Nekband koelproduct
lifestyle Multiple Sclerose sponsored

Getest | MS en.. Koelproducten van Yupika

-De producten in dit artikel heb ik gekregen-

Een artikel schrijven over iets waar je heel enthousiast bent. Eitje. Toch? Ja en nee. Ik wil jullie met mijn artikelen vermaken. Maar informeren speelt ook een hele grote rol! Daarom hoop ik in dit artikel dat mijn enthousiasme niet overheerst, want jongens: ik ben zo blij dat ik deze producten mag testen! Ze maken mijn leven zo veel gemakkelijker tijdens de tropische dagen in ons kikkerlandje.

Koelproducten

Waar heb je het dan in hemelsnaam over? Is het tijdens de warmte naar je bol met witte vlekken gestegen? Precies hier heb ik het over!

Zomer. In Nederland. Zon. Vakantie. Dertig graden. Of zelfs meer op de thermometer. De innerlijke thermometer die bij ons MSsers niet meer zo goed werkt. De hypothalamus heeft de taak om de lichaamstemperatuur te regelen. Deze stuurt signalen naar het lichaam om te gaan zweten als we het te warm krijgen, of dat er kippenvel ontstaat op het moment dat we het koud krijgen. Bij warme temperaturen kunnen onze zenuwen de signalen minder goed van en naar onze hersenen sturen. Met het gevolg dat we onwel kunnen worden van warmte. We krijgen er dus letterlijk de zenuwen van, ook wel warmte intolerantie genoemd.

Afijn. We gaan verder. Ook bij mensen die (buiten) zwaar werk moeten doen, kan de hitte voor problemen zorgen. Of wat denk je bij oudere mensen? Sporters? De innerlijke thermometer zal bij hun wellicht net zo hard stijgen als bij ons. Het is soms te heet!

Koelproducten zijn vooral bekend voor onze huisdieren, honden en katten. Natuurlijk kun je hun ice pacs lenen, maar dat is niet helemaal eerlijk, vind je niet? Terug naar ons mensen. Naar mij. Een persoon met MS.

Zodra mijn lichaamstemperatuur stijgt, nemen mijn klachten toe. Ik krijg veel minder gedaan, eigenlijk niets. Ik kan niet goed bewegen, krijg meer last van tintelende ledematen en ga zo maar door.

Wist deze newbie met MS toch niet dat hier iets aan gedaan kan worden! Door middel van het gebruik van koelproducten kun je de symptomen verlichten. Resultaat na diverse testen: ik voel mij veel prettiger wanneer ik deze producten gebruik!

Test

Ik mocht diverse instapvarianten van koelproducten testen. Nu, als deze al zo goed werken, hoe goed zijn de gespecialiseerde koelproducten wel niet?!

Nekband

nekkoeler MikiNeckband, type Miki

De nekband is subtiel in gebruik. Het enige wat mensen op viel is dat het een beetje raar is om met een stropdas te lopen terwijl het meer dan dertig graden is. Dat over mijn ijdele ik. Heeft het dragen van de nekband mij geholpen? Ja!

Bij heet weer draag ik dit wanneer ik naar de stad ga, boodschapjes moet doen of wanneer ik op visite ga. Of bij het salsa dansen. 🙂

Het helpt me mijn lichaamstemperatuur te reguleren, waardoor mijn klachten afnemen doordat deze door de warmte is toegenomen. De nekband geeft me zoveel bewegingsvrijheid terug!

Wrist wrap

polsbandjesWrist Wrap, type Sesi

Geen zweetbandjes, maar koelbandjes! Ook deze doen hun werking perfect. Je kunt er niet echt lekker je voorhoofd mee afvegen, maar ook deze helpen enorm om je lichaamstemperatuur te reguleren. Ik gebruik ze het liefst in combinatie met de nekband, voor een optimaal resultaat. Op het heetst van de dag is deze combinatie een echte aanrader!

Ik heb deze bandjes getest bij normaal gebruik, tijdens mijn powernap in mijn hangmat én bij de fysio fitness. Ik slaap beter en met de fitness kan ik me tijdens extreem warm weer me alsnog aan mijn originele trainingsschema houden. Zonder bandjes lukt dit absoluut niet.

Selfie helm

koelpad helm

crowncoolerHelm Crown Cooler, type EskA

Wat een gek rond ding, was mijn eerste reactie toen ik de verpakking open maakte. Wat moet ik hier nu mee? Een split second later begreep ik het. Had ik ff last van de warmte…

Deze cooler stop je in je pet of helm! Of het nu een helm is die je voor je werk gebruikt, of op de motor (scooter), dit is de oplossing voor een verhitte hersenpan!

Geen zorgen, je krijgt er geen brainfreeze van. Dat was namelijk mijn eerste gedachte. Het geeft, net als de andere producten, een gelijkmatig en langdurige verkoeling.

