Dromen mag.. Mijn droomhuis!

Psychologie magazine

Een tijdje geleden heb ik een  Psychologie magazine aangeschaft vanwege een interessant artikel over FOMO. Bij dit magazine zat ook een werkboekje, met de titel “rust in je hoofd“. Met hierin inzichtgevende denk- en schrijfopdrachten.

Ik kan wel wat rust in mijn hoofd gebruiken! In dit boekje kwam onder andere de opdracht naar voren hoe je perfecte leven er uit zou zien als je onbegrensde mogelijkheden zou hebben.

Nou, hier heb ik wel even flink over na moeten denken zeg.. Eigenlijk durfde ik niet zo goed deze droom werkelijk te maken, door deze op papier te zetten. Want zodra het visueel wordt, is het toch wel opeens heel tastbaar.. Durf ik nog wel te dromen?

Dromen, vooral blijven doen!

Vandaag is het tijd, als interieurliefhebber en connaisseur van alles wat mooi is, om na te denken over mijn ideale droomhuis. En dit definitief te omschrijven op digitaal papier.

Ik kan je vertellen: hieromtrent heb ik nog wel wat wensen in!

Mijn ideale huis mag niet te modern zijn. Mijn droomhuis zou de looks hebben van een grachtenpand. Dit soort panden geven aan mij een soort instantthuis-gevoel.

Aan de achterkant van mijn grachtenpand is een ruime uitbouw gemaakt, waarin een semi-pro keuken in is gezet. Met veel te veel van die glimmende apparaten, je weet wel, die je eigenlijk bijna nooit gebruikt.. Ik ben nu toch eenmaal een kookliefhebber, dus ik wil gewoon een luxe keuken hebben – hier zal ik veel tijd gaan doorbrengen!

In deze keuken zitten heel veel ramen. Er is heel veel licht. In mijn huidige huis heb ik niet veel licht, dat stemt mij soms zo ontzettend somber! Maar in mijn droomhuis heb ik grote ramen en lichtkoepels van VELUX. Deze lichtkoepels zorgen voor extreem veel licht van bovenaf.

VELUX

Mijn favoriete droomkeuken..

Door al dit geweldige daglicht kan ik mijn hobby weer gaan uitoefenen.. Ik kan me gaan storten op food photography! Drie dingen die ik leuk vind om te doen: koken, fotograferen enne.. opeten! Wie weet word ik hier nog wel een professional in! Overigens: in eten ben ik al een pro. 😉

Uiteraard biedt de keuken uitzicht op een tuin, welke ik in ieder geval nooit hoef te onderhouden – ik heb helaas nu eenmaal geen groene vingers. Daar heb ik dan een mannetje (of vrouwtje) voor, maar de tuin blijft wonderbaarlijk altijd mooi. Ieder seizoen. Kan ik eindelijk mijn Fermob stoelen kwijt, die we vorige zomer ‘gevonden’ hebben op de rommelmarkt in Lille!

Er zou een lift aanwezig zijn. Een echte Parijse ieniemiene lift, net breed genoeg voor een rolstoel. Ja, zelfs hier hou ik rekening mee in mijn dromen.

Dan zou ik eindelijk een boven hebben, met een studeer-/blog-/DIY-kamer. Hoef ik nooit meer alles op te ruimen en kan ik mijn rotzooi laten staan! Een riante badkamer met regendouche, bad en sauna. Een logeerkamer. Of twee. Want jullie mogen allemaal blijven slapen. Zucht.

Een Master Bedroom op de bovenste verdieping met een schuin dak. In dit schuine dak zit dan een soort van lichtstraat van VELUX. Zo kan ik ‘s avonds voor het slapen gaan naar de sterren kijken en ‘s ochtends wakker worden met de eerste zonnestralen. Heerlijk lijkt me dat!

dromen VELUX

Al 75 jaar slapen onder de sterren dankzij firma VELUX

O, hoe kan ik dit vergeten! Ik wil een walk-in-closet ! Altijd al een geordende kast willen hebben, waar mijn kleding niet driedubbel over één kledinghanger heen hangt. Kan ik iedere dag ‘aaaah‘ uitroepen van geluk. 😉

Over de inrichting zelf ben ik nog niet echt uit, doordat ik veel met interieur te maken heb, zie ik zo veel leuke dingen! Ik ben nogal van de afwisseling zeg maar..

Wat ik wel weet is dat er in mijn droomhuis gebruik gemaakt moet worden van robuuste materialen. Hout, steen, beton, metaal – dat soort materialen.
Misschien ken je de VT Wonen- look wel? Deze sfeer past toch wel het beste bij me.

Ach, gelukkig kunnen we blijven dromen.. Ik herinner me dat ik mijn visionboard nog niet heb gemaakt voor dit jaar – tijd om hier het een en ander aan toe te voegen! 😉

Zou jij ook wel naar de sterren willen kijken voor het slapengaan?

sponsored post

5 Reacties

 1. 23 maart 2016 / 06:07

  Klinkt als een heerlijk huis. En dromen is juist goed ondanks dat het soms eng is:)

  • 25 maart 2016 / 12:09

   Nog ‘enger’ is als je dromen werkelijkheid worden.. Dat kan pas vreemd zijn!

 2. Annemiek
  23 maart 2016 / 07:17

  Het klinkt als een geweldig huis. Vooral dat licht in de keuken met die koepels lijkt me heerlijk!
  Ik vind een keuken het gezelligste deel van een huis.
  Ik kom logeren!
  Tante

Geef een reactie