inspiratie lifestyle

DIY | Paaseieren maken

DIY Paaseieren

Ik ben dit vrolijke DIY artikel aan het schrijven, is er wederom iets vreselijks gebeurd. In Brussel.

Ja, ik sta er zeker bij stil. Nee, ik weet ook niet waar het allemaal naar toe gaat in deze wereld. Het is onbegrijpelijk. Vreselijk zelfs!

Toch ga ik maar door met het leven in mijn coconnetje, met dit DIY artikel om paaseieren te maken.  Ik probeer de wereld de wereld niet te verbeteren, zoveel heb ik niet in mijn macht. Wat ik wel kan doen (en doe) is mijn wereld te verbeteren en een ander met respect behandelen. Ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt. Zo hoop ik dat ik mijn levenswijze aan anderen kan uitdragen. Laten we met z’n allen normaal tegen elkaar doen. Vriendelijker. We hebben elkaar nodig, in plaats van elkaar af te slachten!

Wat ik ook kan doen is de boel een beetje proberen op te fleuren met dit DIY artikel. Lekker kneuterig ouderwets kliederen! Wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Lees mee, met wat we deze keer gaan maken!

DIY – Paaseieren maken

DIY Paaseieren

Wat heb je nodig?

Ballonnen (Hema)
Garen/draad (Zeeman)
Vaseline (drogisterij, supermarkt)
Behanglijm (Action)
Bakje om de lijm in aan te maken
Roerhoutje/oude lepel
Schaar
Wegwerpkwast

Paaseitejes (Hema heeft hele lekkere heb ik uit betrouwbare bron vernomen)

Creatieve vaardigheden

Wat gaan we doen?

  1. Per ballon gaan we twee pasteitjes in de ballon zien te wurmen. Daarna dekken we de tafel af met een knutselkleed of kranten (let op, bij kranten wel vlekgevaar). Of in mijn geval met een stuk behang.. Blaas de ballon een klein beetje op, totdat de ballon een eivorm krijgt.
  2. Daarna gaan we de ballon insmeren met vaseline. Doe dit ook alsjeblieft, ik heb twee sessies DIY-en nodig gehad om erachter te komen dat dit nodig is om de ballon niet aan je draad  te laten kleven! Hierna kan ik je aanraden om je handen te wassen 0:)
  3. Nu gaan we de behanglijm aanbrengen. Om dit te doen heb je eigenlijk twee opties: lekker vol met je handen in de behanglijm en wrijven maar (het is toch al zo lekker glibberig door de Vaseline) of met de wegwerpkwast de lijm zo gecontroleerd mogelijk aanbrengen op de ballon.

DIY pasen 2016 touw

4. Vervolgens gaan we het garen of touw om de ballon wikkelen. Hou er rekening mee, dat je nog genoeg ruimte hebt om de ballon er tussenuit te halen. Hou er ook rekening mee dat je niet te veel ruimte overhoudt. Anders vallen de paaseitjes er weer uit… 😉
5. Zit het touw om de ballon heen? En is het helemaal naar je zin? Als laatste gaan we nog extra behanglijm over het garen heen aanbrengen. Doe dit bij voorkeur met de kwast. Zorg ervoor dat het garen goed in de lijm zit, anders zal het niet genoeg opstijven.

Hang de eieren op een plek te drogen, let wel op: de eieren moeten minstens een dag drogen! Neerleggen kan wel, maar hou er rekening  mee dat één kant minder goed droogt. Hierdoor zal je de eieren moeten draaien, maar heb je ook eerder kans op vervorming.

Hangende paaseieren

Nadat ze goed uitgehard zijn, kun je jezelf gemaakte paaseieren naar beneden halen. Prik de ballon door en het is even pielen, maar haal de paaseitjes uit de ballon.

Hello Spring

ouderwets knutselen

Deze DIY heeft alles in zich: het is leuk, zeker als je dit met meerdere mensen doet. Nodig zoveel mogelijk mensen uit die ook wel van kliederen houden! Het is grappig, want je ballon-eieren willen nog weleens door de kamer heen vliegen (zo glad zijn ze), je bent lekker een uurtje of wat bezig met freubelen. En het allerleukste: je hebt iets origineels om met Pasen cadeau te geven!

DIY paasei geel
Paaseieren Multi

Hoe leuk is dit om tijdens de brunch dit klaar te hebben liggen op tafel?

Wat doe jij voor creatieve activiteiten met Pasen? Vorig jaar heb ik eieren beschilderd.

2 thoughts on “DIY | Paaseieren maken”

Geef een reactie