Ik heb deze getest op de motor, wat een verademing! Hierdoor kan ik langer meerijden en meer genieten van de rit, zonder weg te smelten. Trouwens, in een normale pet past deze ook. Een poosje terug postte ik deze foto op Instagram. Ik had niet alleen een bad hair day. Ik ging op stap met de hitte. Ideaal als je niet wilt dat mensen je koelproducten zien!

koelvest

koelproducten
Ultra light Cooling Vest, type Nanuq

Mijn lifesaver! Zowel op de motor als thuis. Ik heb een redelijk warm zomerjack. Zonder ventilatie. Met twintig graden goed te doen, maar vanaf de twintig graden niet. Om toch af en toe mee te kunnen rijden, is dit een geweldige uitkomst.

Het jack zorgt er niet alleen voor dat ik er niet uit ga zien als een gekookte kreeft, maar helpt me mijn klachten onder controle te houden zodat ik toch kan doen wat ik leuk vind. En redelijk normaal kan leven.

Daarnaast gebruik ik ‘m in huis of op balkon, als ik mijn vitamine D wil op doen. Ja, ik zon. Vroeger vond ik het heerlijk om in de zon te liggen. Voordat ik het bestaan van deze producten wist ik niet meer wat zonnen was. En nu? Nu weer wel! Even m’n vest aantrekken, in de hangmat kruipen en zonnen maar!

Gebruik van de koelproducten

Koelvest

Het gebruik is heel makkelijk. Je laat de wasbak vollopen met koud water. Daarna leg je hier je product in. Deze dompel je onder. Laat je koelproduct 1-2 minuten in het water liggen. Zachtjes het overtollige water uitknijpen, afdrogen en om je heen wikkelen. Het optimale behaalde resultaat van de producten duurt ongeveer één tot twee uur. Afhankelijk van je inspanningen en of je er mee in de volle zon zit of niet.

Met sporten doe ik er ongeveer vijfenveertig minuten mee, dan merk ik dat de verkoeling afneemt. Op de motor hebben we meestal een koelbox mee voor ons drinken. Tijdens onze rustmomenten haal ik het drinken er uit en stop ik de koelproducten erin om te chillen bij het koelelement. Als we dan weer verder gaan, haal ik ze er weer uit en kan ik er weer even tegen!

Deze Inuteq-H2O verdampingskoelproducten zijn licht in gewicht en eenvoudig (opnieuw) te activeren. De hoeveelheid luchtstroom op het lichaam bepaald het koelend effect en de duur van de koeling. Bij extreem warme omgevingen en waar de gebruiker verplicht beschermende kleding moet dragen wordt de Inuteq-Pac producten geadviseerd.

Verdere producteigenschappen:
– 100% nylon
– unieke Inuteq-H2O superabsorbmerend koelmateriaal met antibacteriële behandeling
– licht in gewicht
– makkelijk in gebruik
– machine wasbaar tot 40 graden
– niet giftig en duurzaam
– creëert tot 15 graden verkoeling ten opzichte van de omgevingstemperatuur
– biedt maximaal 2 tot 8 uur verkoeling, afhankelijk van de temperatuur/luchtstroom/luchtvochtigheid

Nekband koelproduct

Eindresultaat

Goed, een heel verhaal hè? Nu wil je natuurlijk van me weten of het de moeite waard is om minstens één van deze producten in huis te halen?

JA!

Gewoon doen. Het maakt je leven zo veel makkelijker. Je wilt toch kunnen genieten van de zomer? Bereid je nu alvast voor, er komen vast nog heel veel warme dagen aan. Waarom zou je het jezelf niet makkelijker maken?

Yupika.nl, bedankt dat ik deze producten mocht testen! Jullie hebben een supersnelle verzending en een hele fijne klantenservice.

Psst, ik heb nog iets voor jullie…

!!! Hoe geweldig is dit?!!! Speciaal voor de lezers van tiepiesnicole.nl mag ik een kortingscode aanbieden bij een bestelling op yupika.nl 

O.v.v. de code ‘koelezomer2018’ krijg je tot december 2018,
10% korting op je geplaatste bestelling.

Deze code kun je bij bestelling ingeven bij KORTINGSCODES en op COUPON GEBRUIKEN drukken, de korting wordt dan in de prijs berekend. Is dit even mooi meegenomen!* Heb jij je al goed kunnen voorbereiden op de zomer en/of vakantie?

*De kortingscode is niet meer geldig.

4 thoughts on “Getest | MS en.. Koelproducten van Yupika”

  1. Hoi Nicole! Ik had je bericht een paar weken terug al gelezen toen ik aan het oriënteren was voor een koelvest. Bedankt voor je informatieve artikel. Vandaag heb ik mijn test met koelvesten afgerond en heb ik daarvan de resultaten op msweb.nl gezet. Misschien ben jij daar ook wel lid. Anyway, je kunt de geteste koelvesten hier vinden; https://www.msweb.nl/forum/showthread.php?t=39453
    Ben benieuwd of jij ook al eens andere koelvesten hebt getest dan die ene van Inuteq.

      1. Fijn Nicole! Heel veel plezier van je koelvest. Ik heb er ook eentje getest van Inuteq maar heb er eentje gevonden die (voor mij) toch beter koelde.

Geef een reactie