier niet over liegen. Volg jij nu geen dieet en ben je in Dresden? Zoek dan Curry & Co. zeker op! Het is het waard!

Curry & Co. | Neustadt
Louisenstraße 62
01099 Dresden

1 Reactie

Geef een reactie