Viking event
inspiratie lifestyle

DIY-en tijdens het Viking event

Hoe leuk! Een uitnodiging valt in mijn digitale mailbox. Mijn eerste bloggersevent is een feit. Ik vind deze uitnodiging van Viking een hele eer en vol gezonde spanning reis ik af naar Amsterdam.

Het event waarbij ik aanwezig mocht zijn is georganiseerd door Viking, een onderdeel van één van de grootste distributeurs van kantoorartikelen. Grote kans dat jij werkt met hun kantoorartikelen! Het bedrijf bestaat al sinds 1960, waardoor het meer dan 50 jaar ervaring heeft in het aanbieden van hoogwaardige producten. Tegelijkertijd hoort bij het leveren van hoogwaardige producten een uitstekende service.

Behalve kantoorartikelen heeft Viking nu ook een ruim assortiment aan knutselbenodigdheden. Knippen, plakken, scheuren… Je kunt je creativiteit er flink op los laten!

Laten we afgelopen weekend juist creatief aan de slag zijn gegaan. We mochten maar liefst drie workshops volgen. Dit is hartstikke tof, want ik hou er ontzettend van om te DIY-en. Toch schiet DIY-en er vaak bij in. Erg jammer, je zult misschien wel denken: “Dat is raar, ze heeft vast tijd genoeg, zo zonder werk.

Helaas, het hebben van een chronische ziekte in combinatie met het hooghouden van heel veel ballen (de dingen die je allemaal moet en wilt doen) en een Guus, vergt veel tijd. En energie. Juist dan schieten er hobby’s bij in, of kies je voor gemak en ga je lezen of een serie kijken. Afgelopen zaterdag heb ik gemerkt dat ik energie krijg van creatief bezig zijn. Echt met je handen bezig zijn. Een heerlijke belevenis was dit en een “o, dit gaan we vaker doen” gevoel is ontstaan. Wat gaan we dan vaker doen?

Workshop 1 : Fotografie

De eerste workshop begint met het visuele plaatje, een workshop over fotografie. De basiskennis over fotografie wordt gedeeld, tips en trucs komen voorbij, in een zucht en een piep is de workshop voorbijgevlogen. Vele onderwerpen worden besproken: belichting, compositie, kleurgebruik, ondergrond en hoe je het beste flatlays kunt maken. Lucie geeft echt duidelijke uitleg en spoort mij weer aan om te gaan fotograferen. Duidelijk is dat ik nog heel veel moet gaan oefenen… al mijn kennis is naar de achtergrond verdwenen, laat staan het gevoel om de perfecte foto te maken. Komt goed uit, want ik hou wel van een uitdaging nu mijn studie is afgelopen!

Na de workshop staat er een heerlijke lunch voor ons klaar. We hebben de keuze uit sandwiches, wraps en salades. Doe mij deze salades thuis ook eens… Ik kon niet zo goed kiezen, dus heb van alle drie de salades geproeft. Ik voel een nieuw recept aankomen! Verse vruchtensappen of water (met een smaakje) maken het geheel af. Wat een verwennerij!

Workshop 2 tijdens het Viking event: Kalligraferen

Processed with VSCO with hb1 preset

Na de lunch volgt er een workshop over kalligrafie. Mijn ergste nachtmerrie komt uit. Als kind was ik hier zo niet goed in. Kroontjespen, inkt en linkshandig… Vroeger was dit geen goede combinatie. Ik zag het alweer helemaal voor me, een besmeurde hand en inktvlekken op papier. Dit viel hartstikke mee!

Processed with VSCO with hb1 preset

Met een ietwat trillende hand, geen idee waar deze vandaan kwam, ging ik ijverig aan de slag. De letters overtrekken gaat goed, hierna mochten we woorden schrijven. Gelukkig eerst vergezeld met een voorbeeld. De volgende stap daarna was het maken van onze eigen teksten.

Zodra ik aan mijn eigen tekst begon, merkte ik dat ik nog heel wat moet oefenen. Ten eerste heb ik geen vaste hand (meer) en ten tweede schieten mijn letters alle kanten op. Misschien dat ik toch nog te krampachtig bezig ben, om maar geen vlekken te krijgen? Wie zal het zeggen… Hoe dan ook, ik ga vaker een kroontjespen oppakken. Tijdens de workshop merkte ik dat ik in een heerlijke zen-bubbel terecht kwam. Echt even mindful bezig zijn. Ik kan het je aanraden om hetzelfde te doen!

Workshop 3: Houtbranden

Processed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with hb1 preset

Na een korte pauze volgde workshop nummer drie, houtbranden. Mijn nieuwe favoriet! Ik ben erg blij dat ik deze vorm van DIY-en ontdekt hebt. Ook hier ben ik geen natuurtalent in, je weet wel – dat bibberhandje, maar jeetje wat vind ik dit leuk om te doen! Het was een uitdaging om de toch al hete brander vast te houden, maar het is me gelukt. De gravering in het doosje is gemaakt en hoe langer ik ermee bezig was, hoe meer gevoel ik bij kreeg. En de geur van verbrand hout… Heerlijk!

Pas op het eind van de dag, na het volgen van alle workshops van Viking, besefte ik hoe weinig ik echt met mijn handen bezig ben. Juist iets waar ik vroeger zo dol op was. En het is zo heerlijk om echt je hoofd even leeg te kunnen maken. Over niets na te denken, niet over je planning, over je energieniveau, je pijntjes of het uitlaten van de hond… Alle gedachten zijn er even niet meer. Hierdoor kreeg ik juist energie terug en besefte ik me dat ik dacht mindful bezig te zijn, maar toch veel te veel in mijn hoofd leef.

Het event is voorbijgevlogen en Viking, dank jullie wel voor deze creatieve dag! Dankzij jullie heb ik er twee nieuwe hobby’s bij én een oude liefde weer gevonden. Voor alles geldt natuurlijk wel: oefening baart kunst. En je mindset loslaten, want we willen natuurlijk allemaal direct het perfecte eindresultaat om te delen op social media, maar soms zit dat er gewoon niet in. Dat perfecte plaatje probeer ik los te laten, zodat mijn handen heerlijk kunnen fladderen…

Wat is jouw favoriete hobby, waar je een heerlijk gevoel bij krijgt?

Geef een reactie