Doneer | Eelco fights against MS, help hem aan een HSCT behandeling!

Als jullie mij al wat langer kennen dan vandaag dan weten jullie dat ik niet graag om hulp vraag. Wellicht een kenmerk van velen met mij die MS hebben? 😉

In de therapiegroep is het onderwerp ‘om hulp vragen’ altijd een heftig onderwerp. Aard van het beestje of niet, vandaag ga ik toch om hulp vragen. Jullie hulp. Niet voor mijzelf, maar voor mijn collega. Of althans, hij was mijn collega toen ik nog werkte.

Hulp voor Eelco

Eelco is 48 jaar jong, geboren in Delft en opgegroeid met zijn jongere broer Wietze in Zoetermeer. Sinds de zomer van 2003 zijn Eelco en Ciska een setje, een samengesteld gezin. Eelco heeft een zoon Randy (19 jaar ) en Ciska heeft 2 zonen Dylan (20 jaar) en Wesley (17 jaar).

Eelco en Ciska op avontuur

Diagnose MS

De zomer van 2004 is het eerste moment waarop wij als samengesteld gezin op vakantie gingen naar Frankrijk. Heerlijk in een stacaravan op 2 verschillende campings en ter afsluiting van de vakantie 2 dagen Disneyland Parijs.

Wat een super vakantie had moeten worden is uiteindelijk geëindigd in een nachtmerrie. Tijdens de vakantie kreeg ik steeds meer klachten, ik struikelde, kreeg steeds minder kracht in mijn handen en langzaam viel de hele rechterkant van mijn lichaam uit. Buurtjes op de camping maakten zich zorgen en gaven het advies een dokter te bezoeken, maar nee, ik wilde perse naar de dokter in Nederland. Achteraf gezien is dit de juiste keuze geweest.

De reis naar huis heeft nog nooit zo lang geduurd. Uiteindelijk terug in Nederland naar de huisarts en opname in het ziekenhuis volgde. Al na een paar dagen was het duidelijk, ik heb Multiple Sclerose. Na een prednisonkuur en 2 weken ziekenhuisopname knapte ik goed op. Op wat kleine restklachten na doet mijn lichaam het weer. Daarna volgen moeilijke jaren van achteruitgang, in 2009 beland ik in een rolstoel.

MS-treatment

Hoe ga ik hiermee om?

Heftig allemaal, maar laat ik me klein krijgen door de ziekte? Op een paar momenten na, NEE zeker niet. Altijd maar weer die glimlach op mijn gezicht, altijd in voor een grapje (soms tot vervelends toe volgens de kinderen), mijn zelfspot en mijn positieve instelling houden mij op de been. Natuurlijk heb ik mijn downs, maar mijn positieve instelling heeft ervoor gezorgd dat er ondanks mijn beperkingen ook veel plaats is voor lol en liefde in ons leven.

En nu?

Toekomst EelcoToch, na jaren van redelijke stabiliteit, merken wij dat Eelco weer langzaam verder achteruit gaat. Het lopen wat hij nog kan wordt minder, maar nu gaan ook zijn handen achteruit, is sneller vermoeid en zijn stabiliteit wordt ook minder. Inmiddels zit Eelco in de secundaire progressieve vorm van MS (SPMS), hier is binnen Nederland geen behandeling meer voor.

Er is nog maar 1 kans voor Eelco om de MS te stoppen en dat is de HSCT behandeling. HSCT heeft als doel om de verdere progressie van MS te stoppen, alle verbeteringen die nog optreden zijn een kadootje.

We gaan een spannende tijd tegemoet, zal het ons gaan lukken om het geld bij elkaar te krijgen zodat Eelco zo snel mogelijk naar Mexico kan voor de behandeling? Net als altijd zijn wij ook nu positief ingesteld dus ….

TIJD VOOR ACTIE! Eelco moet naar Mexico om de MS te stoppen. Doneer, deel dit artikel op al je social media kanalen en help ons genoeg geld in te zamelen voor de behandeling.

De HSCT behandeling kost veel geld. Samen met de reiskosten, eventuele ziekenhuiskosten en de kosten voor nazorg (5 infusen in een ziekenhuis in Londen) worden de kosten geschat op
€ 70.000,-
. Met deze stichting willen we proberen zo veel mogelijk geld voor Eelco in te zamelen. Wil jij Eelco helpen? Elke euro telt!

We zijn jou erg dankbaar voor je hulp! Wil je ook doneren? Schrijf een bedrag over naar bankrekening NL90ABNA0246880430 ten name van Stichting Eelco fights against MS.

Geef een reactie